Na Letiště Václava Havla Praha se vracejí letecké společnosti

327
letecke_spolecnosti
Foto: FinTag.cz

Letecké společnosti obnovují další přímé linky a dále navyšují provoz do již obsluhovaných destinací z Prahy. Další se na největší české letiště postupně vracejí po dlouhých měsících útlumu.

Z Letiště Václava Havla Praha se dá aktuálně letět do 115 destinací. Nová spojení z Prahy otevřou v následujících týdnech letecké společnosti SkyUp Airlines, Blue Air a Wizz Air. Skupina Smartwings pak obnovuje lety do Dubaje, Londýna a Petrohradu. Na pražské letiště se vracejí i další dopravci – flydubai, Air Arabia, Ural Airlines nebo Transavia France.

„U klíčových destinací dochází aktuálně k navyšování provozu. To vytváří příznivé podmínky i pro obnovu příjezdového cestovního ruchu, který na své podstatné oživení po pandemii teprve čeká,“ uvedl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Jiří Pos nastoupí jako šéf Letiště Praha koncem srpna

A v září zahájí provoz i nové linky. Wizz Air začne od 18. září 2021 létat do Neapole a letecká společnost Blue Air spustí od 20. září 2021 spojení do Milána na letiště Linate. Provoz nové linky oznámil také ukrajinský dopravce SkyUp Airlines, který bude od 23. září 2021 létat mezi Prahou a Kyjevem až třikrát týdně. To vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli.

Tento měsíc začala do Moskvy na letiště Žukovskij opět létat společnost Ural Airlines. Do Paříže na letiště Orly pak Transavia France. K dispozici jsou opět přímé linky například do Bristolu, Nantes, Hamburku a Billundu. Z Prahy pak od září nabídne airBaltic lety do lotyšské Rigy. British Airways obnoví linky na londýnské letiště Heathrow či Rossiya Airlines do Petrohradu.

„Každý den mohou nově cestující využít spojení do Helsinek s leteckou společností Finnair, do Bruselu s Brussels Airlines nebo letět do Moskvy s ČSA i Aeroflotem. Do významných evropských měst, které slouží také jako důležité přestupní body, navyšují počet frekvencí KLM, Air France i Lufthansa,“ uvedlo Letiště Praha.

Na letišti je nyní 45 leteckých společností

Po dlouhých měsících útlumu nyní na největším českém letišti působí 45 leteckých společností. Létá se celkem do 115 zemí. V tomto ohledu není bez zajímavosti vývoj spotřeby leteckého petroleje. Jeho objem se oproti benzinu a nafty nezvedá a je tomu spíše naopak.

Evropská komise navrhne zdanit letecký petrolej a benzin

Z Prahy je možné i během září letět do oblíbených dovolenkových destinací, tedy do Itálie, Řecka, Bulharska, Španělska, Egypta, na Kanárské ostrovy či dalších míst. K dispozici jsou lety na dálkových linkách do katarského Dauhá či do Dubaje, kam budou létat již tři dopravci – Emirates, flydubai a Smartwings. Air Arabia pak nabídne od 22. září 2021 cestujícím přímé lety do emirátu Šardžá, jež je rovněž v dobré dojezdové vzdálenosti přímo do Dubaje.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here