Frank Halmos jako CEO nově vede síť hotelů Ensana

928
Ensana
Foto I,II: Ensana

Přední evropský provozovatel lázeňských hotelů s centrálou v Česku společnost Ensana má nového generálního ředitele. Stal se jím Frank Halmos, který dosud zastával pozici provozního ředitele.

Skupina Ensana spravuje 27 hotelů v České republice, Maďarsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Velké Británii. Funkci generální ředitele hotelů Ensana v Česku [Léčebné lázně Mariánské lázně a.s. / kapacita 1 647 lůžek] nadále zastává Karel Kalivoda. Ten dlouhodobě působí i jako člen představenstva tuzemského Svazu léčebných lázní [SLL]. V něm má na starosti vědeckou a výzkumnou činnost. Frank Halmos je novým CEO celé sítě hotelů Ensana.

„Frank Halmos je skvělým manažerem, který se systematicky snaží rozvíjet naši značku a služby. Věříme, že maximálně využije potenciál historického dědictví našich hotelů a zkušeností našich zaměstnanců ve všech destinacích,” říká předseda představenstva skupiny Mark Hennebry.

Pod značku Ensana v Česku spadá sedm hotelů v Mariánských Lázních – Nové Lázně, Centrální Lázně, Hvězda, Pacifik, Butterfly, Vltava a Svoboda. Významným je především novorenesanční komplex hotelů Nové Lázně, Centrální Lázně a Hvězda. Například pětihvězdičkový hotel Nové Lázně [na fotografii vpravo] byl postaven již v roce 1828 pod názvem Neubad – Nové Lázně. V roce 1896 došlo k jeho renovaci, rozšíření a stalo se z něj hlavní léčebné a wellness středisko Mariánských Lázní. V hotelu pobývali slavní spisovatelé, jako byl Johann Wolfgang Goethe nebo Nikolaj Vasiljevič Gogol. K slavným hostům patřili i skladatel Fryderyk Chopin a Richard Wagner. V letech 1897 a 1909 hotel pravidelně navštěvoval anglický král Eduard VII.

„Jako člen ´evropské společnosti královských lázní´ se tento oceňovaný lázeňský hotel pyšní svými úžasnými římskými lázněmi. Dva bazény, autentické a vyzdobené mramorovými sloupy z roku 1895 dokáží v člověku zanechat nezapomenutelný pocit. Přenesou na něj své blahodárné účinky a zároveň mu zprostředkují odpočinek a zážitek ze skutečně překrásného historického prostředí,“ popisuje hotel na svých stránkách.

Kdo je Frank Halmos

Frank Halmos vystudoval management a rozvoj podnikání na technické univerzitě Obuda University v Budapešti a na univerzitě v Manchesteru. Před příchodem do Ensany zastával pozici viceprezidenta pro rozvoj podnikání ve společnosti Danubius [řetězec městských hotelů, pozn. red.].

Do Ensany Halmos nastoupil v roce 2018 jako jeden z prvních členů nového týmu. V roce 2019 stál u úspěšného uvedení nové značky na trh.

Poslední dva roky byly pro náš segment velice náročné a já se tak nyní budu soustředit na rozšiřování našeho podnikání. Naší filosofií je spojení léčebných přírodních zdrojů, lékařské expertízy a zkušeností našich zaměstnanců s cílem rozšířit tento koncept do nových destinací,“ přibližuje plány Halmos.

Lázním musíme pomoci, říká Jan Kuchař ze SLM

Dodává, že v následujících pěti letech chce Ensana rozšířit portfolio o další hotely, převážně v Evropě.

„Potenciálně bychom rádi až zdvojnásobili velikost našeho podnikání. S trendem stárnoucí populace v Evropě vidíme v tomto segmentu velký potenciál,” říká Frank Halmos.

I proto chce, jak říká, klást důraz na další rozvoj vlastních výzkumných léčebných programů tak, aby se zlepšovaly dopady léčebných procedur.

O skupině Ensana

Společnost Ensana je vlastněna britskou firmou Drencan. Ta patří rodině Schreier–Gibbor. Původní značka Danubius Hotels Group se v roce 2019 rozdělila na dvě divize. A sice městské hotely, které nadále fungují pod značkou Danubius Hotels Group a lázeňské hotely pod značkou Ensana. Skupina vlastní 27 hotelů v pěti zemích a osmi destinacích. Zaměstnává tři tisíce lidí. Před covidem dosahoval roční obrat skupiny zhruba tři miliardy korun. Přibližně třetinu generovaly právě hotely v České republice.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here