Financial Times zařadil XTB mezi nejrychleji rostoucí společnosti

55
XTB
Foto: Archiv FinTag

Polská fintechová společnost XTB se silným zastoupením v Česku se v žebříčku Financial Times umístila mezi nejrychleji se rozvíjející firmy v EU. Poskytovatel přístupu na finanční trhy skrz platformu xStation vznikl již v roce 2002.

V kategorii Fintech, finanční služby a pojištění obsadila XTB 28. místo. Žebříček FT1000, který každoročně zveřejňuje deník Financial Times, oceňuje přední firmy na základě jejich finanční výkonnosti a organického růstu tržeb.

„Zařazení do žebříčku FT1000 svědčí o našem rozvoji v posledních letech. Podstatnější ale je, že se nám kromě hvězdného růstu podařilo proměnit výsledky v udržitelný zisk,“ říká Omar Arnaout, výkonný ředitel XTB.

Jsou tu ale i další srovnání. V osmém vydání žebříčku, který zpracovala společnost Statista, jsou uvedeny společnosti, které v letech 2019 až 2022 dosáhly nejvyššího složeného ročního růstu tržeb, compound annual growth in revenues [CAGR]. Minimální hodnota CAGR potřebná k zařazení do seznamu činila 36,3 procenta. V případě XTB dosáhla hodnota CAGR 82 procent.

Polská společnost s globálním přesahem a letitou tradicí v Česku masivně investuje do svých investičních produktů a technologií. Významnou část prostředků vynakládá i na marketing. V něm angažuje celosvětově známé tváře, aby lákaly k jejím produktům veřejnost.   

Co nabízí společnost XTB a platforma xStation

Polská společnost se prosadila na globálním trhu

Společnost XTB byla založena v Polsku v roce 2002 a její služby využívá přes milion obchodníků a investorů po celém světě. Za více než dvě desetiletí působení na finančních trzích má společnost dvanáct poboček, včetně Polska, Velké Británie, Německa, Rumunska, Španělska, České republiky, Slovenska, Portugalska, Francie a Chile.

Od roku 2016 je XTB na varšavské burze cenných papírů. Regulují ji největší světové dohledové orgány. Mezi ně patří Financial Conduct Authority, Polish Financial Supervision Authority, Cyprus Securities & Exchange Commission a Financial Services Commission. V České republice pak podléhá dohledu ČNB. / Více informací o společnosti a jejích aktivitách najdete zde.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here