banka

Záložnu Fialy a jeho kamarádů nakonec uzavře centrální banka

3
Česká národní banka zahájila] správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou [PDZ]. Řízení směřuje k odnětí povolení PDZ působit jako družstevní záložna. Do PDS si ukládal peníze premiér Petr Fiala.
britska

Vláda snížila daně. Britská ekonomika se vrátila k růstu

0
Britská ekonomika se letos vrátila k růstu poté, kdy si koncem loňského roku prošla technickou recesí. Hrubý domácí produkt [HDP] Británie se ale teď v lednu meziměsíčně zvýšil o 0,2 procenta po prosincovém poklesu o 0,1 procenta.
Maledivy

Indie a Čína se perou o Maledivy. K čemu jim budou?

0
Mezi několika korálovými ostrovy v Indickém oceánu se vine stužka mostu v délce 1,5 kilometru. Most Čínsko-maledivského přátelství spojuje od roku 2018 přelidněné hlavní město Malé a mezinárodní letiště. Obojí postavili Číňané. 
Zdechovsky

Scholz je slabý. Otěže přebírá Macron, říká europoslanec Zdechovský

1
,,Emmanuel Macron je tím hlavním, kdo přebírá otěže v Evropě. Kancléř Scholz není silným lídrem,” říká v rozhovoru pro FinTag europoslanec Tomáš Zdechovský [KDU-ČSL] na téma evropské podpory Ukrajiny v jejím boji s Ruskem.
NATO

Komentář: Bude znovuzvolení Trumpa znamenat konec NATO?

3
Ohrozí, nebo neohrozí Donald Trump v případě jeho znovuzvolení do Bílého domu NATO? Odpověď na položenou otázku ve svém komentáři na FinTag hledá hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil. 
municni

Českou muniční iniciativu finančně podpořilo 15 zemí

1
„Rychlost, s jakou se nám daří shánět potřebné peníze, je skvělá. Muniční iniciativa pokračuje, dál hledáme další možnosti, jak sehnat munici západní i východní provenience,“ říká ministryně obrany Jana Černochová.
valky

Války jsou inflační, protože jsou velmi nákladné, říká John O’Toole

1
„Kam se podíváte, tam se teď rozdmýchávají konflikty. Ale platí, že války vyvolávají inflaci. Války jsou inflační, protože jejich financování je velmi nákladné,“ říká v rozhovoru pro FinTag asset manažer společnosti Amundi John O'Toole.
do_prahy

Zemědělci opět vyjedou do Prahy. Vláda pohnojila, co mohla, tvrdí

4
Několik set traktorů a další zemědělské techniky opět vyrazí do Prahy. Stane se tak zítra [7.3.] v odpoledních hodinách. Protestní akci tentokrát organizuje Agrární komora ČR a Zemědělský svaz ČR.
Pavel

Prezident Pavel se vytratil z domácí politiky, míní politologové

3
To ale s jedinou výjimkou, kterou je zejména válka na Ukrajině. Jinak se podle některých politologů prezident Petr Pavel po roce ve funkci lehce stáhl z diskuze v českém veřejném prostoru. Pavel se funkce ujal loni po inauguraci 9. března.
na_peci

Koalice: Změny v příspěvku na péči zůstanou tak, jak jsme je udělali

1
Změny v návrhu na růst příspěvku na péči od letošního července koaliční poslanci odmítají. Ale podle opozice i zástupců zdravotně postižených vládou prosazované změny přinesou jen další rozval zdravotní posudkové služby.
F-35

Do nástupu Černochové o letounech F-35 nikdo nemluvil

33
„Pokud paní ministryně běhá v tričku s obrázkem letounu F-35, tak čí je ona lobbistou? Výrobce F-35, společnosti Lockheed Martin?“ Ptá se v rozhovoru pro FinTag místopředseda sněmovního Výboru pro obranu Pavel Růžička.
migracni_pakt

Migrační pakt EU není pro Česko dobrý, říká lidovec Bartošek

1
Téma migračního paktu EU budí značný ohlas. Poslanec KDU-ČSL a místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Bartošek v rozhovoru pro FinTag říká: „Od počátku upozorňujeme na to, že migrační pakt není pro naši zemi dobrý.“
zemedelci

Čeští zemědělci budou protestovat 19., 22. a možná i 29. února

2
Čeští zemědělci se zapojí do mezinárodního protestu u hraničních přechodů, který se uskuteční ve čtvrtek 22. února. K účasti na protestech vyzvala tuzemské zemědělce Agrární komora České republiky.
s_Putinem

Tuckerův rozhovor s Putinem je venku. Mnoho nového nepřináší

0
V rozhovoru s bývalým moderátorem Fox News Tuckerem Carlsonem ruský prezident Vladimir Putin potvrdil aktuální pozici Ruska vůči Ukrajině, Evropě i USA. Přelomové informace rozhovor s Putinem nepřinesl. Pozornost ale přeci jen vyvolal.
Ukrajine

Amerika má plán na další pomoc Ukrajině i řešení migrace do USA

1
Demokratičtí a republikánští senátoři včera [4.2.] představili návrh zákona, jímž chtějí stabilizovat situaci na jižní hranici USA i poskytnout pomoc za 60 miliard dolarů [cca 1,4 bil. Kč] Ukrajině a 14 miliard dolarů [cca 324 mld. Kč] Izraeli.
Salamounovy_ostrovy

USA s Austrálií se přetahují s Čínou o Šalamounovy ostrovy

3
Viděli jste na mapě světa Šalamounovy ostrovy? Je to tečka za tečkou. Něco přes půl milionu obyvatel, spousta malých ostrovů a jen pár těch hlavních. Za 2. světové války ale šlo o strategické území. A historie se teď opakuje.
hranici

Situace na mexické hranici se stala neúnosná. Řešení nepřichází

2
Americký stát Texas je opět v centru pozornosti. Jeho guvernér, republikán Greg Abbott, vypověděl poslušnost federální vládě i Nejvyššímu soudu USA, když odmítl zmírnit opatření proti masivnímu přílivu migrantů na hranici s Mexikem.
Trumpa

Analýza: Zvolení Trumpa neohrozí jen Ukrajinu, ale i Evropu

1
Donald Trump se znovu dere na politické výsluní. Kdo by to byl řekl potom, kdy Trumpa mnozí političtí komentátoři i jeho oponenti už odepsali. Primárky v jednotlivých amerických státech ale ukazují na něco docela jiného. 
rakusan

Komentář: Chucpe Česka Number One je náš Vítek Rakušan

15
„Ptejte se, ptejte se. Mám na vás dvě hodiny času…,” vyzýval lidi hned zkraje své roadshow v karvinské čtvrti Mizerov ministr vnitra Vít Rakušan. Už z toho je jasné, že tam nebyl pro ně, ale oni tam byli pro něj. Jinak by se ptal sám.
poslanci

Živě: Poslanci opět projednávají korespondenční volbu

0
Poslanci dnes [23.1.] pokračují v diskusi o návrhu pětikoalice na zavedení korespondenční volby. Minulý týden od středy do pátku jednání brzdily obstrukční projevy zástupců hnutí ANO a SPD. Jednání ze Sněmovny přenášíme živě.
- Reklama -

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

- Reklama -
Translate »