ELKO EP má cenu od SP ČR. Pomohl i systém ABRA Gen

1277
Výroba v ELKO EP / Foto: ELKO EP

Holešovská firma ELKO EP ve Zlínském kraji vyhrála Cenu za Průmysl 4.0, kterou již potřetí udělil Svaz průmyslu a dopravy ČR [SP ČR]. Za vítězstvím firmy stojí inovativní vedení firmy, práce interních týmů a informační systém ABRA Gen.

Právě informační systém ABRA Gen posloužil jako platforma pro plnou digitalizaci výrobního procesu v holešovské společnosti ELKO EP, která vyrábí elektronické přístroje. Nasazení systému ABRA Gen umožnilo společnosti digitální transformaci její produkce. Systém zajišťuje plné sledování a kontrolu materiálu a komponentů na skladě. Spoluřídí výrobu a identifikuje výrobky až po jejich předání zákazníkovi.

„Jsme moc rádi, že implementace našeho systému pomohla ELKO EP nejen k vítězství, ale hlavně k tomu, aby firma lépe fungovala. To je totiž hlavním smyslem našeho produktu. Pomáhat firmám být efektivnější a dosahovat tak lepších výsledků,“ říká obchodní ředitel ABRA Software Petr Vojta.

Digitalizace podle něj do oblasti tuzemského průmyslu proniká postupně. Je ovšem jasné, že nasazení informačních systémů a technologií se stává pro úspěch českých výrobních firem čím dál více nezbytné.

„A náš systém je zde právě k tomu, aby jim v této transformaci pomohl,“ dodává Vojta.

Co nabízí ABRA Gen

Výkonný informační systém ABRA Gen slouží velkým a středním firmám. Umožňuje efektivně spravovat a řídit chod firmy, od organizace obchodní činnosti přes řízení zásob, výroby, poskytování služeb až po vedení účetnictví, reporting a podporu rozhodování.

„Systém umožňuje spravování všech klíčových oblastí řízení firmy v rámci jednoho systému. Zároveň přináší také úspory ve smyslu automatizace ruční práce. Uvolňuje lidské síly pro činnosti s vyšší přidanou hodnotou,“ popisuje Petr Vojta.

ABRA Gen jako ERP [Enterprise Resource Planning] systém obsáhne každou firemní oblast. Přizpůsobí se různým oborům podnikání. Sahá od CRM až po výrobu a poprodejní servis.

Petr Vojta dodává, že díky využití ABRA Gen ve výrobě firmy dosahují i energetických a materiálových úspor. Systém totiž dokáže jejich využití optimalizovat.

O společnosti ABRA Software

ABRA Software vyvíjí špičkové moderní informační systémy pro firmy všech velikostí a zaměření. Mezi významné zákazníky firmy patří Prusa Research, ESET, Hama, Liftago, KB-Blok či Petrof. Dále je to Dobrý Anděl, Yves Rocher, Gutta, Saint Gobain, Knihy Dobrovský, Twisto a další. Společnost má zastoupení v Česku, na Slovensku a ve Švýcarsku.

„ABRA mi dává jistotu, že klíčové procesy jsou pod kontrolou a rozhoduji se na základě faktů,“ uvádí na stránkách firmy například majitel Lékárna.cz Vladimír Finsterle.

A stejně tak na stránkách firmy hovoří Alexandra Kala, majitelka společnosti Prodimed: „ABRA Gen nám umožňuje sledovat každý proces naší firmy. Bez toho bychom tak komplexní společnost nemohli efektivně řídit.“

Systém si chválí i Petr Sýkora z Dobrého anděla: „Bez technologie od ABRA Software by Dobrý anděl v současné době nemohl existovat.”

Adman´s Choice

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here