Parkování na Letišti Václava Havla vyjde i na 740 Kč za osm dní

1698
parkovani_na_letisti
Foto: Letiště Václava Havla Praha

Letiště Václava Havla Praha přišlo s novou nabídkou na parkování autem ve svém areálu. Osm dní parkování na letišti po online rezervaci vyjde nově i na 740 korun. Může ale stát i méně, záleží na podmínkách.

Až 50 procent cestujících přijíždí na Letiště Václava Havla Praha osobním vozem. Letiště jim přitom nabízí hned tři kryté parkovací domy přímo ve svém areálu. Z toho dva z nich jsou v těsné blízkosti Terminálů 1 a 2.

„Osm dní parkování je možné rezervovat již za cenu od 740 korun. Díky online rezervaci je možné ušetřit až 50 procent částky a získat garanci volného místa a také bezplatného storna, pokud se cestujícím změní plány,“ popisuje aktuální nabídku letiště jeho mluvčí Klára Divíšková.

Pro FinTag.cz pak upřesnila, že až 50% sleva není automatická, ale je závislá na mnoha proměnných. Což je třeba čas rezervace před samotným parkováním, doba stání a podobně.

„Slevu při online rezervaci získáte, ale jak přesně vysoká bude, určí až konkrétní nastavení vašeho požadavku,” upřesnila.

Částka 740 korun platí přitom pro parkovací objekt s názvem parkovací dům Holiday v areálu Letiště Praha. Ten je vzdálený 10 až 15 minut chůze od Terminálů 1 a 2. Podle Kláry Divíškové je o parkování na letišti velký zájem, a tak se dopředná rezervace parkovacího místa vyplatí vždy. Místo k parkování [včetně podrobnějších info k cenám a slevám, pozn. red.] si lze rezervovat na stránkách AeroParking.cz.

Expresní parkování je zdarma jen 15 minut

Pro expresní parkování, které slouží k rychlému výstupu a nástupu cestujících, stejně tak pro rychlé naložení a vyložení zavazadel, je možné využít parkoviště přímo před Terminály 1 a 2. Na parkovištích P1 EXPRESS a P2 EXPRESS je k dispozici zdarma jeden vjezd o délce 15 minut, a to jednou za 24 hodin. Parkování od započaté 16. do 30. minuty je zpoplatněno regulačním poplatkem 100 Kč. Poté je účtováno 100 Kč za každou započatou půlhodinu.

„Parkování přímo na letišti ušetří cestujícím čas i peníze a nabízí bezproblémový a pohodlný start i závěr dovolené nebo pracovní cesty,” chválí nabídku Letiště Praha člen jeho představenstva Jakub Puchalský.

Pro dlouhodobé parkování slouží dále parkovací dům PA SMART přímo u Terminálu 2 [990 Kč za 8 dní]. Dále pak již zmíněný parkovací dům HOLIDAY [740 Kč za 8 dní] nebo parkovací centrum COMFORT [1 290 Kč za 8 dní], kde si mohou cestující dobít i své elektromobily.

Pro krátkodobé stání je možné využít parkoviště PB ECONOMY nebo dům PC COMFORT. Parkování zde od 15. září vyjde na 80 Kč za hodinu. Platba je možná pouze na místě v automatu vždy před odjezdem.

„Lidé i automobily jsou u nás v bezpečí. Parkovací domy jsou monitorované kamerovým systémem a pravidelně střeženy ostrahou,“ dodává někdejší ředitel České televize [ČT] Jakub Puchalský, jež se stal členem představenstva Letiště Praha loni 1. července.

Letiště nabízí i parkování pro náročné

Letiště Praha nabízí parkování i pro náročnější klientelu. To poskytuje PC PREMIUM s padesáti XXL stáními, zvýšeným dohledem ostrahy letiště a s vozíky pro přepravu zavazadel hned po ruce. Vozidlo si zde mohou nechat cestující i umýt a kompletně vyčistit. S abonentní kartou je možné parkovat v PC COMFORT nebo PC PREMIUM bez omezení. Stání přitom není nutné rezervovat dopředu, přijet lze s jakýmkoli vozem a karta je navíc daňově uznatelná položka.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here