Střádaly drtí inflace, investory volatilita. Více řekne konference XTB

60
konference_XTB
Foto: Pixabay.com

Situace z hlediska uchování hodnoty peněz není vůbec jednoduchá. Ty, kteří neinvestují, trestá vysoká inflace. A ty, kteří investují, zase vysoká volatilita na trzích. Jak se v tom vyznat, poradí velká online investiční konference XTB.

Už tuto sobotu [26.11.] od 13:00 hodin vystoupí v živém vysílání na YouTube kanálu společnosti XTB přední odborníci českého i slovenského světa financí. Hlavní téma je investování v době recese. Probírat se bude i ekonomika a výhledy do budoucna.

Investiční konference je přístupná zdarma všem zájemcům o investování. Přihlásit se na ni lze zde. Po vyplnění krátkého formuláře dorazí každému ze zaregistrovaných účastníků na e-mail vstupní odkaz na online konferenci. Každoročně ji pořádá brokerská společnost XTB. Co lze očekávat od té letošní?

Letošní program velké online investiční konference XTB

I letos se organizátoři zaměřili hlavně na praktické a aktuální informace. Témata jednotlivých řečníků se proto točí kolem makroekonomického výhledu a konkrétních investičních strategií pro toto nelehké prostředí.

  • Anna Píchová představí sektory, které mohou investory „zachránit“ v období recese.
  • Štěpán Pírko se zaměří na long a short systematické strategie.

Na konferenci vystoupí také ekonomové a analytici. Například Dominik Stroukal, Michal Stupavský, Boris Tomčiak a mnoho dalších.

Harmonogram investiční konference XTB – 26.11. 2022 [sobota]
13:00/13:05 Úvod
13:05/14:00 Daniel Gladiš, Jaroslav Brychta – I. panelová diskuze
14:00/14:30 David Monoszon – Makrovýhled pro aktivní vs. pasivní investování
14:30/15:00 Boris Tomčiak – Je pasivní investování mrtvé? Výhledy a strategie
15:00/15:30 Štěpán Pírko – Long/Short systematické strategie
15:45/16:15 Anna Píchová – Sektory, které vás zachrání v recese
16:15/16:45 Petr Čermák – Je medvědí trh rájem pro hodnotového investora?
16:45/17:30 Jaroslav Šura, Ronald Ižip, Petr Novotný II. panelová diskuze – Jaké černé labutě [ne]čekat v roce 2023?
17:45/18:15 Michal Stupavský – Globální investiční výhled pohledem insituciálního investičního stratéga
18:15/18:45 Dominik Stroukal – Dekódování centrálních bank
18:45/19:30 Dominik Stroukal, Juraj Karpiš, Michal Stupavský III. panelová diskuze – Makrovýhled, aneb bude nyní makro důležitější než dříve?
[Zdroj: XTB]

Kdo a co bude v diskuzních panelech

Součástí konference jsou i tři panelové diskuze. V té první, která otevře celou konferenci, vystoupí Daniel Gladiš s Jaroslavem Brychtou. Oba elitní investoři představí svůj náhled na aktuální situaci na finančních trzích s výhledem na příští rok. Řeknou, jakým způsobem aktuální situaci přizpůsobují své investice. A prozradí i sektory, kterým věří.

Druhá panelová diskuze se zaměří na potenciální černé labutě, které mohou přijít v roce 2023. V této diskuzi vystoupí investoři Jaroslav Šura, Ronald Ižip a Petr Novotný.

Budeme rádi, když efekt inflace zmírníme, říká Vladimír Holovka

Na závěr celé konference proběhne třetí diskuze, v níž promluví Dominik Stroukal, Juraj Karpiš a Michal Stupavský. Ti se zaměří na důležitost makroekonomických ukazatelů a na zásadní otázku pro každého investora. Například na to, zda bude mít „makro“ na trhy větší vliv než doposud.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here