Jiří Štoček opustil Porsche ČR a přešel do Raiffeisen – Leasing

860
Raiffeisen_–_Leasing
Foto: Raiffeisen – Leasing

Společnost Raiffeisen – Leasing personálně posílila divizi Fleet managementu a full-service svého operativního leasingu. Nově ji řídí Jiří Štoček. Do Raiffeisen – Leasing přešel ze společnosti Porsche ČR, kde měl na starosti divizi Volkswagen osobní vozy.

Jiří Štoček má manažerské zkušenost i z oblasti financí a automotive. Dříve také pracoval v řídících pozicích zaměřených na leasingové služby. V Raiffeisen – Leasing má navázat na strategii, která je výsledkem roční práce týmu v čele s Jaromírem Hájkem.

„Spolupráce s panem Jiřím Štočkem je plně v souladu s naším dlouhodobým záměrem dále rozvíjet naše portfolio a posilovat v tomto segmentu,” uvedl jednatel Raiffeisen – Leasing Alois Lanegger.

Operativní leasing se službami je dle jeho slov strategický produkt. O úspěchu stále více rozhoduje kvalita služeb a komplexní orientace na zákazníka.

Jiří Štoček vystudoval politologii

Do společnosti Porsche ČR nastoupil Štoček 1. září 2018. Předtím působil jako obchodní ředitel společnosti LeasePlan ČR. Ta se dlouhodobě specializuje na správu firemních vozových parků. V LeasePlanu pracoval od roku 2011, kdy převzal vedení oddělení akvizice korporátních zákazníků. V letech 2008 až 2011 pracoval ve společnosti ČSOB Leasing na různých pozicích od key account managera až po vedoucího týmu operativního leasingu.

Jiří Štoček vystudoval politologii na Karlově univerzitě a po získání doktorátu si rozšířil vzdělání v USA. Tam absolvoval magisterský program se zaměřením na strategické plánování na State University of New York. V USA pracoval pro Rockefeller Institute of Government v New Yorku. The Nelson A. Rockefeller Institute of Government je veřejný think tank založený v roce 1981, který analyzuje a nabízí řešení pro problémy, jimž čelí stát New York a národ.

Raiffeisen – Leasing je jednička přes nemovitosti

Raiffeisen – Leasing je na českém trhu od roku 1994 jako součást skupiny Raiffeisen. Specializuje se na financování investičních potřeb v oblasti dopravních prostředků, strojů, zařízení, technologií, nemovitostí, ale i letadel, lokomotiv a dalších specifických komodit. Služby nabízí živnostníkům, firmám a korporátní klientele. Auta financuje i spotřebitelům.

V žebříčku, který hodnotí členy Asociace leasingových společností České republiky [ČLFA] podle objemu celkového portfolia, firmě patří 4. příčka na leasingovém trhu. S více než 70% tržním podílem se dlouhodobě umisťuje na 1. místě v objemu nebankovního financování nemovitostních projektů.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here