Investováním proti inflaci

395
metatrade_4
Ilustrační foto: Pixabay.com

Inflační růst je neúprosný a zdražování citelnější. Inflace přesáhla 14 %, ale její skutečná míra je v rozmezí 10 až 30 %. Naše vydělané a v bankách uložené peníze ztrácí hodnotu. Je třeba začít hledat řešení, jak své peníze zhodnotit.

Abychom si udrželi vybudovaný životní standard, musíme pracovat mnohem tvrději. Hodnota peněz totiž klesá, měna ztrácí svou hodnotu a tím se snižuje její kupní síla. To znamená, že díky rostoucí inflaci si za ty samé peníze, jaké jsme si vydělali minulý rok, pořídíme méně věci.

O důvodech inflačního růstu se vedou vášnivé diskuze. Podle některých ekonomů tkví problém v přístupu centrální banky, jiní za ním vidí příliš štědrou podporu vlády v době koronavirové pandemie. Vliv na vzniklou situaci má zcela jistě i válka na Ukrajině a energetická krize. Odborníci odhadují, že by se růst inflace měl zastavit v půlce tohoto roku. Ovšem, kdo ví…

Peníze, které nám nyní leží v bance, nic nevydělávají. Přičteme-li zanedbatelný úrok a zvyšující se poplatky, dostaneme absolutně nevýhodnou kombinaci. Spořicí účty rovněž aktuálně nenabízí kdovíjak výhodné úročení; stavební spoření či penzijní připojištění jakbysmet. Možná je proto načase zkusit odvážnější formu zhodnocování svých úspor třeba investování.

MetaTrader 4 podporují všechny dostupné prohlížeče

A variant není málo. Každá z nich představuje jinou míru rizika, jiný případný výnos či rychlost se k investovaným penězům dostat. Jak na to?

V dnešní době vyspělých „IT“ technologií už nemusíme být školenými profesionály v oboru investování a obchodování na burze, a přesto můžeme docela slušně vydělávat. Ke kýženému cíli nás dovede na příklad aplikace Metatrader 4.

Jedná se o platformu, jež retailové [malé, neprofesionální] obchodníky provede světem burzovních transakcí. Začátečníkům i zkušeným obchodníkům nabízí tato obchodní platforma všechny potřebné nástroje a funkce na jednom tak místě. Obchodování tedy probíhá online a tržní transakce provádějí obchodní roboti.

Tito chytří pomocníci nabízí více informací pro provádění obchodních operací. Sledují aktuální dění, umožňují realizovat informovanější obchody a současně využívat více příležitostí; samozřejmě provádějí tržní operace, analyzují nejnovější ceny akcií či předpovídají cenové chování.

Konkrétně jde o tři způsoby realizace příkazů, 50 indikátorů pro technickou analýzu, základní nástroje pro analýzu grafu i možnost naprogramovat si vlastního robota.

Webovou platformu MetaTrader 4 podporují všechny dostupné prohlížeče. Poskytuje stejný výkon jako verze pro stolní počítače a je dostupná ve všech jazycích uvedených na webových stránkách RoboForex.

Investovat lze už i jen prostřednictvím mobilu či tabletu

Platformu je také možné přes mt4 download stáhnout do svého přenosného zařízení [mobilu či tabletu], a obchodovat tak kdykoli a odkudkoli po celém světě. Prostřednictvím stažené aplikace budeme mít přehled aktuálním o dění na burze.

Rozhraní aplikace Metatrader umožňuje vyzkoušet si roli obchodníka na virtuální burze. Založením demo účtu si lze ověřit různé obchodní strategie a otestovat si obchodní podmínky; a to bez investování vlastních finančních prostředků. Vyhlídka na to, že po zaškolení na demo verzi, obrátíme bez vkladu začáteční zůstatek na několikanásobně větší sumu, je celkem solidní.

Nechávat ležet peníze na běžném bankovním účtu znamená téměř jistě ztrátu jejich hodnoty. Určitě se tedy vyplatí hledat možnosti, jak jejich hodnotu udržet a ještě zvýšit. Třeba formou investování.

–Adman´s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here