Dubnový Prague Photo Show nabídne praktické workshopy

408
prague_photo_show
Foto: Petr Jan Juračka

Druhý ročník fotografického festivalu Prague Photo Show 2023 se uskuteční již 16. dubna v pražském Divadle Rokoko. Na festivalu představí svou práci například Jan Šibík, Tereza z Davle, Petr Jan Juračka, Jana Kupčáková či Miloš Nejezchleb.

„Festival je určen nejen pro fotografy, ale pro všechny, kteří milují zajímavé lidské příběhy a dechberoucí fotografie,“ charakterizuje akci její spoluzakladatel Miloš Kysela.

Dodává, že festival nabídne návštěvníkům workshopy ve fotoateliéru i možnost si vyzkoušet nejmodernější fotografickou techniku. V plánu jsou samozřejmě rozhovory s vystavujícími fotografy. Ti přiblíží, jak fotí přírodní katastrofy [Jan Šibík], ale i portréty, vědecké mikrofotografie, pokrmy nebo konceptuální a street fotografie.

Festival slibuje zážitek pro všechny milovníky zajímavých příběhů. Velkou inspirací bude pro ty, kteří rádi fotografují a chtějí se fotografováním především bavit,” doplňuje k zaměření festivalu Kysela.

Festival Prague Photo Show nabízí praktické workshopy

Kromě talkshow se známými fotografy, již bude moderovat Jaroslav Bouzek, další z dvojice zakladatelů festivalu, nabídne akce i fotoateliér, v němž se uskuteční praktické workshopy.

  • Fotografka Alena Hrbková společně s foodstylistkou Klárou Zikovou se zaměří na fotografování jídla.
  • Jak pracovat se sociálními sítěmi přiblíží marketingová profesionálka Karolína Vojnarová.
  • Fotografování portrétu a práci s modelem předvede zkušený fotograf Jan Tichý.
  • Zajímavou zkušeností bude workshop práce s osvětlením v terénu od Přemysla Švarce.
  • V programu je i workshop na téma, jak snadno si postavit vlastní fotoateliér.
  • Jak fotografovat portréty se starými objektivy ukáže Soňa Šerá.

Součástí programu bude soutěž o zajímavé ceny pro návštěvníky festivalu a autogramiády hostů. Více informací o festivalu najdete zde.

Kdo na festivalu představí svůj příběh

Co se týče rozhovorů, o své zkušenosti se podělí reportážní fotograf Jan Šibík. Ten přiblíží psychicky náročnou a zároveň nebezpečnou práci obrazového zachycení nedávného zemětřesení v Turecku. To ostatně bylo již pátým zemětřesením, které Šibík dokumentoval.

O fotografování uměleckého aktu a portrétu pohovoří uznávaná fotografka Tereza z Davle. Úspěšná fotografka a lektorka Jana Kupčáková přiblíží svět street fotografie. Milovník dobrodružství a vědecký pracovník Petr Jan Juračka bude svým nezaměnitelným způsobem vyprávět o úskalí mikrofotografie, práci s drony nebo o outdoor fotografii.

Uměleckou konceptuální fotografickou tvorbu přiblíží Miloš Nejezchleb, který rovněž dlouhodobě dokumentuje příběhy skutečných lidí, kteří si v životě prošli těžkými chvílemi a díky této zkušenosti se stali silnějšími osobnostmi. O osobní příběhy se podělí cestovatel a fotograf Pavel Svoboda.

 –Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here