Haleše v Czech Airlines Technics střídá Doberský

743
Czech_Airlines_Technics
Petr Doberský / Foto: LP

Czech Airlines Technics [CSAT], dceřinou společnost Letiště Praha [LP], nově povede Petr Doberský. Ten dosud působil jako člen představenstva CSAT, která poskytuje služby v oblasti údržby a opravy letadel.

Informaci potvrdili zástupci Letiště Praha. Petr Doberský nastupuje do čela představenstva, protože jeho někdejší šéf Pavel Haleš [1977] po osmi letech ve vedení CSAT přijal novu pracovní nabídku. Na pozici šéfa CSAT skončil k poslednímu srpnovému dni.

„Držím CSAT palce do dalších úspěšných let,” uvedl Haleš, který před 25 lety začínal v Českých aeroliniích a následně pracoval také v Czech Airlines Handling.

Letiště Václava Havla Praha si půjčilo sedm miliard korun

Podle něj se CSAT postupně dostala na pozici důležitého a uznávaného hráče na trhu, který má skvělou reputaci a je stabilně součástí zajímavých tendrů a projektů.

„Připravované otevření lakovny letadel v příštím roce zařadí CSAT na úroveň nejlepších firem v oboru,“ dodal.

Předseda představenstva LP Jiří Pos při loučení s Pavlem Halešem ocenil jeho přínos pro rozvoj a podporu letecké dopravy na Letišti Václava Havla Praha. A poděkoval mu za to, že úspěšně provedl společnost Czech Airlines Technics nejtěžší etapou její existence poznamenanou dopady pandemie a insolvencí klíčového zákazníka – Českých aerolinií.

Co chce Petr Doberský

Petr Doberský před CSAT pracoval pro Letiště Praha jako výkonný ředitel odpovědný za oblast účetnictví, daní a finančních vztahů. Dříve působil v poradenských společnostech v oblasti fúzí, akvizic a finančního auditu.

„Mým cílem pro nadcházející období je nejprve vrátit CSAT do velikosti před rokem 2020 a následně vytvořit základy pro plánovaný další rozvoj jak v hlavním segmentu těžké údržby, tak i v ostatních divizích,“ říká Doberský.

Šest měsíců jsem byl bez práce. A teď znovu, říká pilot

Současně vyjádřil radost, že se podílí na rozvoji firmy s více než devadesátiletou tradicí údržby a oprav letadel. S jeho povýšením se uvolnilo jedno místo v představenstvu společnosti. To nově obsadil Vladimír Müller, jenž ve firmě nyní odpovídá za oblast těžké a traťové údržby. Třetím členem představenstva zůstává Igor Zahradníček.

Czech Airlines Technics

Czech Airlines Technics je dceřinou společností skupiny Letiště Praha. Zaměřuje se na opravy a údržbu letadel a letecké techniky na úrovni těžké údržby [Base Maintenance]. Nabízí služby traťové údržby [Line Maintenance], údržby letadlových celků [Components Maintenance], podpory provozovatelů [Engineering] a údržby letadlových podvozků [Landing Gear Maintenance].

Letiště Praha přijme 200 nových pracovníků. Hledá i brigádníky 

V roce 2018 společnost vstoupila na trh s prodejem spotřebního materiálu. Například náhradních dílů na letadla. Pro zákazníky spustila i E-Commerce portál. Nad rámec běžné údržby patří do portfolia CSAT také realizace různých modifikací a servisních bulletinů, strukturálních oprav, výměn motorů, výměn a oprav letadlových podvozků a jiných letadlových komponentů. Za zmínku rovněž stojí úprava Split Scimitar Winglets na letounech Boeing 737NG, kterou CSAT provedla jako první v kontinentální Evropě. A nejen ji. Modernizovala i Sharklets na letounech Airbus A320. Společnost má dobré zkušenosti s instalací satelitní antény, palubního Wi-Fi systému a modifikací kabiny „Spaceflex“.

–RED–

1 komentář

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here