Skupina Abra Software koupila Inekon Systems

2184
Abra_Software
Jan Hušek z Inekon Systems [vlevo] a Jaroslav Řasa z Abra Software [vpravo] / Foto: Abra Software

Skupina Abra Software, která vyrábí podnikové informační systémy, koupila společnost Inekon Systems. A stala se jejím 100% vlastníkem. Výši transakce firmy neuvedly. V případě skupiny Abra jde letos o druhou významnou akvizici.

Skupina Abra vznikla spojením vedoucího hráče na trhu firemních informačních systémů Abra Software a investiční skupiny Elvaston Capital. Vyvíjí špičkové moderní informační systémy pro firmy všech velikostí a zaměření. Mezi významné zákazníky patří Průša Research, ESET, Hama, Liftago, KB-Blok, Petrof, Dobrý Anděl, Yves Rocher, Gutta, Saint Gobain, Knihy Dobrovský, Twisto a další. Zastoupení má i na Slovensku a ve Švýcarsku.

ELKO EP má cenu od SP ČR. Pomohl i systém ABRA Gen

Letos v únoru skupina Abra koupila společnost Flores Software. Ta firmám nabízí Informační systém Flores [jádro Nexus od Abra Software, pozn. red.]. Technologie obsahuje třívrstvou otevřenou architekturu a pokročilé vývojové nástroje. Pro komunikaci se systémem je k dispozici moderní rozhraní API. To má u svých aplikací také Abra. Ať už jde o její all-in-one Erp Abra Gen, nebo účetní software pro menší byznysy Abra Flexi.

„Týmy obou firem vznikly v devadesátých letech. Jen se každý v prvních letech vydal trochu jinou cestou. Tým Abra Software se rozhodl pro vývoj vlastního informačního systému, druhý pro prodej a implementace ostravské K2. Ten v roce 2008 zaměstnával stovku lidí a dosáhl konsolidovaného obratu 130 miliónů korun. Po neshodách s výrobcem softwaru začal na základě strategické smlouvy s Abrou v roce 2009 vyvíjet nad jádrem Genu vlastní IS Flores,“ uvedla tehdy Irena Nováková z Abra Software.

Proč Abra Software koupila Inekon Systems

Nákup Inekon Systems je podle zástupců skupiny Abra po koupi Flores Software jejich další významnou letošní akvizicí. Společnost Inekon Systems je známá a úspěšná především v oblasti podpory firemního plánování, controllingu, reportingu a celé oblasti Business Intelligence [BI].

„Chceme spojovat kvalitní firmy se silnými týmy a lídry, kteří chtějí společně zhodnotit špičková softwarová řešení a společně se úspěšně etablovat na západních trzích jako dodavatel plnohodnotných řešení. Inekon Systems je právě jednou z nich,“ uvedl předseda představenstva Abra Software Jaroslav Řasa.

Společným cílem obou firem podle něj není pouze vyvinout další nástroj pro reportování. Cílem je hlavně nabídka nástroje pro vrcholové manažery, který jim pomůže v hodnocení, zda jednotlivé dílčí kroky nacházejí správné uplatnění v praxi.

„A to je unikátní. Jsme proto rádi, že Inekon Systems vhodně doplní produktové portfolio informačních systémů Abra a dále rozšíří naše profesionální služby v této oblasti,“ dodal Řasa.

Upřesnil, že obě společnosti sdílí stejné hodnoty. A zároveň vyvíjí doplňující se produkty. Jejich spojení tak nabízí možnost navzájem se obohatit v mnoha oblastech od technologií a produktů až po obchodní procesy a lidské zdroje.

O společnosti Inekon Systems

Inekon Systems je nositelem metodického konceptu Business Navigation a vývojářem produktu Business Navigation System [BNS]. Ten využívají firmy, jako jsou například Agro CS, Budějovický Budvar, Čepro, Česká zbrojovka, CS Cargo, DEK, Druchema, ESA Logistika, Komterm, Kovárna VIVA, Linet, Madeta, Mall.CZ, Meopta, Mondi nebo Státní tiskárna cenin.

V rámci datové vizualizace obhospodařuje firmy, jako jsou Zetor, Komerční banka, Home Credit, Hello bank!, Banka Creditas, Crif a další.

„Vizí Inekon Systems bylo a je pomáhat firmám v navigaci k vynikajícím výsledkům s pomocí lepšího plánování, efektivnějšího controllingu a pokročilých analýz. Každý náš zákazník je vedoucí společností ve svém oboru. A my jsme velmi hrdí na výsledky, jakých i s pomocí naší podpory dosahuje,“ říká výkonný ředitel a jednatel Inekon Systems Jan Hušek.

Podle něj softwarového řešení BNS vzniklo právě z podstaty této spolupráce, kdy každý konzultant a vývojář firmy, jak řekl, doslova vtiskl část sebe do výsledného produktu společně se stovkami uživatelů na straně našich zákazníků.

Jsem přesvědčen, že v rámci skupiny Abra se silným vlastníkem v zádech budeme moci naše produkty dále společně rozvíjet ke spokojenosti všech zákazníků,“ dodal.

Závěrem uveďme slova Jaroslava Řasy z Abra Software. Ten řekl, že skupina nadále vyhledává další úspěšné firmy, které spojuje zájem expanze českých IT produktů směrem na západ.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here