Vláda zvažuje vyšší zdanění chudých a střední třídy. Bohaté nechá být

515103
zdaneni
Zatímco ve většině vyspělých zemích vlády řeší rychle postupující zadlužování zvyšováním daní vysokopříjmovým skupinám obyvatelstva, vláda Petra Fialy volí pro ozdravení veřejných financí opačný přístup. / Foto: MF ČR

Ministr financí Zbyněk Stanjura [ODS] minulý týden v České televizi prohlásil, že chce zrušit daňové zvýhodnění odborových příspěvků. To by se dotklo více než půl milionu lidí. Nejde ale o jediné změny ve zdanění, které ministr plánuje.

Daňové zvýhodnění odborových příspěvků spočívá v tom, že od základu daně lze odečíst zaplacené členské příspěvky odborové organizaci. Poplatníci si mohou odečíst částku do výše 1,5 procenta zdanitelných příjmů, s výjimkou příjmů zdaněných srážkou podle zvláštní sazby daně, maximálně však do výše 3 000 korun za zdaňovací období.

Zrušení daňového zvýhodnění odborových příspěvků by se zřejmě dotklo přibližně půl milionu daňových poplatníků. Za následek bude mít zvýšení daňového zatížení těchto osob,“ říká partner poradenské společnosti v daňové oblasti V4 Group Michal Jelínek.

„Tento návrh přichází krátce poté, co vláda navrhla zrušení některých slev na dani, přitom všechny budou mít primárně negativní dopad na osoby s nižšími příjmy,“ dodává.

Odboráři loni prodali Radost. A prodávat budou dál

Zrušení daňového zvýhodnění odborářů tak není jedinou daňovou úlevou, kterou ministr financí plánuje zrušit. Vláda se již dříve nechala slyšet, že uvažuje o škrtu některých slev vztahujících se k dani z příjmu.

Změny ve zdanění se mají dotknout i paušální daně

A ministr financí takové úvahy minulý týden potvrdil. Podle něj jsou všechny daňové slevy, které by chtěl zrušit, „ze své podstaty nesystémové a komplikují či zatěžují daňový systém“.  Podle jeho slov vláda například uvažuje nad tím, že některé slevy uplatňované v daních z příjmů zruší. Týká se to například slevy na nepracující manželku nebo manžela a školkovného. Seškrtání slev by se mělo týkat dokonce deseti nebo jedenácti z nich.

Rozhodnutí o zrušení zmíněných slev by mělo dopad především na rodiny s dětmi a mimo jiné na živnostníky. Zvlášť na ty podnikatele, kteří se budou rozhodovat mezi výdajovým paušálem a paušální daní,“ komentuje ministrova slova Michal Jelínek.

O paušální režim požádala polovina z oprávněných živnostníků

Argumentuje tím, že při využití paušální daně živnostníci neuplatňují žádné slevy na dani. Což ovlivňuje rozhodování mnohých živnostníků, zda paušální daň využít, či nikoliv. Pro ty, kteří si daňové úlevy uplatnit mohou, se stává paušální daň finančně nevýhodná.

Změny dopadnou na chudé a střední třídu, tvrdí expert

Podle daňových odborníků platí, že pokud opravdu dojde ke zrušení některých slev na dani z příjmu, vyplatí se příští rok paušální daň mnohem více podnikatelům.

„Pro rok 2023 mnoho živnostníků zvažovalo, zdali se jim vyplatí vstoupit do režimu paušální daně. Čím více slev na dani mohli uplatnit, tím méně pro ně byla paušální daň výhodná. To by se mělo od příštího roku změnit,“ vysvětluje Jelínek.

Paušální daň se od ledna 2023 zvýší na 6 208 Kč

Dodává, že zrušení slev na dani představuje efektivní snížení progrese daňového systému. To ve svém důsledku znamená, že se poměrně zvýší daňové zatížení nízko a středně příjmových obyvatel. Nikoli však vysokopříjmových skupin obyvatelstva.

„Protože u nízkopříjmových skupin obyvatel tyto slevy představují zásadní část jejich daňové povinnosti. Jejich zrušením naroste skutečný odvod daně nízkopříjmovým obyvatelům třeba i několikanásobně. U lidí s vyššími příjmy půjde o méně znatelný dopad do jejich disponibilních příjmů,“ upřesnil Michal Jelínek pro FinTag.cz.

Otázkou zůstává, zda k navrhovaným změnám skutečně dojde. Pokud je ministr financí veřejně deklaruje ve veřejnoprávní televizi, je jisté, že o nich vláda vážně uvažuje. A jak nedávno uvedl Petr Fiala [ODS] taktéž v ČT, jako premiér po svých ministrech zejména chce, aby veřejnosti nelhali.

–DNA–

267 KOMENTÁŘE

  1. Tahle asiciální,diletantská vláda zločinců patří na šibenici.Je to veřejný nepřítel číslo jedna,který se snaží nás zlikvidovat.Snad i tupému stádu konečně dojde,že teď to bude jdo z koho.

      • Vy jste si je (tuhle vládu) zvolili , já ne v životě bych nevolila pětislepenec. Ani samotnou ODS, protože ta vždy kradla.

        • Ani já jsem je nevolila a nikdy nebudu. Nevím na co máme senát, jsou tam lidi, kteří pomáhají vládě, ne lidem, kteří je volili

          • Dobrý den, nejsem levičák ani pravičák, jsem obycejnej člověk z fabriky, nemám sice vysokoškolskej diplom, jsem jen člověk co používá selský rozum, ale myslim si že tato vláda se vydává na čím dál slabší led.

          • Senát tu máme na 2 věci, je to banda příživníků a politických trafikantů, ti nikdy nepůjdou proti vládě, vždy proti lidu, ukázalo se to naposledy při hlasování o valorizaci důchodů, zase jenom okradli obyčejné lidi, tyto senátní parazity okamžitě vyhodit, kromě jiných politiků a hned by bylo něco peněz do státního rozpočtu, prostě senát zrušit a nahnat je do výroby nebo k lopatě či pokladnám obchodů

        • Já je také nevolila. Mám výhodu, nízký důchod, zdědila vysoký tlak přes dvěstě, na prášky nemám,po infarktě, ucpávání cév, chron.astma, / imitace léků nemohu/, otékám, tak to tak beru. Mozková mrtvice také není tak hrozná.

          • Ano přesně tak, je to vlastně takový legální podvod na voliče a nemá to se svobodnou volbou nic společného.

          • Díky tomu slepenci se podařilo odstřelit hnutí ANO. O chlup. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by však lépe? Asi ne. Panáčkovali by v Bruselu stejně, jako tito. Stále mi zní v hlavě povolební prohlášení slepence, „Vy jste změna, my jsme změna, s námi přijde změna“. To je jejich vděk za to, že jsme je dobrovolně nahnali ke korytům.

      • Obyčejným pracujícím lidem je asi úplně jedno , jaký režim vládne , pokud se mají v životě dobře a není draho. Rostoucí ceny energií jsou chtěným cílem Green Dealu. Tvrdé sankce = vyšší inflace

        • Ono se totiž nejvíce dá utržit na obrovském stádu chudých, něž na pár desítkách tisíc bohatých. To je přeci logické-ne?

      • To není vina těch co je zvolili. Je to vina pokřiveného volebního systému, který v minulých volbách ukradl více než milión hlasů těch, kteří je nevolili. Ukradené hlasy navíc přerozdělil hlavně velkým stranám. Byly to hlasy všemožných malých stran, které měly společné snad jen to, že by byly vůči této katastrofální politice v opozici. Tato vláda nereprezentuje většinu voličů. Je to banda uzurpátorů, podvodníků, eurohujerů a defraudantů.

        Vinu ale mají i ti, kteří pidistrany volili. Z průzkumů bylo zřejmé co se může stát. Oni však uvěřili báchorkám o vylhaných průzkumech. Nechali se zlákat pidistranami a nesmyslně riskovali. Místo aby volili SPD, která měla postup do parlamentu jistý. Jejich hlasy propadly a byly přerozděleny stranám i zcela opačného zaměření.
        Poučení pro všechny další parlamentní volby je jediné: Nevolit pidistrany.

        • Lidé, kteří volili „pidistrany“ nebo strany, kterým do 5% moc nescházelo, mají aspoň čisté svědomí, že tuhle katastrofu nevolili.
          Dnešek trochu připomíná slogan po prvních svobodných volbách, který se sem taky tak trochu hodí:
          „Volili jsme sedmičku, máme prázdnou ledničku“

          • Nevolili ale přesto zavinili. Jaký je v tom rozdíl? Věcně vzato žádný. Ve výsledku je totiž jedno, zda někdo volil ODS nebo nějakou pidistranu a jeho hlas propadl a byl přidělen ODS. Že „tohle nechtěli“ už nikomu nepomůže.

            Pidistrany poškodily vše, co chtěly (údajně) prosazovat. Tak to zkrátka je. Důležité je to slovo „údajně“. Například takový Volný drze vykládal, že získá 20%. Přitom dobře věděl, že nepostoupí a jeho hlasy propadnou. Ale chtěl získat státní příspěvek za 1,5% hlasů. V zájmu vládních stran je, aby pidistran vzniklo co nejvíc.

            Doopravdy čisté svědomí tak může mít pouze ten, kdo nechápe jak volební systém funguje. Ti ostatní se musí nějak srovnat s tím co způsobili.

        • ono to není úplně přesné. Podle jistého analitika (jméno si nepamatuji) vlastně ze to, co tu dnes je může (a to není oblíbená fráze vlády) Babiš. A důvod ? ANO udělalo kampaň buď my nebo oni a lidé na ní přistoupili. ANO dostalo nějakých 1,2 milionu hlasů. Podle onoho pána to bylo zbytečně moc. Stačilo, aby dostalo o nějakých 10 až 20 tisíc méně a mohlo být vše úplně jinak. Tak málo stačilo, aby se do sněmovny dostala ještě Přísaha a ČSSD, což by překlopilo oněch 101 na druhou stranu od pětikoalice.

      • Proč vydržet? Takovým přístupem nikdy svobodu nepocítíme. Nebuďte stádo přikyvujících a hrdě se bijte za svou budoucnost. Vy platíte za hospodaření vlády ne oni PROBERTE SE LIDI.

      • Já slepenec také nevolil, ale že by tam museli vydržet 4 roky?
        Jestliže ukážeme, že nám to opravdu neni jedno, tak nebudou .
        Záleží jen a jen na nás.

      • Jako by bylo z ceho vybirat, jeden zlodej vedle druheho. Jsou dve mafie a tohle je ta druha, ta co se schovava za zakonama. (Vlada je jeden velky celosvetovy podvod, ktery chamtive rozkrada a krade a na lidi se nediva a nikdy se divat nebude, jen sebrala svobodu a zpoplatnuji lidem to, co jim nikdy nepatrilo.) Uz to slovo VLADA nekomu vladnou, udelat z nekoho otroka…. Vyhazet z oken, jak tomu jiz jednou bylo a je jen otazkou casu… Cim vetsi bryle ve vlade, tim vetsi zlodej a mezi svejma oznacuje vetsi respekt, proto se asi mezi sebou predhaneji kdo je ma nejvetsi, kazdej treti ma bryle a ani je nepotrebuje.

    • Tak porovnánám–Vlasov zradil ,šlo mu o krk, Pavel zradil,šlo mu koryto a prachy. Jánošík bohatým bral a chudým dával. Fialový hnus a spol.okrádá chudé a dává bohatým. Proč neřeší valorizace církevních restitucí ? Proč s vykrmují ti co již několik generací do společné kasy nikdy nepřispěli,nepracovali.Huby mají plné zlata a práva-dájtě a množí se jak potkani.Proč cpou z našich daní do černé díry Uk.Proč si v nouzi nezastavili zvýšení platů? To prý nejde. Je to tedy vláda zlodějů a lhářů.Neschopných všehoschopných.Proč si odsouzení nehradí ubytování,stravu,teplo,ošacení,stráže atd. v těchto případech jsou miliardy. Proč víc než 30 let jdou stovky miliard ročně z republiky našim strategickým partnerům. Kdo zaplatil dluhy po Klausovi a dalších…Až tu všechno rozdali,rozkradli,zničili-Klaus,Zeman a další,již není kde brát. Za 40 let komančů se alespoň něco vybudovalo-kokta řval dost bolo králikární.Bolo,dnes nejsou ani ty a ty co jsou stojí přes milion.Byly jesle,školky,kapacity lůžkových odd.v nemocnicích .A dnes ? Za 34 let vlád podvodníků,zlodějů tu zůstává jen spálená zen.Jen protektorát Bohmen. Mahren již zadupali do hnoje…..

        • Tak když tak skvěle vládne tak ať solí peníze důchodcům jak má. Všichni, a jejich zaměstnavatelé jim už je davno poslali. To, že je rozkradli oni a jejich předchůdci, nasypali solárním baronům, Nomuře, za předražené dálnice a jiné státní zakázky, na kterých se napakovali oni a jejich kámoši, nikoho nezajímá. Navíc Klaus a ODS vykradli penzijní účet. Peníze měli zhodnocovat a chranit pred inflací. Takže stát je dlužníkem důchodců. Teď ať splácí, co má. A jestli nemá, ať si na to vezme u těch, kteří ty peníze rozkradli. A pane Jiří, vy se probuďte a přestaňte fetovat ČT.

          • Tak. A ať se vláda bere i bohatým!!! A vlastně to nemůže, neboť by museli vrátit to co sobě tak pracně nakradli!!!! A nejen tato vláda!!! Bohužel vždy zůstane u slibů, ať jde ke krytu kdokoli. Pak už jen výmluvy, ale že nikdy nezačnou z té druhé strany??? 😂 😂 😂 Jak říkám, vždy to bude stejné. Jen role trochu jiné a ty herci ale jinak ten samý šlágr!!!!!!! ŽE VÁS TO VLADO JEŠTĚ VŮBEC BAVÍ!!!!!????? 👻😩💩

          • Jsem důchodce už 12 roků a docela chápu kroky vlády. Mezi námi- kdo svůj život v produktivním věku nepromrhá v hospodách a podobných zařízeních a poctivě pracoval-pak odešel v 62 letech do důchodu, ten pak má mírně nadprůměrný důchod a s tím se dá dokonce i ušetřit na solární elektrárnu na střeše domu, aby člověk nebyl odkázán na to jestli bude mít plyn na teplo domova a ještě pořád se dá i ušetřit i na cokoliv potřebného do domácnosti.

          • Nejhorší je že si je volíme! Já teda ne! A ty co je volili tak pak potichu čumí a bojí se to přiznat ale hlavně že nevyhrál Babiš!Je to banda závistivců a hlavně blbců .A češi jenom umějí nadávat a že by jsme jim šli pořádně pohrozit to né vono to nějak dopadne 4roky utečou a zase budeme v něco doufat!

        • Nevládne skvěla. Stovky miliard leží na zemi, stačí je jen zvednout a nemusí okrádat nešťastné lidi. Stačí dva zákony, které se dají napsat za půl hodiny. 1. zrušení krajů a obnovení zemského zřízení – úspora: 150 000 000 000 Kč ročně. 2. za první republiky existoval zákon, který, jednoduše řečeno říkal, že daně se platí tam, kde se podniká. Roční příjem cca 650 000 000 000 Kč. Po zemi se tu válí skoro bilion, ale chce to někoho kdo má koule se pro něj sehnout. Ale ono je jednoduší okrádat vlastní lidi.

        • Obecně platí: když chceš zlepšit něco ve svém okolí, začni u sebe. Pro české zákonodárce asi platí: když chceš zlepšit státní rozpočet, začni u důchodců.

        • A ty ses musel asi hoodňe silňe uhodit do hlavy viď…toto je nejhorší vlada od začatku novodobé č3ske republiky..hanba jim a všem co jom umožnili vládnout..vid Vystrčile a Rychetský…jste lumpové!!!

      • Škoda že Vaše máma nedávala pozor a upadl jste jako kojenec z přebalovacího pultu hlavičkou na dlažbu. Ztráta soudnosti je nevratná. Psát jste se naučil, ale to je Vaše osobní maximum…z textu to čouhá jako … z přetékající žumpy. [redakčně upraveno]

      • Další. co si myslí, že cpeme peníze do Spojeného království. Jestli nejste schopen rozlišit Velkou Británii – UK a Ukrajinu – UA, raději nic nepište. Zbytečně to ukazuje na Vaše nedostatečné vzdělání.

        • Františku, nechápu proč jste tak zlý…
          Každý nemůže být tak chytrý, jako vy !
          A za mne… pan Ríša má naprostou pravdu, hlavně komentuje k věci .

          • GB – Great Britain – Velká Británie, UK – United Kingdom – Spojené království. Obojí označení patří britským ostrovům. Nechápu lidi, kteří ani po roce nejsou schopní rozlišit Ukrajinu a Velkou Británii.

        • Mezinárodní zkratka Ukrajiny je UKR, UA.
          Velké Británie je GBR, GB.
          Tedy nikoliv UK. UK je vlastní národní označení, stejné jako ČR. Přesto Česká republika v zahraničí nevystupuje pod zkratkou ČR.
          UK od 90. let je zaužíváná zkratka pro Ukrajinu. Byť nesprávně. UKáčka byl pojem uržitě neoznačující Brity (a ani Severní Iry).
          Já nevím, proč si pořád někdo musí něco dokazovat a přitom se nepodívá ani na mezinárodní normy 🙁

          • A co jako? Jakože nekrad? Mzdu možná daroval, ale nakrad si mnohonásobně víc.

          • Mzdu možná. Ale Babiš nežije ze mzdy! Šoupne vám něco pro matky, sem tam nějakou koblihu nebo párek, ale co si za to od vás vybere, to už nevidíte! Náhrady za jeho neoprávněné čerpání dotací z EU nebude platit on, to platí Česká republika, tedy já, my, vy!

      • Moc pěkně výstižné ! Ještě koukám jak jojo na ty odporné lži všech českých medií úplně o veškerém spolecensko-politickem dění doma a v okolí. Základním principem dneška, na kterém staví elity a jejich stáda ovcí, je lež !

      • Ríša přesně vystihl co se tady od takzvané revoluce děje. Všechno zrozkradeno a rozprodáno. Zdravotnictví a školství v pr…. A zkázu dokončí tahle vláda, proti které byli Pat a Mat špičkoví odborníci !!!

      • Pan Ríša má naprostou pravdu, pražáci proberte se a mladí také, tahle vláda je banda, která bere jen pro sebe na obyčejné pracující z vysoka kašle. Příští volby tuhle sebranku nevolit!!!!!!!!!!

        • Praha je plná Moraváku. Co chvíli vidím jak si ti v hospodce nadávaj dva Moraváci jaký je ten druhej pražskej Pepík hajzl.

      • Cokoliv kromě komunistů by bylo lepší než Babišova vláda, která si s pomocí Zemana, KSČM a SPD dělala co chtěla- Babiš například byl vedle toho, že byl premiérem tak byl zároveň i předsedou dotační komise a dával dotace svým firmám i v takových případech, kdy ze zákona neměly nárok. A jinak pokud se Babišovi líbila nějaká firma, tak ji tzv. nepřátelským způsobem převzal- Kostelecké uzeniny, opavská firma FAU v Přerově a další desítky firem. Co se týká životního prostředí- kromě toho, že Babišovy zemědělské firmy svým způsobem obdělávání orné půdy turo půdu znehodnocují a ta pak při jakémkoliv dešti eroduje do potoků a řek. Také v případě otrávené Bečvy bylo jasné že byla otrávená z areálu DEZY, protože ryby a jakýkoliv život v Bečvě přestal fungovat po havárii v Babišově firmě z Agrofertu. Tehdejší ministr životního prostředí po příjezdu na místo havárie prohlašoval, že DEZA to určitě nebyla a prý viník bude zjištěný během několika dnů. Pak už se Ministerstvo životního prostředí a Inspekce životního prostředí soustředili na zahlazení stop a až po 2 měsících přijeli pracovníci Inspekce a vzali vzorky vody z Bečvy. Podobnou havárii ale menšího rozsahu měla chemička patřící pod AGROFERT z Přerova, ta dostala pokutu 8 milionů Kč od Inspekce životního prostředí- následně tuto pokutu snížilo Ministerstvo životního prostředí na 1 milion Kč.

      • Jasne, ucit se a ucit se! At se snadno a krasne vycurava a vyjebava s lidma a vlada je plna chytraku a vycuranku a tak to tak dnes ve vlade vypada… Lepsi ojebavat a krast nez poctive pracovat az moc chytraku melo by se to zregulovat, nastup na UK.

    • Jenže tupé stádo, by opravdu zloděje nikdy neboli. To právě ta střední a bohatá elita. Střední už zlikvidovali do škatulky chudých.

      • Pro … … Adrien, říká ti něco 5- ti koalice? tak to je ta sebranka nenažranců, která tady v ČR tu krizi nastartovala díky UA. Snad taky netrpíš demencí a pochopíš včas. [redakčně upraveno]

          • V jednoduché větě udělat 2 chyby- to už je silná káva. Je zajímavé, že kritické články na nynější vládu píší voliči hnutí ANO, kteří jsou naopak úplně nekritičtí k působení minulé vlády. A většina z nich naseká víc chyb v několika slovech.

    • Ovšem za čtyři roky už bude Česká Republika konečná! Za tu dobu ji tato Fialová vláda úplně zlikviduje!

    • A proc jste je volili?
      Mate kratkou pamet?

      Klausova vlada byla 10 ztracenych let.

      Ted je to horsi. Ted jsou to leta okradani vsech , krom tech nejbohatsich.

      Pokud jste je volili, jste hlupaci.

    • Ano presne tak to je. Nase vlada jsou sami zlodeji. A vite proc sahaji jen na chude, protoze bohati jim podmazavaji a tahaji za nitky……a mohli by jim je zpretrhat…..kdyby vaslo najevo a nase kontrolni urady a policie delali to co maji, 90% tech vladnich smejdu by mela zabaveny majetek a sedeli by v kriminale uz pul roku po zvoleni. Co jsme si my tupci zvolili to mame…….

      • Protože chudé lidi mohou jen držet ústa a krok, tak snadno se manipulují jak ovečky když na ně pustíte ovčáka. Nemohou skoro nic, musejí se podřídit a poslouchat zákony které si bohatý a vládnoucí sami napsali aby na ně lidé nemohli… Nic víc než korupce a přátelství s výhodami, vláda celosvětovéj problém lidstva, jenž s lidstvem psychologický a taktický manipuluje ve svůj prospěch. jděte a běžte jim vzít jejich vládu a uvidíte co se stane, drží se jich zuby nehty. Už to slovo VLÁDNOUT, euforie a ten krásný pocit, že jim vše tak krásně prochazi a že nemusejí pro lidi dělat nic krom své ekonomiky svých kšeftů na úkor lidstva i celé planety.

    • Stoprocentně souhlasím. A zabednění „antikoblihové“ si můžou gratulovat nebo třeba sypat popel na hlavu. Mají, co chtěli. Bohužel, my ostatní se v těch lejnech padajících od kopyt této vládní sebranky musíme brodit také.

    • Ti zločinci mají za sebou ČTelevize a nezávislé žurnalistiky placené a registrované v DAŇOVÝCH RAJICH ,,,SZpravy a pod.

      • Jsme stejně chytří jako Švýcaři.
        Rozdíl a to podstatný, je jen v tom, že švýcarská vláda svým občanům ty hodnoty a finance, které tam lidi a firmy vytvoří a odvedou do státní kasy, také jinou formou vrací.
        Ne jako česká vláda a většina českých politiků, kteří šli a prolhali se do politiky jen aby si nahrabali sami a dokonce bez sebemenších výčitek a studu ještě okrádají ty nejchudší. Jen hlupák by jim dobrovolně věnoval něco navíc.

        Ve Švýcarsku by s těmi našimi šmejdy a lháři lidé vyběhli tak rychle, že by se zastavili až za hranicemi. Proto se tam ani vláda nebojí referenda, jako čert kříže. Ne jako ty naše pseudodemokratické vlády, co návrhy na jeho uzákonění svorně (byť by si jindy navzájem vydrápali oči) odmítají byť i jen projednávat, natož ho uznat. Každý, kdo ho požaduje, je pro ně „nácek, populista … atd. atd.“

    • Obyčejným pracujícím lidem je asi úplně jedno , jaký režim vládne , pokud se mají v životě dobře a není draho. Rostoucí ceny energií jsou chtěným cílem Green Dealu. Tvrdé sankce = vyšší inflace

    • Jen by mě zajímalo kde se ukrývají voliči té slavné pětikoalice, která vyhrála volby jen proto, že vytvořili koalici. Jinak by neměli sebemenší šanci volby volby vyhrát. Všichni nadáváte na Babiše!!! Žádnej svatoušek to určitě není. Ale nikdo nemůže popřít, že za jeho vlády alespoň něco lidi dostali. Ano, už slyším ty hlasy, že rozdával a nebylo z čeho. Ale Fialova vláda napřed pos…. Co mohla a teď když to vidí taky, tak se rozhodla začít šetřit na důchodcích. Je to nehorázná sviňárna. Jak dlouho si to ještě necháme líbit? Jsme Češi, takže asi dlouho. My si jenom stěžujeme.

  2. Dobrý den. Nevím , proč má vláda ve zvyku stále vypouštět nějaké informace. Jen to dráždí a rozděluje společnost. Tato neschopná vláda umí jen blábolit a nic nedělat. Proč si nesníží platy , když jim tak záleží na naší zemi. Proč se dávají miliardy na Ukrajinu? Proč se na ně bere dluh, když pro naše občany není nic? Je to vláda nezodpovědných politiků. Fiala arogantní si myslí , že sežral všem rozum. Stanjura amatér , který nemá vůbec přehled. Jurečka , škoda mluvit , Absolutně mimo realitu Vláda má podporu maximálně 20% . Měla by se sbalit a odejít

    • Milý vole, Pepane…Jediné co se ti dá odpovědět – protože rozebírat bláboly co píšeš je zbytečné: Jdi di … kam jedině a správně patříš ! Venkovan Láďa [redakčně upraveno]

      • Vole Vladimíre . Vždyť je to vše pravda. Tato vláda , Díky Fialovi nás dovede do války .Jeho podstrojování Ukrajině , posílání tanků a jiných zbraní za naše peníze . I když Fiala už dávno prohlásil , že jsme ve válce. Tak ať jde bojovat do první linie , ať si tu válku užije .Ukrajina není ani v NATO , ani v EU. Migranti se k nám nemají pouštět , jen ti z EU. Tak proč je tu plno ukrajinců? Když nás tehdy v 1968 napadli SSSR , tak tam byli i Ukrajinci a zůstali tu 30 let. To vám z vlády nikdo neřekne

        • Vladimíre, chceš nám nasadit ruskou ohlávku. Máš krátkou paměť nebo jsi darebák. Radši budu žrát trávu než bych tu pustil znovu Rusko!!! Ostatní jsou podřadné věci.

          • To jen Vy a Vám podobní straší Ruskem. Stejně tak jen Vy a Vám podobní ostatním přisuzujete výmysly Vašich … mozků, že by jsme je zde znova chtěli. To jsou Vaše lži.
            My s nimi ve válce nejsme, ale právě díky Fialového slepence brzy budeme. Rusko o takovou vykradenou a zkorumpovanou zemi zájem ani nemá. Nerostné bohatství, o které by Rusko stálo nemáme a co jsme měli, nám už dávno nepatří.

            Chytnětě se za nos. Nám nařídí sankce proti Rusku, likvidují tím celou ekonomiku země, ale sami je nedodržují a obchodují s ním vesele dál, včetně skupování v evropě nedostatkových komodit. Na venek se bijí v prsa, jak už ruský plyn ani ropu od nekupují, ale nakoupit to samé od překupníků z jiných zemí se nestydí. A my, jak mezci bez mozku ještě máme být vděčni, že za to samé teď platíme 10x více a „vývar“ jde právě těm, kteří to nám samotným zakazují. [redakčně upraveno]

        • Starosta Kyjeva Kličko s bratrem si to u nás pochvalovali, když tu jejich fotr okupant sloužil s vejložkama CA na ramenou.
          Ukrajinci byli horší okupanti než samotní rusáci.

  3. Starobní důchody jste účelově vypočítali v PRŮMĚRU až do roku 1986 podle Drábka došlo k tomu ,že za 43,5 roku mám starobní důchod začínal jsem na 5700 kč .Hovoříte sice o těžké práci ,ale práci na šachtě pět let v lomu ve výškách na montážích za každého počasí v noci v neděli jste započítali jen POČET let Starobní důchody jste měli vypočítat z CELÉHO PRACOVNÍHO ŽIVOTA a ne jen účelově v PRŮMĚRU až od roku 1986 .Na dotaz o OSVČ mi p Maláčová sice odpověděla OSVČ málo jste si platili ,ale neřekla mi kde mám ty peníze kdy jsem odváděl do důchodového systému NEJVYŠŠÍ DANĚ . Víte kde ? Klaus našich 333 miliard použil k vyrovnání státního rozpočtu a nevrátil zpět .Takže došlo k tomu ,že je nás plno těch kteří byli poškozeny. Kdyby vypočítali starobní důchod v průměru za celý pracovní život ,tak nemohlo dojít k výpočtu starobního důchodu za 43,5 roku -5700 kč .

    • Pane Cidrych to jste napsal moc hezky. Je to tak,všechny ,roky co člověk pracoval , tedy celý život v pracovním poměru se měl spočítat. a z toho lidem vytvořit důchod. Ti dříve narození tady makali pro tuto společnost a nechávali i zdraví v těžkých profesí. Tady se něco vybudovalo a není tu nic . Víte je to k pláči když se na to teď dívá člověk který opravdu pracoval pro náš stát a něco za ním bylo vidět . Proč jsme takový zaprodanci , jenom proto , aby jiní mohli dobře prosperovat to musí skončit.

    • Je to hnus, co dělají s těmi důchody. Hlavně jsou na tom biti OSVČ. Ne každý pracuje za vysoké peníze.Já jsem šla do předčasného důchodu , když mi bylo 56. Bylo to nutností, protože jsem byla z práce na skácení. Ještě, že jsem to udělala, protože v 62 letech jsem dostala rakovinu. Kdybych to neudělala, tak bych tu rakovinu asu nepřežila. V tomto roce mi bude 70 a mám po těch všech směšných valorizacích a1000 Kč na dvě děti důchod ve výši
      cca 10700 Kč. Jsem VŠ vzdělaná, mám postgraduál, umím něco z jazyků. Ale bydlím v malém městě. Takže najít si dobře placené místo není jednoduché a pro ženskou se dvěma dětima, které jsem měla ještě dlouho, tak to problém byl.
      Stejně by mě zajímalo, kdo jsou ti důchodci s těmi obrovskými důchody. Co asi dělali. Nemyslím si, že bych se flkákala, to už vůbec ne. Jsem ráda, že jsem v důchodě a už nemusím nic dělat. Pro tuhle vládu už vůbec ne. Stejně ty peníze, co lidi vydělají a odvedou, proflákají na blbosti , pro normální lidi neudělali vůbec nic. Vzhledem k věku můžu říct, že je to nejhorší vláda za můj život. Kdybych všechno neuměla ještě z dětství a mládí, tak bych se asi musela zbláznit. A taky si nekupuji v našem městě skoro nic, kromě jídla, všechno přes internet. Ušetřím hodně, i když doprava se musí platit. NBěkdy taky ne.
      No a co je teď za caviky kolem valorizace důchodů, tak nám s malým důchodem jestli přidají z těch 750 Kč asi 5OO Kč, tak z těch 1750 Kč bych dostala asi jen 650 Kč, což je opravdu o hodně víc. Nejvíc asi řvou ti s těmi velkými důchody, protože přijdou o balíky. My s malými důchody přijdeme o prd. Tahle vláda je neschopná. Chválit si ji mohou jen ti, co nežijí tak dlouho, aby mohli srovnávat. A teď ještě že se muisí odrbat ti nejchdší, tak to je fialovej hnus. Nejvíc chtějí odrbáv at ty, kteří vytvářejí hodnotu.Ti berou málo. A nejvyšší platy mají ti, kteří celý život fyzicky ani nemákli. Jenom parazitují. Je to hnus.

      • Mně je taky divné, odkud se berou ty průměrné důchody v částce 19 nebo 20 tisíc. Vím o mnoha ženách, kteří dosáhnou po celoživotní dřině na polovinu a vychovali rovněž děti. Nemám v okolí jedinou známou, která má důchod vyšší než 15 tisíc. A to i s vdovským příplatkem. Moje generace vyrůstala ve skromnosti a stát budovala – a vychovala v dostatku, který jim poskytla – nové generace. Ty se ale nenaučili skromnosti a taky se nenaučili ctít pojem – mezigenerační solidarita. V poslední době nabývám dojmu – že pro generaci narozenou po 1989 je pojem důchodce – neslušné slovo. Domnivám se, že schválením tohoto zákona se prolomila šervená linie u důchodců a nyní nebudou mít nikde – zastání. Ať se vám daří co nejlépe, všem.

  4. Chtěla jsem to napsat přímo, ale odmítli to zveřejnit, tak to napíšu slušně…Fiala – my nenecháme nikoho padnout – ale dělají všechno proto, aby nás totálně zlikvidovali

  5. Jsou to všichni parchanti,neví kde by si už nakradli,ať si mě klidně vymažou, stejně je tu cenzura jako prase,už neví co by

  6. Tahle vláda je katastrofa a ten kdo je volil tak by si měl tlouct palicí . Je to šílené co vymýšlí. Vůbec jim nejde o lidi. Tady přemýšlí jak oškubat lidi aby si sami mohli přidávat desetitisíce. Doufám že brzo padne, jinak to ani skončit nemůže.

  7. Je vidět, že cenzura platí více jak za komančů a to nejsem jejch příznivcem, je mi dost,takže jsem zažila oboje,ale souhlas s paní Barborou

  8. hlavně si to dobře pamatujme do příštích voleb .Já jsem nezapomněl jak nás již v minulost ten modrý pták ODS všechny posr-l.

  9. Předchozí vláda všechno dělala špatně, tak jste si zvolili vládu novou. Gratuluji…. škoda, že mě odřou s váma!

  10. Šílená asociální vláda, hlavně že Fialu plácají po ramenou v Bruselu. Doufám že se lidé už konečně proberou, tuto sobotu na Václaváku.

  11. Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka. Je to pořád stejné. Za Hlubší totality moje máma brala1200 kč důchod a já bral jako montér 5000 kč. Protože jsem živil mladou rodinu tak maminka alespoň tu stovku za měsíc nám přidala. Ale vše bylo naše , továrny elektrárny ale v kapsy jsme měli velký kulový.
    Po revoluci jsem šel do důchodu , dnes mám 17000 důchod a syn jezdí po stavbách a má 50 000 i více za měsíc. Už není nic naše ani fabriky ani elektrárny vše si soudruzi zprivatizovali. A myslím že u stolů na ministerstvech sedí jedni a ti sami co vymýšlejí bludy na občany, Nic se nezměnilo jen kecy o diktatuře proletariatu se změnili na demokratické žvásty. A dnešná vláda? oni my připomínají snažívé mladíky ze SSM i ten pirát chodí agitovat s Garmoškou a prozpěvuje nějaké častušky.
    Běžte už zlodějíčkové do zádele. Lidi vás nasypou do bláta beztak páchnete zatuchlinou starých časů. Nic se od Faraonů nezměnilo.

  12. Spousta z vás si odpověděla, úkol je udržet společnost ve válčení mezi sebou pomocí rozdělujících názorů. Moderní mašinéry tisknutý peněz ze vzduchu a následné kupování politiků pro svůj názor / nástroj je do nebe volájící, ale běžný lid bude raději zápasit mezi sebou (s vlastním sousedem kvůli názoru), než aby vyrazili do ulic … tyhle dobytky na nejbližší budovu pro výstrahu všem, kdo se pokusí udělat to samé. Žijeme v době kdy místo můžů, se rodí posránci, kteří umí akorát řešit divadlo, kdo vidí za oponu stydí se za své bližní a jejich slepotu/tupotu. [redakčně upraveno]

  13. Je to vláda zlodějů. Myslící jen na sebe. Ať platí ti bohatí. Proč má na to doplatit chudší člověk. Čím mají víc peněz tím jsou nenasytni.

  14. K tomuto není snad ani co dodat. Dala bych jim dělnický plat a pronájem v bytě.
    Dobytek se k lidem chová líp. V této zemičce už to snad ani nikdy lepší nebude.
    Bohatý vždy bude okrádat chudý.

    • Ten fialový hnus by už měl jít konečně od válu. Ten se tam ale drží jak h…..košile . Však je za to dobře zaplacený. Je mu milejší Ukrajina než český lid.

  15. Je to ostuda, vše se zdražuje a přidávají si ti, co ostatním berou. Předčasný důchod nechtějí člověku pracujícímu víc jak 40 let valorizovat, ale policisté, vojáci, hasiči mají výsluhové penze už po 15 letech služby , tudíž třeba i v 35 letech věku a těm se valorizují bez omezení ??? Nikdo je přeci z jejich pracovních pozic nevyhazoval, mohou složit dál, kdo dostane v zaměstnání 6 platů když se rozhodne sám odejít a ještě doživotní valorizovanou rentu??? Proč mají poslanci nějaké náhrady ke svým platům, copak běžný zaměstnanec něco dostane na dopravu do práce, na bydlení, stravu v kantýně za „totalitní“ ceny?? Hanba jim. Pokud by odměna poslanců byla ve výši průměrné mzdy v ČR, to by se rychle snižovaly ceny energií, potravin atd. Aby se i jim žilo dobře.Nebo by se aspoň všem zvyšovala mzda, aby oni mohli brát víc!!!

    • Nikdo vám nebránil stát se policistou, hasiče, vojákem, nebo to ještě nápravě a běžte sloužit oněch aspoň 15 let. Budete velmi překvapen. Nicméně výsluhy se valorizují současně s důchody to by jste mohl vědět!

    • Roky jsem musel poslouchat jak naši vojáci hrdinně brání a krvácí za naši svobodu a demokracii v Afghánistánu. Proč někdo nezveřejní kolik to vnucování západní demokracie místním obyvatelům, kteří o ni nestojí nás stálo? A nyní za naši svobodu musíme zase platit UK. Proč jsme teda v NATO? Když plánují něco sebrat běžnému občanovi, tak to mají politici na korunu spočítané kolik by se mohlo ušetřit. Kdyby se sečetl Afghánistán + co nás prozatím stála Ukrajina to by byly důchody.

  16. Děláte to dobře soudruzi privatizátoři, ještě dostat čísla v deficitu do plusu a nastavit úroky na úrovni inflace!

  17. Zloděj zůstane zlodějem, konec konců jako celá ODS odjakživa. KLAUS je to naučil. KÁŽOU VODU A PIJÍ WISKI.

  18. Začalo to kašpárkem Havlem pak Klaus a Zeman to dodělal všechno rozprodáno bývalý český majetek je v zahraničí vládní šmejdi se napakovali

  19. Zloděje který krade bez useknutí rukou je nenapravitelný! Těm zlodějům je jedno kolik lidi platí za různé druhy ovoce a zeleniny nájem a energie.Hlavne že oni si přidali a ostatní ožebračuji na úkor války!Pan traktorista a ostatní bez pořádného vzdělání dělají politiku jen pro sebe!

  20. Velice rád bych si tu přihřál svoji polívčičku. Poslyšte lidi. Určitě víte, jaký mám názor na pana Fialu a na tu, jak říkám, pětku bez kormidelníka. Ale dejte si pozor. Je to jen vláda. A vlády málokdy dělají dobré věci. V ideálním případě alespoň neškodí, to bývaly úřednické vlády. Ale zhusta pohnojí kde co. Ovšem to, co nás všechny zajímá, je životní úroveň. A ta má svůj pramen v ekonomice. Ekonomika je souhrn všech činností, které vytvářejí hodnoty potřebné k životu. A i když berete dávky, které organizuje stát, mezi něž patří i důchod, tedy berete peníze, tak je stejně nakonec vyměníte za hodnoty, které v té ekonomice vznikají. A z toho logicky vyplývá, že ekonomiku tvoří všichni. A když se ekonomice daří, tak z toho obvykle také těží všichni. Minimálně díky příznivým cenám. A když je průšvih, tak to zatáhnou všichni. Na průšvih je třeba hodně peněz a tak se zcela nutně musí, promiňte, „oškubat“ co nejvíc lidí. A těch nízkopříjmových a středně příjmových právě je většina. Sleduji ekonomiku, sleduji vývoj, četl jsem, jak to bývalo v dějinách. Vždy tomu tak neomylně bylo, proto bývaly revoluce. Ale i tak si nakonec ta škubaná většina stejně moc nepomohla. Ať už při nacismu, nebo komunismu a podobně. A to je ten důvod, proč si snad v každém svém příspěvku s neskrývaným potěšením kopnu do Green dealu. Protože to je něco, co tu ekonomiku bude nevýslovně a možná i nenávratně prasit. A v očekávání a v porovnání s tím, jak to dopadalo v minulosti, tak se o Green dealu nebojím říci, že toto dnešní „škubání“, jako že důchod nevzroste o 1.700,- Kč, ale jen o 700,- Kč, že se sebere část (ne všechny) daní, které lidé doposud ušetřili, můžeme klidně vzpomínat takto: Jó, to byly ještě zlaté časy, když se nám bralo tak, že nám přidali jen o část méně. A vy, kteří máte představu, jako to celkově vidím, že si nezájmem o tento problém necháte zprasit ekonomiku šílenými zelenými nápady, vyhnat tím přes drahé energie firmy a pak že to vyřešíte tím, že do volební urny hodíte lístek s jiným jménem, tak vás musím zklamat. Máte bohužel stejnou představu, jako při úvaze, že když veřejný dům nevynáší, tak že tržby znovu nakopnete tím, že začnete šoupat s postelemi. Tuto tam, tam tu sem a do volného místa dáme ještě jednu navíc. Vládu můžeme během dvou dní voleb spláchnout z povrchu politického. Ale zničit si ekonomiku je stejné, jako si plamenometem sežehnout doposud úrodný sad. Náprava pak může být někdy i nemožná. Mějte toto při zlobě s dnešní situací neustále na paměti! Protože dnes se už v EU přikládá pod kotlík s krmí, kterou nás chtějí dlouhodobě krmit už od blízké budoucnosti. Ještě je čas jim ho převrátit do ohně, ať si takovou šmakuládu nechají.

  21. Je to banda zaprodancu,fe..,ozr…,c… tlamy [red. upr.] maji vse.Na vlastni koryta si nesahnou a jeste si drze nadeli odmeny,ukrajinci maji tez vse a na nase lidi zvysoka ser.., [red. upr.] to uz se slusne neda popsat.

  22. Upocená hlava s vykulenym rakušanem , … černochovou a hloupou pekařkou se jen smějou protože ví češi jsou jen ovce a nic se jim nestane. Zařvem si na václaváku a tím to skončí .Proukrajinská vlastizrádná pětidemolice bude krást dál. Jedině noc … jak řekl Zeman by pomohla. [redakčně upraveno]

  23. Dcera samoživitelka na rodičovské dovolené, měsíční přijem cca 15 000 kč, měsíční výdaje cca 19 000 kč ( elektřina, voda, odpady, hypotéka…) podala žadost na příspěvek na bydlení a přiznali jí 79 kč. Takže je mínus cca 4000 kč měsíčně a Fiala v rozhovoru řekl ať se lidi nebojejí zažádat si o příspěvěk, že se do toho počítá i hypotéka – slušně řečeno kecá. To je na mašli

  24. Jak je možné, že zase bude postižena nižší a střední vrstva. Proč ne bohatí ?Ti mají z čeho dávat. Vrchnost si jen přidává sobě, mají nehorázné platy a náhrady, samé výhody , drahota, kterou způsobili se jich nedotkne. Peníze rozdávají kde komu. To je ta spravedlnost. Ale věřím, že na ně taky dojde.

  25. Přečetl jsem všechny zdejší komentáře, žádný nepodporuje současnou vládu. K tomu se přikláním i já, ale kolik z Vás tuhle svoloč volilo? Všichni, kteří jste tak učinili byste měli mlátit palicema o zeď až do umdlení! Jsme národ pitomečků.

    • Jak jsem psal výše ve svém příspěvku, chci jen varovat. S dnešním hospodářským marasmem v součtu s tím, co se sem line v této oblasti z EU, hrozí, že nebude na světě existovat vláda, která by zabránila drastickému propadu životní úrovně v ČR. Kdyby bylo potřeba, klidně vyhledám srovnání životní úrovně ČSR vůči světu před válkou, pak těsně po roce 1989 a tu dnešní nemusím, ta je nám známá, včetně toho, co na nás vláda právě chystá. Ale ať tak, či onak, ekonomika je tím základem. A tam je to, co se týká dalšího výhledu, vskutku velmi špatné. Že jednají jako svoloč, s tím plně souhlasím. Ale pitomeči jsme ne proto, že volíme tak, či onak, ale že nás přihlouplé seriály v TV zajímají více, než politika. Tedy že se o ni zajímáme jen tehdy, když se nám právě hrabou v peněžence. Ale co tam už dnes klohní za odpornou krmi pro blízkou i vzdálenou budoucnost (dnes speciálně v EU), je pro nás „pitomečky“ doslova španělskou vesnicí. Jen zájem o tyto věci a včasné bránění jim, nám může v budoucnu zajistit, aby hospodářský vlak a tím i naše životní úroveň nenajela na kusou kolej. To, že to tu v diskuzi žije, je vynikající, je lépe pozdě, než nikdy, ale za téhle situace je to jen volání žíznicího na poušti. Jen prevence nám může něco zajistit.

  26. Pokud nejste se současnou situací v ČR spokojeni, tak přijďte na Václavské náměstí 11.3.2023 ve 14:00 a dejte najevo svůj nesouhlas.
    .

  27. Přečetl jsem všechny komentáře a jsem v rozpacích. Všichni nadáváte na tuhle vládu, ale nikoho z Vás nenapadlo, že tato vláda se drží zuby nehty u koryta a musí si namamonit co nejvíc, protože tuší, že brzy padne. Měl by se zopakovat rok 1989 a vyhnat je od koryta. Jsou to lháři, kteří si nevěří ani mezi sebou. Všichni se těší každý měsíc na 15tého, až jim na účtech zase přibydou tisíce, ale že lidi nemají pomalu co jíst je jim úplně jedno.

  28. Kam jste dali,co jsem napsal?
    Jde o dvojí parasity-zhora i zdola a zločinnou „vládu“.Tam peníze vzí, na lůze ušetřit!

  29. Máme pravicovou vládu, pravici většinou volí ta bohatější část populace.
    Uvažují logicky a berou peníze těm, co je nevolili a ani volit nebudou. Své voliče si naštvat nechtějí. Nic jiného bych v tom nehledal.

  30. Všichni tady řveme a je to k ničemu.Ta banda se nám jen směje.Je třeba vyjít do ulic a né jen v klidu domova psát do diskuzí.Za chvíli nebudeme moci ani to.
    Pražákům bych týden nezásobil obchody aby se jim rozsvítilo že oni nejsou samostatný stát a jsou závislí na okolním světě.
    Už vidím nějakou pražskou smetánku jak si sadí brambory a peče doma chleba pokud ovšem budou mít z čeho.
    Normální okolní svět se bez prahy obejde ale Praha by byla v p….i.

  31. Tato vláda je naprosto amatérská. Hledá jen jak najít teplá místečka pro svoje známé a kamarádíčky a vůbec nedokáže řešit elementární věci. Jestli tohle bude trvat další 4 roky, nechci vidět jak to dopadne.

  32. Kdysi říkal Topolánek – nemůžeme lidem říkat co chceme udělat, oni by nás nevolili. Tehdy i toto ještě mělo úroveň proti dnešní aroganci. Pro ně je „stát“ skutečně již jen nástroj kšeftu. Nějaká správa věcí veřejných pro občany, ani náhodou, to by bylo jak „skanzen“ že? Takže prostřednictvím státu oškubat a zadlužit, lidi to pak budou splácet desítky let, hlavně že MY si odkloníme a budeme za vodou.

  33. Co brečíte, dokud budete mít na chleba tak se stejně nic nezmění. Co většina chtěla tak má. A to je jen začátek, bude to ještě daleko horší.

  34. Už to, jakým spůsobem se tato vláda dostala k moci, dostatečně smrdí podrazem na občany naší republiky. V tom se snad všichni schodneme? Nebylo to nic jiného než „boj proto, aby vyšachovali ANO, potažmu pana Babiše“. Jinak by sami o sobě prošvihli na plné čáře. . . . Vypovídá to o pětikoalici leccos! . . . Ovšem to co předvádí před celým národem je hanebné a odsouzeníhodné, a nebojím se říci že i pro všechny destrukční. Nezasluhují si náš obdiv ani úctu. Ovšem co můžeme chtít, ROZUM, ROZVAHU, ODPOVĚDNOST, POCHOPENÍ, PRÁCI PRO OBYČEJNÉ OBČANY, HRDOST NA LIDI, KTEŘÍ JE SVOU PRACÍ DO JEJICH POSTŮ DOSTALI? Ani náhodou! Jen destrukci, rozpor mezi generacemi, vlastní hrabivost a ztráta selského rozumu. Je mi z nich na zvracení!!! Jejich rodiče a prarodiče musí být zděšeni co TO vychovali!!! Pokud ovšem jim nebyli zářným vzorem? Pro tuto zemi by bylo nejlepší jejich odstoupení v čele s premiérem Fialou. Nové volby, každá strana sama za sebe, a potom teprve vytvoření nové vlády. To je snad jediná možná cesta z toho srabu, do ktrého jsme se za jejich působení dostali. Antonín Kozelek, důchodce a obyčejný člověk

  35. Ta pakáž ve vládě se bojí, že bude živit důchodce, ale přitom důchodci stále živí je, protože většina důchodců stále pracuje aby tu bandu uživila ze svých daní .

    • Kde máte těch 20 000 tisíc důchodu, pracovala jsem 43 let mám důchod 15 let, vypočetli mi 8100,- . Kdyby mi vláda Babiše nepřidávali( jako Kalousekm 20 ,- Kč), tak bych dneska měla stále málo. Teď mám kolem 15 000 ,- Kč díky minulé vlády p. Babiše. Ale stále nemám těch 20 000 tisíc s čím operuje tahle zkorumpovaná vláda. Hnus, hnus, hnus !!!!!!!!!!!!!!!!

      • Protože si pletete průměr a minimum. Že někdo bere větší důchod než vy, není jeho chyba. Možná i to, že nechápete základy matematiky(každý nemůže mít minimálně průměrný důchod, pokud nejsou všechny důchody stejné), je důvod proč berete malý důchod.

  36. Předpokládám, že „vládou Pražáků“ nebyli označeni proto, že pochází z Prahy, ale proto, že je nejvíce volí v Praze a Středočeském kraji.

  37. Jo ted všichni nedávejte a buďte vzteky bez sebe, když jste měli možnost volby,zvolili jste toto . Jo hold národe nepoucitelny 🤦‍♀️

  38. k Dovolte, abych se vyjádřil k paní Pekařové. Tato dáma nemá v politice co dělat. Je očividné že jí jde jen pro osobní prospěch. Plně využívá možnosti jak si nahrabat majetek.Její inteligence zdaleka neodpovídá její funkci! Měla by nám zmizet z očí!!!!

  39. Milí ovčané bééé, bééé, jste tu a budete tu pro politiky vždy jen proto, abyste se nechali ostříhat. I média vědí, že 98% občanů jsou jen ovce, které nemají svůj vlastní názor a budou papouškovat, co jim média naservírují a půjdou poslušně na porážku. Tak to prostě bylo, je a bude, proto je ztráta času cokoliv, komukoliv vysvětlovat a rozčilovat se. Každé volby je to pořád stejné, volič je tu jen důležitý jen těch čtrnáct dní před volbami a pak už je nepotřebný, ale pořád jako ovce jdete poslušně se ostříhat a na porážku bééé, bééé, bééé.

  40. Vláda zvýší peníze na obranu, ale oseká penze a další dávky

    Vím, co děláme. Máme své strategie, říká premiér Petr Fiala

    Je to nehoráznost a nic s tím neuděláme. Samopal nám nikdo nedá.

    Já je nevolil a stejně jsou tam Ti největší hovada v našem státě.

    Ať se chytí za hlavu ten kdo je volil. Mám takový dojem ,že teď řvou nejvíce.

  41. Já jsem SPOLU nevolil! Co jste si tam dali zřejmě za zločince. To máte nebo jsou zmanipulované volby!
    Kindrgeld má i daleko kapitalističtější Německo!
    Není to zrovna malá částka. Cizí firmy na území ČR za prvé ničí českou konkurenci. Díky českým nízkým nákladům za práci apod..
    Za druhé většina z nich neplatíte do ČR daně ze zisku, ale domů. Národní hromadný produkt. Ekonomovi nemusím vysvětlovat! Ještě ničí naší úrodnou zem, náš vzduch, vodu, životní prostředí! Továrnu na baterie rozhodně v ČR nechci, proč si ji nepostaví doma. Oni dobře ví proč apod..

  42. to, že nastupuje nová totalita, horší než za husákovi normalizace, bylo jasné den po volbách, které vyhrál fiala. proč jste vy češi tak hloupí a nemáte žádnou hrdost? proč si necháváte všechno líbit? pravdu měl adolf h., který říkal: čech je jako cyklista, posadíš ho na kolo, on sklopí hlavu a šlape. a od jeho pohunka rudolfa g., ministra propagandy, se pan fiala a spol naučili jeden reklamní trik: 100 x opakovaná lež se stává pravdou. nejhorší je to, že jim to baští ta mladá generace, která má hlavy vymaštěné koukáním do mobilů, co si nevyggoglí neví, neumí si dávat věci do souvislostí, neví nic o historii a vůbec nechápe, co se to tady a ve světě kolem nás děje a co to znamená pro jejich budoucnost. ru

  43. Máte 100 procentní pravdu s verbeži pětidemolični. Za tohle co dělaji obyčejnym lidem, by měli …. Za vlastizradu. UK přednějši jak český obyčejný pracující občan. Zloději největšiho zrna. Mafiáni Rakušan, Fiala, jurečka,zubatka Pekarovka a valčici černoška +zbytek jejích zkorumpované pětidemolice. Mějte se hezky [redakčně upraveno]

    • Tak čekejte budoucí důchodci, že důchod nebudete mít podle výdělku jako bylo do dneška , ale bude se snižovat, protože tahle vláda musí mít pro sebe na zvyšování platů, již to proběhlo ve zprávách . Seberou školkovné ( chtějí aby se rodili děti a mladým házejí klacky pod nohy). Seberou příspěvek na penzijní, na savebko, zvýší daně na nemovitosti, zvýší daně na vše( již nyní díky DPH– vysoká inflace, ) nás obírá vláda úplně na všem — vybrali 130 miliard na víc a stále nemají nic— díky tomu ,že to jde vše na Ukrajinu. EET zrušili, tam bylo také několik miliard. Ještě si berou úvěry pro Ukrajinu na nás a naše děti to budou splácet. HNUS TÉTO VLÁDĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdanit bohaté, zdanit banky, zdanit všechny co ulejvaj daně do daňových rájů— to by bylo miliard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  44. Toto už bude zde můj poslední příspěvek. Já, lidi, pevně doufám, že až opadnou emoce, tak budete pokračovat s tím sledováním politiky. Protože berte v potaz, že nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůře. A reálně hrozí, že třeba za pět, či deset let budeme v situaci, že dnešní „hrůza“, jak to vidíte nyní v příspěvcích, nám může připadat jako drobný problém. Jak neustále píši, ekonomika tvoří současné a hlavně budoucí hodnoty. Ne ty peníze, které jsme odevzdali, nebo ještě odevzdáváme na odvodech. Ty jdou obratem do okamžité spotřeby těch, kteří z nich právě dnes žijí. A aby tato fungovala, jsou potřeba investice. Tím se myslí, že se postaví nová továrna, případně stará se zmodernizuje, zavedou se nové služby a podobně. Úplně stejně jako když zúrodníte nové pole doposud ležící ladem. A to vše pak vytváří výrobky, plodí plodiny pro potraviny. A podívejte se, jak se „pole“ začíná zúrodňovat, jak se investuje do nových továren, zdrojů energií v Evropě. My jsme totiž také v Evropě. Jen namátkou.
    https://www.newstream.cz/leaders/sef-exxonu-energeticka-politika-eu-to-je-silenstvi-radeji-se-od-evropy-drzime-zpatky
    Případně:
    https://www.newstream.cz/nazory/stanislav-sulc-volkswagen-zahajil-ustup-zceska-nemame-mu-co-nabidnout?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
    Fakt lidi. To, co se děje dnes, může být zítra jen drobnou banalitkou. To není strašení, nebo malovaní čerta na zeď. To bych si skutečně nedovolil.

    • Obyčejným pracujícím lidem je asi úplně jedno , jaký režim vládne , pokud se mají v životě dobře a není draho. Rostoucí ceny energií jsou chtěným cílem Green Dealu. Tvrdé sankce = vyšší inflace

  45. Máte 100 procentní pravdu s verbeži pětidemolični. Za tohle co dělaji obyčejnym lidem, by měli … Za vlastizradu. UK přednějši jak český obyčejný pracující občan. Zloději největšiho zrna. Mafiáni Rakušan, Fiala, jurečka,zubatka Pekarovka a valčici černoška +zbytek jejích zkorumpované pětidemolice. Mějte se hezky [redakčně upraveno]

  46. Na úvod musím říci, že je to poprvé v mém životě co píši do nějaké diskuse. A to je mi šedesát pryč. Četl jsem všechny diskusní příspěvky a musím říci, že jsem smutný z toho kolik zloby je mezi námi. Těch které mají hlavu a patu je opravdu pomálu. Skoro všechno samé nic neříkající cinty. Naštěstí se najdou mezi tím vším příspěvky s kterými jsem ochoten se ztotožnit. Přispěvatel Fénix. Ano. Ten má v hlavě pořádek a ví jak ho předvést .

  47. Jak přes kopírák – Klaus, Topolánek, Nečas… Co jinýho bychom od tohohle druhu mohli čekat. Kdo nemá krátkou paměť, tohi ani nenapadne volit bandy tohohle druhu.

  48. Fuj vy svině … !!!!! Vzít vám platy a bude hned peněz dostatek!!! Ze vám není hanba tohle nevypusti z huby ani opice natoz mutant!!!! Fialová vláda by měla jít na vojnu at táhnou do … [redakčně upraveno]

  49. Jsu obyčejný,celkem náročný důchodce, celý život jsem pracoval ve fabrice (soustružník)jezdil na dovolené min.1.krát za rok, mám nadprůměrný důchod, oddělených 45.r. To co jste dělali, šmejdi celý život když pořád bečite.Antoa Čest práci a rukám pokoj, tak by se vám to líbilo.

  50. Je třeba konečně … tuto zkorumpovanou,fašisticko-úřednickou vládu.Ta která se chce schovat za digitalizaci. [redakčně upraveno]

  51. Vážení autoři těchto článků, nedávejte tyto články a redakce nemusí nic upravovat tato vláda tu bude ještě dlouho…..!(bohužel, a nebo si na to zvyknete!)

  52. Sámo já nevím co jsi zač zřejmě jsi z milionu chvilek a nebo z vladních medií. Za všechno může Babiš? Ale jdi fialový hnus rozdal z toho mála všechno na Ukrajinu bez rozmyslu přikyvuje Bruselu. Spáchali podvod na voliče a porušují všechny předvolební sliby sami si nacpali kapsy a ostatním berou. Jedinou možností a varování by bylo jako ve středověku. Defenestrace dycky zabrala aspoň na chvilku to vydojené stado řeklo,už dost

  53. Víte proč se tohle všechno děje a proč s tím nic nenaděláte? Protože tu jen šijete jeden do druhého,nadáváte si,navzájem se urážíte a dehonestujete jeden druhého na základě vzdělání,výše příjmů, bydliště atd.. Přitom jste všichni na jedné potápějící se lodi. Dokud je národ takto rozpolcený, nezmůže nic. Téměř každý tady hledí jen na sebe a dle svého jednosměrného úhlu pohledu soudí všechny ostatní s jiným pohledem na věc. Místo předmětné diskuze se tady vede jen zbytečná občanská slovní válka,která jen dokazuje,jak je naše společnost ubohá a malicherná,neschopná táhnout za jeden provaz ani ve chvílích,kdy je třeba zahodit vlastní ego a nahlížet na daný problém konstruktivně.

  54. Za komunistů bylo všechno svoboda.prace, zdravotní a sociální jistoty.Nic krásnější jsem nezažil.Cest práci.

  55. Osobně jako pracující bych své sociální odvody chtěl rozdělit na části a to mezi důchodce, mateřskou a nemocenskou. Nechci z toho přispívat na lidi, kteří jsou na podpoře déle jak 3měsíce…. Myslím si, že si člověk může najít práci pokud má zájem.

  56. Naše země je velice příkladnou zemí , aby mohla jiným zemím ukázat jaký přístup ke svým občanům mají , především k starší generaci a rodinám z dětmi , bezohlednost , a vzápětí srdečnost ukázat že jsme ohleduplný národ , Švejk to dál dobře najevo českou mentalitu a prispusobivost k svému lidu, chybí nám na vlajce Švejk
    .

  57. Dokud se budou rozhodnutí schovávat za neadresnou vícehlavou hydru, tak se ničeho dobrého výrazného v životě nedočkáme /práce-odpočinek/. Tzv. demokracie se momentálně přichyluje k nejvyšší formě alibizmu /já nic, voni se rozhodli taky tak, tak co mám dělat/. A ještě: Proč, proboha, máme platit poplatky veřejnoprávní TV? Argument-nedáváme reklamy, tak plaťte, je nestoudnost a dobře vymyšlená /z reklam by to každoroční stádo absolventů AMU, JAMU a.t.d.
    těžko uživili/. Připadá mi, že ty poplatky jsou stipendium pro začínající herce-neherce a.t.d. Zkušenosti se sbírají mezi lidmi a ne v teplém studiu Kavčích hor! Zdravím, zatím ve zdraví.

  58. Je divná doba, Vláda svými výroky jen rozděluje společnost . Nevím proč se zaměřila jen na důchodce , když je celý rozpočet a finance totálně rozkradený. Když zavila inflaci , tak by se k tomu měla postavit jinak. Proč má mít prezident v důchodu 50000 + svůj důchod, kancelář, auto s řidičem? Nemohl si za ty roky ve funkci našetřit? Má vše zadarmo. A to není jen o Zemanovi . Proč má Petr Pavel důchod 60000? Proč mají vojáci , policajti výsluhy ? Odejde ve 40 od policie , a má výsluhu 25000 + si někam sedne do tepla za dalších 20000 na pár hodin a je do důchodu vysmátej. Jejich práce je jako každá jiná. A to jsou ty rezervy , které vlády nevidí. A další jsou ti , co nikdy nepracovali, berou dávky na bydlení , enegrie, živobytí a jezdí si v mercedesech. Proč má někdo mít zvýšený důchod za to , že byl 15 let na pracáku? Proč má brát dávky? Bylo by toho ještě hodně o co nás vlády okrádají . Jen za Ukrajinu , jejich ubytování a výhody 28 miliard za rok

  59. Vážení diskutující. Jediná možnost jak to změnit, je generální stávka, za odstoupení této vlády.
    Žádná jiná možnost není. Tato pětikolka se demonstraci vysměje a to bude tak všechno.

  60. Tato vláda by měla být souzena a odsouzena za Vlastizradu na Českých Občanech.
    Rozhodně volební zákon je třeba upravit tak, aby každá strana musela 5 procenty projít sama a teprve potom třeba i jednala o koalici. A tomu už by se dalo rozumět. Nesouhlasím s tím aby jsme měli Vládu složenou s lidí ,co neprošli volbami ,teď ze sebe dělali chytráky a z lidí hlupáky a okrádali je .Možná by ODS měla nejprve vrátit 330 miliard do penzijního fondu ,když už je tam ukradla a ne ještě okrádat lidi co 45 let dělali a odváděli penízky státu.
    A proč nejprve nedají životní minimum těm ,kteří nikdy nedělali a státu nedali nic? Proč tito
    lidé pobírají sociální dávky a mají průměrné důchody? Proč si politici přidávají desítky tisíc?
    A co mají dělat rodiny co mají děti??? A prosím toto asi tuto vládu nezajímá, co Vy na to ????

  61. Souhlasím s Jiřím, naprosto nejlepší vláda. Za komančů bych se tak dobře neměl. Mám skvělou práci jako noční sekuriťák, barák v dobré čtvrti, motorku BMW, auto Renault, zbrojní průkaz,pušky, cestuji, dobré jídlo atd., za komančů byl pro mě luxus i králikárna, na auto a na motorku bych se nezmoh natož na barák, bydlel jsem v hrozné čtvrti mezi nepřisubovými, teď se mám dobře.
    Dobře vám tak, umíte jen nadávat za svou neschopnost, každý svého štěstí strůjcem.

  62. Bohužel tu máme MEDIÁLNÍ TOTALITU, která je ještě horší než ta politická do r. 1989.
    Národ je ovlivněn médii, která sledují jen své zájmy. …a co jsou jejich zájmy?? …no hlavně peníze a moc a potom další peníze skrze tu moc…a proto mají tak rády ty pravicové vlády.
    Slovo demokracie je to nejzneužívanější slovo, co lze najít ve slovníku!
    Žádný systém není dokonalý a člověk je od přírody svinskej tvor, který dokáže nejlépe
    fungovat v nějakém režimu, …je to smutné, ale je to tak.

    • Ovšem nikde není stanovena povinnost řídit se názorem médií, ani pražské kavárny – ani co se týče tématu „koho volit“. Já osobně kašlu na to, co nějaká média nebo pražská kavárna říkají a koho prosazují a dám hlas tomu, koho sám považuji za (nej)vhodnějšího.

  63. Dobrý den. At Naše Vláda ubira finance hlavne sobe. Vazne jeto nechutné cist, co dokazou pro pracujici ďelniky. Ono se dobře rozhoduje o pracujicim delnikem viz duchodce, s plnym zaludkem, vilou a podobňe. Nechapu, byly jsme sobestacny prosperujici narod. Ted nam zbyly jen oci pro plač. Vse pouze likvidujete. Vazne jeto do nebe volajici. Zijte za 30 000. Coz.mnoho obcanu ani nema. Zdravotnictví? Otom raději pomlcim. Machri Lekari odchazeji a odešly.Slyšel jsem toto.jeden Cizinec rekl. Nejdrive vas vyžerem, potom, vyženem. Smutný příběh jak, se zde žije. Takhle bych mohl pokračovat dal. Jen sliby Vlády.

  64. Tuto vládu nikdo nezvolil , zvolila se sama vytvořením koalice . Bude to také tak ve sportu? Skokan do dálky skočí 10m ,ale bude až druhý za koalicí jiných dvou sportovců , kteří každý z nich skočí 6m a v součtu to je 12m.

  65. Dobrý den,souhlasím s těmi co nevolili tuto vládu,je to banda,která hájí jen své zájmy.koalice by do voleb nemněla patřit,každý za sebe a ať ukáže co umí.Já bych vládě doporučoval mimo jiné ať zruší výsluhy!!!!Proč by mněl někdo mít výsluhu,jak bylo ještě nedávno – po 10 letech,dnes je to po15!Vždyť si ani nevidělali na důchod (a co je to lidí), a už ždímou státní pokladnu.Spočítejte si co lidí odešlo po 10-15 letech od policie, a co to je měsíčně peněz,možná by se nám z toho zamotala hlava!Prostě bych zrušil rentu(je hodně lidí kteří to tak udělali) ,policii bych přidal na základě aby nemněli důvod k odchodu a ještě by hodně zbylo ve státní pokladně,ano ať si mají výsluhu ale minimálně po 30lech.Pracoval jsem 38 let v nepřetržitém provozu (strojvedoucí,nepravidelné nástupy a konce),dnes v 59 letech mám invalidní důchod II. stupně,15 000Kč měsíčně, čeká mně transplantace plic,nesmím nic dělat,a už rok se dohaduji a žádám o zařazení do III.stupně,bohužel nemám nárok,věřte že by člověk hrozně rád pracoval ale nejde to.Tím chci říci že by se peníze našly ale musela by tato vláda doopravdy myslet a pracovat pro lidi ané pro příživníky a jim podobní.

  66. Nestranne a obecne: Kritika post festum se miji ucinkem. Ten, kdo je nespokojen, mel moznost kandidovat, byt zvolen a konat. Nyni uz jen: ,,Pozde bycha honiti.“
    Talk the talk, walk the walk. Jsou takovi, kteri umeji pouze talk the talk.

  67. Nikdo he nevolej nikdo ty podvodniky nechtel to je zajimavy vsichni lidi mlati prazdnou slamu a kdyz se kohokoliv v TV zeptat odpoved je musim to vydrzet neda se nic delat,jdite vsichni nekam kde je ten Cesky narod ze vztycenou hlavou,us menu jenom banda tlachalu u piva he to des co tady vyrostlo,jenom zlodeji a tupci

  68. Proboha, to je zase blábol! 5% nejvíce vydělávajících lidí v ČR platí 90% všech daní z příjmu! Zbylých 95% poplatníků platí těch zbylých 10%. Z toho ale 60% poplatníků neplatí kůli úlevám vůbec nic! Z toho polovina dostává od státu dávky! Tento poměr zdanění příjmů je s obrovským náskokem nejhorší na světě! Horší než ve Francii, kde je sice 90% daň, ale týká se jen 0,02% poplatníků.

  69. Nakálejte si všichni na hlavu! Když jste si tu vládu zvolili, tak ji máte. Češi jsou zvláštní imbecilní tvorové: Zničí si svůj vlastní brloh a ještě nad ním slavnostně vyvěsí cizí vlajky. A pak si zvolí bolševického lampasáka alias ,,gumu“ za prezidenta a všichni, včetně ČT se z něho mohou podělat…

  70. Divím se, že lidi zapomněli, když tu bylo ODS před lety, tak chudým brali a bohatým dávali, jen se to opakuje. Pak těm největším zlodějům dal prezident milost.

  71. Ano zvolila slepenec spíš mládeš tak at ted trpí ono když se jich to netýká tak je jim to jedno . Vzala bych jim hned svátky at dělají , dala vyšší daně , super hrubou mzdu , atd. at ví co je to bída , jako mají při drahotě důchodci. Vy myslíte že 20 000 KČ je moc pro důchodce a že můžou všechno poplatí z toho, že si za to hodně nakoupí ? A CO VY S PRŮMĚREM dělníci 43 000 KČ není to taky moc pro dělníka !!
    v bytovce nájem platíme stejně , topení platíme stejně , elektriku skoro taky , atd. . A CO LIDI CO MAJÍ JEN 15000 KČ a neflákali se když byli výplaty 1500- 1700 kč – řidiči, prodavačky 1200 kč i mín , ono dříve to ani nešlo jinak vás zavřeli.

  72. Dobrý den.
    Je mi smutno nad čtením komentářů a nad reakcemi na ně.
    Z textů lze usoudit na možnou grafomanii pisatelů, český pravopis se však krčí někde v koutku. Že by nedostatečná efektivita vzdělávacího procesu na základní škole?
    Z obsahu napsaného přímo čiší žlučovitost a agresivita zneuznaných jedinců, kteří se nedokázali prosadit v jakémkoliv oboru a svoji malost se tak snaží presentovat jako jakousi přednost a právo hodnotit vnější svět, aniž by se zamysleli sami nad sebou.
    Je to pochopitelné. Myšlení bolí. Jednodušší je přijmout bezmyšlenku a nebo fake od někoho jiného. Hlavně když je to příjemně zakulacené a jednoduše uchopitelné a zapamatovatelné.
    Sud kulatý, rys tu pije, tu je kára, ten to ryje. I to se dá presentovat jako doklad vzdělanosti a přehledu.
    Reminiscence „Básníci …”: Pane profesore, jak člověk pozná, že není pitomec? No, chytrej člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno.
    Jestliže někdo napíše, že nebyl volit a dnes kritizuje současnou vládu, je hlupák. Pokud by se voleb zúčastnil a volil A.B., budiž. Může kritizovat a pak by mohla tato kritika být předmětem nějaké diskuse. Pokud se voleb nezúčastnil, tak projevil nezájem o věci budoucí a nyní ať drží ústa. Protože diskuse není schopen.
    Tato současná vláda, která vyšla z voleb jako naděje lepšího příští po marasmu vlády A.B., se snaží hledat možná řešení současné krize, do které se naše společnost nedostala vinou jak někdo říká „fialové” vlády.
    Když někomu do domu udeří blesk a dům začne hořet, je třeba učinit okamžitá, byť třeba nepopulární opatření, aby škody byly co nejmenší. Nelze čekat až do úplné zkázy domu a očekávat pouze finanční náhradu škody od pojišťovny. Skutečností zůstane fakt, že nemáte kde bydlet.
    A bývalá vláda zaměstnanců Agrofertu z našeho společného domu odstranila hromosvod. Následky poneseme dlouhou dobu.
    Slávek

    • A z vašeho elaborátu by i začínající psycholog velmi ukázkově vyčetl jistý patos nadřazenosti a arogance. Tato povýšenost z Vás dělá přesně onoho žlučovitého a agresivního pisatele, na které si tu stěžujete.
      Někdy si stačí zopakovat počty a pak filosofovat. Neschvaloval jsem nikdy vládu A.B., ale například její strukturální schodek byl z drtivé části vinou pandemie a kdo umí číst data, snadno se dozví, jaký byl v té době výběr přímých daní (no, žádná sláva, když lidé nemohli dělat, že)
      Schodek aktuální vlády je na oko nižší, ale výběr daní je o řád vyšší. A to nikoliv jejich šikovností ale vinou inflace. Nezapomínejte na to, že českou ekonomiku roky táhla spotřeba domácností. Další tvrdý fakt.
      Zapomeňte na to, že bude vláda spěchat s nějakým protiinflačním řešením. Čím je chleba dražší, tím víc na DPH putuje přímo do státní kasy. Souhlasím s tím, že pozice této vlády je v určitých ohledech náročnější, ale taky ji do eráru teče nesrovnatelně více peněz.

  73. Ať začne u sebe ta banda zlodějů, ODS kradla v devadesátkách a teď pokračuje.
    Ať mladí lide, co pětikoalici volili a skočili na špek, schudnou s náma.
    naše generace to už jednou zažila.

  74. Jaký paradox. Vláda, která se tváří bůhvíjak erudovaně a prozápadně pokroková, svými kroky transformuje ČR v Rusko. Ano, už teď je jasné, že střední třída zmizí a budeme tu mít jen občany přežívající a oligarchii.
    My, kteří směřování země rukou této vlády neschvalujeme, bychom neměli přehlížet jednu věc. Skutečně se tu rodí oligarchie, takže i když se nám to nechce věřit, tak je v této zemi čím dál víc lidí, kterým to co se děje náramně vyhovuje a přináší jím prospěch.

  75. Tak, tak, na chudý lid musí být přísnost. Nestěžujte si, koho jsme si zvolili to máme a ti, kteří nešli k volbám, tak ať mlčí.

  76. Tato vláda svojí politikou sebrala důchodcům slevy na vlaky, zdražila plyn a elektřinu, zdražila potraviny a nyní jim sebere i část důchodů.
    Kam to ještě povede?

  77. Sluštá parta …, diletantských, nenávistných individuí se tu sešla. To je zas co za protivládní web tohle? [redakčně upraveno]

  78. A co tady všichni chcete, když je kasa prázdná. Další dluhy pro příští generace ? Patřím do střední třídy a pokud mi daně zvýší, tak je budu platit! Naše krásná země si to zaslouží.

  79. A to je pořád jenom začátek, co nám předvede tato kolaborantská, komunistická vláda fialového slizu.

  80. Vážení spoludůchodci, jsem, jako větčina z vás šťasten za každý prožitý den, kdy se dozvím, jak naší milé vládě překážím a přitom bych měl ještě pracovat, na tom, aby naši papaláši si mohli přidat na mzdách a příspěvcích, podle Rakušana na mzdách těm, kteří zastávají více voolených funkcí. Vynikající nápad, který pomůže nikoliv důchodcům, učitelům a podobným zbytečným lidem, ale těm, kteří bojují proti inftaci podle vzoru Generálního presidenta a jeho nemalé ochranky náupem v zemích, kde je vše laciné a o proti u nás dostupné všem. Pokud si tu zemi špatně vyberou, existuje celý svět a hlavně ty, které za podporu nás, i když se ná nikdo neptal rozávají drahé dárky.
    Pomalu se blíží i doba, kdy ani měsíční důchod nebude stačit na pokrytí potřeb papalášů , armády a a dalších zachránců naši ekonomiky a myslím, že se už MF a vládá chystá vydat ústavní zákom o zrušení důchodů. Důchodci jsou zvyklí chodit po lesích na houby a tak mají jedinečné zkušenosti s hledáním. Toho by měla vláda využít a budoucí důchodce pod vedením MO poslat po světě k vyhledávání nevybuchlé munice. Státu by to pomohlo, tom, že by rapidně klesl počet důchodců, vyplacené důchody, by brzy byly zbytečností a ještě by armáda vydělávala za odvedenou práci a stát za hřbitovní kvítí a naopak by vláda získala enormní prestiž.
    Určitě toto není prvosenka, protože naša milovaná vláda na tom již tvrdě pracuje spolu s Hradem. Velká gratulece Generálnímu presidentovi a naší miločké snaživé vládě.

  81. No už jen chybí aby nám sociálně slabším, důchodcům a ještě těm chudčím někde postavili zeď nářků a až nás úplně ožebračej abychom si stěžovali u zdi protože nám i nakonec zakažou vlastnit mobilní telefony,tablety a počítače aby jsme si takhle tady nemohli stěžovat a jen stát u té zdia tam si sami době říkat jakou že to vládu tady máme. Která se stará jen o svou kapsu a aby se u koryta udržela co nejdéle o občany pchá na ty ona hezky z vysoka kálí……

  82. I těch posledních pár drobnejch seberou a čučí u toho jak moudří státníci, musí je hnát velká nenávist, řekl bych až starozákonní, prostě vyzobat do mrtě.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here