James Bond musí počkat. Kvůli koronaviru SARS-CoV-2

354

Celosvětová premiéra 25. dílu o neohroženém britském agentovi 007 se odkládá. James Bond musí počkat kvůli šíření koronaviru SARSCoV2. Společnosti MGM, Universal a producenti filmu už zastavili i propagační kampaň na nový díl No Time To Die v Číně, Japonsku a Koreji.

Kvůli šíření koronaviru se o několik měsíců odkládá premiéra nového filmu o britském superagentovi Jamesi Bondovi s názvem Není čas zemřít. Produkce původně plánovala uvést pětadvacátou bondovku do kin v dubnu, včera studia MGM, Universal a producenti filmu Michael G. Wilson and Barbara Broccoli oznámili, že premiéru posunou na listopadu.

„Po pečlivé úvaze a zhodnocení situace na globálním filmovém trhu jsme se rozhodli posunout premiéru nového dílu No Time To Die do listopadu 2020,” oznámili na twitterovém účtu Jamesa Bonda.

Film měl mít premiéru v dubnu. Britská královská mincovna již představila svou největší minci za 1 100 let své historie. A to právě k 25. dílu Není čas zemřít. Mince váží sedm kilogramů čistého zlata, v průměru má 18,5 centimetrů a stojí téměř deset milionů korun.

James Bond se posouvá i v ČR

Z dostupných informací vyplývá, že filmová studia a producenti Jamesa Bonda pozastavili kvůli koronaviru propagační kampaň na film v Číně, Japonsku a Jižní Koreji. Podle informací agentury AP do britských kin snímek vstoupí 12. listopadu a ve zbytku světa se tak stane 25. listopadu. V českých kinech byla premiéra plánovaná na 8. dubna.

Vůbec první Bond byl natočen v roce 1962. Ten poslední, který se odkládá, má být prozatím vůbec nejdelší [163 min.]. Jen úvodní scéna má trvat 20 minut. Hlavní roli neohroženého agenta 007 v novém snímku režiséra Caryho Jojiho Fukunagy bude hrát opět britský herec Daniel Craig. Protivníkem mu bude americký herec Rami Malek, který získal Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

007 vydělal 16,6 miliardy dolarů

Bondovky od svého startu v roce 1962 celosvětově utržily v přepočtu při současných cenách 16,6 miliardy dolarů. Náklady na jejich výrobu dosáhly přibližně 2,4 miliardy dolarů a šestice herců, od Seana Conneryho až po Daniela Craiga, která postupně agenta 007 hrála, vydělala další stovky milionů dolarů.

Přitom na začátku to v případě Jamese Bonda zase až na takový kasovní filmový trhák nevypadalo. Například Sean Connery za první film vyinkasoval jen 100 tisíc dolarů. Jeho cena však rychle rostla. Za svůj šestý díl série o devět let později už dostal více než milion a k tomu procenta ze zisku.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here