“Nový“ Bond No time to Die se odkládá již potřetí. Na říjen

287

Premiéra nejnovějšího dílu – No Time to Die – filmové série s britským agentem Jamesem Bondem se kvůli pandemii covidu-19 znovu odkládá. James Bond nepůjde na plátna letos v dubnu, ale až 8. října. Oznámili to producenti filmu. Jde už o třetí odklad v řadě.

Snímek Není čas zemřít se měl původně začít promítat loni v dubnu, kvůli covidu-19 byl jarní termín premiéry přeložen na listopad 2020, poté na jaro 2021. Nyní jeho producenti potvrdili, že se v kinech začne nová bondovka vysílat až letos v říjnu.

Britská královská mincovna již představila svou největší minci za 1 100 let své historie. A to právě k 25. dílu Není čas zemřít. Mince váží sedm kilogramů čistého zlata, v průměru má 18,5 centimetru a stojí téměř deset milionů korun.

James Bond musí počkat. Kvůli koronaviru SARS-CoV-2

Hollywoodská studia se obecně obávají vypustit do světa největší předpokládané kasovní trháky, dokud trvá pandemie covidu-19. Kvůli ní musela totiž kina na mnoha místech zcela zavřít, jinde propastně klesla jejich návštěvnost.

James Bond vydělává peníze od roku 1962

Ve filmu s názvem Není čas zemřít za 200 milionů dolarů [cca 4,3 miliardy korun] vystoupí naposledy v roli Bonda herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele si zahrál americký herec Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Bondovky jsou přitom tradičně jedny z nejvýdělečnějších světových filmů. Díl Spectre z roku 2015 utržil po celém světě 880 milionů dolarů [18,9 mld. Kč], o tři roky starší Skyfall pak přes miliardu dolarů [21,4 mld. Kč]. Celkově bondovky od svého startu v roce 1962 celosvětově utržily v přepočtu při současných cenách bezmála 17 miliard dolarů.

Přitom na začátku to v případě Jamese Bonda zase až na takový filmový trhák nevypadalo. Například Sean Connery za první film vyinkasoval jen 100 tisíc dolarů. Jeho cena však rychle rostla. Za svůj šestý díl série o devět let později dostal více než jeden milion a k tomu procenta ze zisku.

–ČTK/RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here