Fintag.cz Vám přeje krásné vánoční svátky. Přidává i tip na přípravu nefalšovaného Vánočního pečeného čaje. Totiž – pokud to s nákupy potravin na svátky přeci jen přeženete, i to má své řešení.

Třeba nespotřebované ovoce, které není možné zamrazit, lze využít na jednoduchou přípravu Vánočního pečeného čaje, ze kterého budou mít návštěvy větší radost než z napečeného cukroví.

Správný recept pro svátky

  • Připravte si různé druhy ovoce – jablka, hrušky, maliny, jahody, mandarinky, pomeranče, švestky, grep, meloun, citron, borůvky… prostě cokoli [po 200 – 300 gramech]
  • Cukr krupice [podle množství ovoce: cca. 1 kg ovoce kolem 400 g cukru]
  • Skořice
  • Hřebíček
  • + pro vůni rumové aroma

Jak na Vánoční pečený čaj a svátky?

Ovoce nakrájíme na centimetrové kostky [neoloupané] a vložíme do mísy. Zasypeme cukrem, skořicí, hřebíčkem a promícháme. Ovocnou směs přendáme do pekáčku, přikryjeme poklopem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C skoro 30 minut.

3x promíchat

Pekáč odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Během pečení 3x promícháme a po upečení plníme do nahřátých skleniček, které ihned uzavřeme a postavíme dnem vzhůru na 20 minut. Po vychladnutí uskladníme. Pro přípravu stačí tři lžičky pečeného čaje zalít horkou vodou, nechat chvilku vyluhovat a zkonzumovat.

Pokojné vánoční svátky a úspěšný rok 2019 Vám přeje on-line finanční magazín Fintag.cz  online magazín. A nezapomeňte mít své finance vždy pod kontrolou!

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here