Německá Stada má nového ředitele pro východní Evropu

233
Stada
Christos Gallis / Foto: Stada Pharma CZ

Německá farmaceutická společnost Stada jmenovala Christose Gallise ředitelem pro východní Evropu včetně Česka. Gallis zůstane v německém Bad Vilbelu, kde bude o aktivitách reportovat generálnímu řediteli Stada Peteru Goldschmidtovi.

Ve své nové funkci převezme Gallis odpovědnost za aktivity německé skupiny v Srbsku a na západním Balkáně, Ukrajině, Slovensku, dále v Polsku, České republice, Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku, Slovinsku, Řecku, Maďarsku, Izraeli a na Kypru. Řídit bude rovněž aktivity skupiny v pobaltských státech a regionu Eurasie, který zahrnuje i několik zemí Společenství nezávislých států [SNS].

„Od svého příchodu do Stada v roce 2019 Christos potvrdil vynikající manažerské dovednosti a trhy jihovýchodního a východního klastru vedl promyšleně k výraznému růstu. Do obchodních struktur skupiny úspěšně integroval jak doplňky stravy společnosti Walmark, tak značky získané prostřednictvím transakcí s GSK a Sanofi,“ řekl generální ředitel Stada Arzneimittel AG Peter Goldschmidt.

Gallis se zároveň stává členem výkonného výboru německé skupiny složeného z členů představenstva a výkonných viceprezidentů klíčových obchodních jednotek zastupujících všechny geografické oblasti, ve kterých Stada operuje.

Kdo je Christos Gallis

Christos Gallis, který je Řek, platí za mezinárodního manažera. Před nástupem do Stada působil deset let ve společnosti Sandoz. A ještě dříve řídil vybrané trhy a vykonával vedoucí pozice v oblasti prodeje a marketingu v Johnson & Johnson. V rámci skupiny poznal německý, ale i vietnamský trh. Profesní zkušenosti sbíral také v Česku.

Nyní ve své nové pozici ředitele pro východní Evropu říká: „Mým cílem je být v těchto zemích růstovým lídrem a předstihnout konkurenci. Připojit se k výkonnému výboru skupiny Stada a být jejím členem, neznamená nic jiného, než být aktivním reprezentantem zemí, za které jsem zodpovědný,“ řekl.

A dodal: „Růst, který v regionu východní Evropy začal před čtyřmi až pěti lety, se dále zrychluje.“

To přesto, že i lékový trh v regionu CEE řeší problémy s výpadky léků a dodávek léčivých látek z Asie. Například každý doplněk stravy, které Stada vyrábí v Třinci, se v průměru skládá ze 40 až 60 komponentů včetně účinných látek. A stává se, že z těchto komponentů scházejí jeden nebo dva elementy. Firma pak není schopna takový doplněk dokončit. Je to podobná situace jako v automobilovém průmyslu, kde kvůli čipům stojí celá výroba. Potíže nepanují jen u léčivých látek, ale i v nedostatku papíru, blistrů a plastů.

Stada v Česku

V Česku působí Stada Pharma CZ, jež je součástí holdingu Stada Arzneimittel AG. Na českém trhu prodává své výrobky přes deset let. Historie firmy v Česku je ale mnohem delší. Stada Pharma CZ se stala nástupnickou firmou společnosti Aliud Pharma CZ, která vznikla v roce 1997.

V roce 2012 Stada Pharma CZ v České republice převzala portfolio společnosti Grünenthal. V současné době nabízí výrobce pacientům přes 200 produktů. Jde jak o léky na lékařský předpis, tak volně prodejné léky a doplňky stravy. Do jejího portfolia patří i potraviny pro zvláštní lékařské účely a zdravotnické prostředky.

Výpadky léků jsou nový normál, říká Martin Šlégl pro ZdraveZpravy.cz

Generálním ředitelem Stada Pharma CZ se koncem roku stal Martin Šlégl, který dosud působil ve společnosti Iqvia. Šlégl na pozici ředitele vystřídal Tomáše Mihála. Firma uvedla, že jmenování nového generální ředitele přichází v době, kdy společnost upevňuje svoji tržní pozici. V této souvislosti zmínila úspěšnou akvizici české společnosti Walmark před dvěma lety. Právě během ní došlo k významným investicím do třineckého centra excelence Stada pro výrobu potravinových doplňků.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here