Na trh Start míří výrobce příslušenství k elektronice Fixed.zone

320
Fixed.zone
Foto: BCPP/Fixed.zone

Výrobce a distributor mobilního příslušenství Fixed.zone chce za několik týdnů provést IPO na trhu Start pražské burzy. Firma plánuje peníze z veřejného úpisu akcií využít na rozvoj produktů a další expanzi do zahraničí.

Fixed.zone za první polovinu letošního roku dosáhla tržeb na úrovni 124 milionů korun. Čistý zisk činil 3,7 milionů korun. Detaily veřejné nabídky akcií zatím zveřejněny nebyly. Firma pouze oznámila svůj záměr jít si pro peníze na Burzu cenných papírů Praha [BCPP] a její trh pro malé a střední podniky zvaný [SME] Start.

„Za několik týdnů se akcie Fixed.zone stanou devátou emisí, která obohatí tento trh a nabídne investorům zajímavou možnost podílet se na dalším růstu výrobce příslušenství k mobilním telefonům,“ uvedla firma ve své zprávě.

Akcie firmy budou moci upisovat institucionální i drobní investoři na přelomu října a listopadu letošního roku. Cílem firmy je stát se evropským lídrem v oblasti všeho, co patří k mobilním telefonům, tabletům a nositelné elektronice.

Společnost Fixed.zone funguje 20 let

Společnost Fixed.zone [původně Recall] oslavila letos v červnu 20. výročí od svého založení. Během této doby dokázala z lokálního distributora mobilního příslušenství uspět na několika evropských trzích.

„Protože chceme dát vlastnímu vývoji novou dynamiku, zkvalitňovat naše služby v oblasti e-commerce a podpořit náš export, rozhodli jsme se pro získání nového kapitálu oslovit investory prostřednictvím IPO na pražské burze,“ uvedl zakladatel společnosti a akcionář Daniel Havner.

„Pro investory je možnost investovat prostředky do českých inovativních, progresivních, ale i tradičních firem vítaným zpestřením a přináší jim další možnosti diverzifikace investic v rámci kapitálového trhu v ČR,“ dodal generální ředitel BCPP Petr Koblic.

Upřesnil, že firmy ze segmentu SME jsou páteří každé dobře fungující ekonomiky a jsou nositeli inovací.

Kdo je Fixed.zone

Fixed.zone začala zprvu prodávat příslušenství k mobilním telefonům, ale nevyhýbala se ani dalším oblastem. Antény, kryty a pouzdra tak po dvou letech doplnily baterie a přinesly první výraznější byznysový úspěch. Dalším významným úspěchem byla éra navigací, kterou firma využila ke svému růstu. Loni měla firma EBITDU necelých 15 milionů korun a během letošních prvních osmi měsíců o 30 procent vyšší tržby než loni.

ČMZRB investiční koupila na trhu Start 12,7 % Primoco UAV

Firmu vlastní majoritně její zakladatelé – bratři Daniel a Marek Havnerovi, Radek Douda a Jan Moravec. Všichni ve společnosti aktivně manažersky působí. Firma zaměstnává 83 lidí. Má sídlo v Českých Budějovicích a vlastní výrobu luxusních kožených pouzder v Prostějově. Její výrobky se umisťují na předních příčkách hodnocení zákazníků. V roce 2019 získala společnost prestižní cenu European Product Design Award. Více zde.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here