Mezinárodní strojírenský veletrh se vrátil na brněnské výstaviště

614
veletrh
Foto: BVV

Hlavní téma letošního 62. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu [MSV] v Brně je digitalizace průmyslu. Veletrh startuje dnes a končí v pátek [12.11.]. Online zakoupené vstupné vyjde na 250 Kč, na místě návštěvník zaplatí 300 Kč.

Podle zástupců MSV je letošní konání veletrhu důležitý signál restartu průmyslu a ekonomiky po loňském roce, kdy se akce kvůli pandemickým opatřením neuskutečnila.

Země živitelka je odložena. U MSV v Brně se neví

Symbolický je podle nich důraz na digitalizaci a digitální transformaci. Což dokládá expozice Digitální továrna 2.0 v pavilonu F. V ní budou firmy prezentovat svá konkrétní digitální řešení a případové studie.

Zaměřili jsme se zejména na témata jako umělá inteligence ve výrobě, inteligentní robotika, nové firemní datové systémy nebo blockchain,“ uvedl ředitel MSV Michalis Busios.

Zlatým partnerem digitální továrny je německá společnost Siemens. Své produkty a služby ale představí i další firmy. Jako jsou třeba 3Dees Industries či The Cloud Provide. Chybět nebude ani digitální stage, jejíž program bude vysílán online.

Česko, Japonsko, ale i Indonésie

Ve středu 10. listopadu se na brněnském výstavišti uskuteční konference „Česká republika – průmyslová velmoc 2028?“. Ta se zaměří na digitální transformaci v pocovidové době. Věnovat se bude definici strategických záměrů rozvoje Česka a případovým studiím o úspěšných řešeních a postupech.

Vláda zvýšila kompenzační bonus. Podpoří i kongresy a veletrhy

Součástí MSV bude také Česká národní expozice prezentovaná pod značkou Czech Republic: The Country For The Future. Pod jednou střechou se tak představí pro obchod důležitá ministerstva, agentury CzechInvest a CzechTrade nebo Exportní garanční a pojišťovací společnost. Chybě nebude ani Česká exportní banka, Národní rozvojová banka, Technologická agentura České republiky, Česká rozvojová agentura, Úřad průmyslového vlastnictví, Agentura pro podnikání a inovace a Strojírenský zkušební ústav.

Kolektivní účastí budou na veletrhu zastoupeny Francie, Japonsko, Polsko, Rakousko, Slovensko, Tchaj-wan a vůbec poprvé také Indonésie.

Veletrh představí tradiční obory a tradiční Sněm SP ČR

Tradičně silnými obory na Mezinárodním strojírenském veletrhu budou obrábění a utváření kovů a plastů. Zastoupen na veletrhu bude i obor plastů, pryží a kompozitů. Na akci se představí firmy z oboru elektroniky, automatizace a měřicí techniky. Pozornost bude upřena také 3D tisku a využití materiálů a komponentů pro strojírenství. Zastoupení na veletrhu mají obory pohonů, hydrauliky a výroby pneumatik.

Brno postaví multifunkční halu za 3,3 mld. Kč. Pomůže mu NRF

Na akci se již tradičně uskuteční Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR [SP ČR]. Současně s MSV se koná i veletrh Transport a Logistika. Ten nabídne dopravní a logistická řešení, která navazují na průmyslové technologie. Ve stejné dny v Brně běží i Mezinárodní veletrh technologií pro ochranu životního prostředí Envitech. Kompletní doprovodný program veletrhu je k nahlédnutí zde.

Proticovidová opatření ve znamení O-T-N

Základní pravidlo pro návštěvníky veletrhu je prokázání bezinfekčnosti v režimu O-T-N. Návštěvníci a vystavovatelé se budou muset při vstupu do areálu prokázat prostřednictvím aplikace Tečka, testem na koronavirus nebo potvrzením o prodělání covidu-19. To samé platí pro provozní zaměstnance.

„Jedině tak jsme schopni zajistit relativně bezpečné prostředí pro všechny. Jde o snad rozumný kompromis mezi těmi, kteří se účasti z důvodu možné nákazy bojí, a mezi těmi, kteří účast podmiňují standardními podmínkami bez omezení,“ uvedl generální ředitel Veletrhů Brno [BVV] Jiří Kuliš.

Mezi další bezpečnostní opatření patří ochrana dýchacích cest podle aktuálních pravidel a dodržování rozestupů. Lidé mají k dispozici stojany s dezinfekcí ve všech pavilonech.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here