XTB přidalo bonusy do záznamu investiční konference

174
investicni_konference
Ilustrační foto: Pixabay.com

V sobotu [26.11.] proběhla velká online Investiční konference 2022 společnosti XTB. Trvala 6,5 hodiny a promluvilo na ní 13 investičních odborníků z Česka a Slovenska. Kdo konferenci nestihl, má stále možnost se na ni podívat.

Investiční profesionálové na konferenci řešili aktuální ekonomickou situaci a investiční strategie v době recese. Kdo má zájem, může se na konferenci podívat zpětně na tomto odkazu. Zástupci XTB navíc nově upozornili, že k záznamu konference přidali další bonusy, které nebyly součástí vysílané konference. Jde o video na téma Sezónnost akciového obchodování, e-book TOP dividendové tituly pro boj s inflací a kurz shortování [nejen] akcií. Materiály jsou přitom dostupné pouze klientům XTB s nově nebo již delší dobu založeným obchodním účtem.

Jaká témata řešila investiční konference XTB

Konference se skládala ze tří hlavních panelových diskuzí a sedmi prezentací. Řečníci v nich nabídli vlastní pohledy na aktuální témata i tipy na dnes a v budoucnu zajímavé investiční sektory a konkrétní akcie.

Konferenci otevřel panel Daniela Gladiše a Jaroslava Brychty. Pánové v tomto segmentu probrali současnou situaci a přidali názory na potenciální hrozby. Mimo to se oba ještě podělili o detaily z jejich portfolia a pohledy na shortování.

Druhý panel, kterého se zúčastnili Jaroslav Šura, Ronald Ižip a Petr Novotný se zaměřil specificky na černé labutě. To jsou potenciální nepředvídatelné hrozby pro trhy. Všichni tři řečníci zastávají spíše medvědí pozice a jako potenciální hrozby zazněla Čína, Ukrajina, inflace, ale také například zadluženost států.

Analytik: Daně musí jít nahoru, jinak přijde bankrot

Odborníci přidali i několik rad, jak se před takovými událostmi chránit. V poslední panelové diskuzi, která zároveň ukončila celou akci, vystoupil Dominik Stroukal, Juraj Karpiš a Michal Stupavský. V diskuzi se hovořilo hlavně o makroekonomické situaci a o tom, proč se makro stává důležitější než kdy dříve. Kromě názorů na současnou potenciální recesi se ekonomové zaměřili na téma monetární a fiskální politiky, a to především v českém a evropském prostředí.

Hlavní diskuzní panely doprovodilo zmíněných sedm prezentací od odborníků. Témata prezentovali David Monoszon, Boris Tomčiak, Štěpán Pírko, Anna Píchová, Petr Čermák, Michal Stupavský a Dominik Stroukal. Celý program a další informace o akci najdou zájemci na následujícím odkazu zde.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here