Nová Partners Banka otevře příští rok na jaře

853
partners_banka
Všechny pobočky Partners projdou rebrandingem na Partners Banku. / Foto: Skupina Partners

Partners Banka získala letos v září od centrální banky bankovní licenci. Žádala o ni více než dva roky. Skupina Partners tvrdí, že její nová banka v sobě propojí benefity klasických bankovních služeb a osobního servisu finančních poradců.

Hlavní důvod, proč udělení bankovní licence zabralo tolik času, spočívá v tom, že banka vůbec jako první na trhu pracuje výhradně s cloudovou technologií. Banku skupina Partners staví jako bezpoplatkovou a slibuje, že všechny základní služby nabídne zdarma. A zdarma budou i výběry z bankomatů doma i v zahraničí, vedení účtu, domácí platby a platby v rámci Evropské unie. Bez poplatku banka vydá také platební karty k běžnému účtu.

Jediným nástrojem pro správu financí bude mobilní aplikace. Banka klientům nenabídne internetové bankovnictví, to především kvůli vyšší bezpečnosti. A také skutečnosti, že současným trendem je postupný zánik internetového bankovnictví a jeho nahrazování bezpečnějšími mobilními aplikacemi.

„Eliminace uživatelských jmen a hesel a jejich nahrazení autentizací prostřednictvím otisku prstu, PINu či detekce obličeje považujeme za klíčové pro boj s množícími se phishingovými útoky. Ty jsou dnes stále propracovanější a týkají se téměř výhradně internetového bankovnictví,“ vysvětluje generální ředitel Partners Banky Marek Ditz.

Nový koncept podle jeho slov umožní klientům spravovat veškeré osobní finance v jedné aplikaci. Ta jim i poradí, vysvětlí, poskytne transparentní informace, a dokonce nabídne online srovnání finančních produktů a jejich online sjednání či změny v nich.

Partners Banka nabídne i služby finančních poradců

„Dalším aktuálním výsledkem evoluce českého bankovního sektoru, jež přináší naše banka, je služba nezávislého poradenského bankovnictví,“ tvrdí Marek Ditz.

Bez koupěschopné poptávky inflace nevznikne, říká Marek Ditz

Klienti Partners Banky podle něj budou mít na výběr z finančních produktů i dalších bank a finančních institucí. Jako jsou například podílové, penzijní fondy nebo pojišťovny. Bankovní aplikace je tak neomezí pouze na nabídku skupiny Partners. Nápomocni jim k tomu budou i finanční poradci skupiny Partners.

„Nezávislí finanční poradci tak mohou klientům ušít řešení na míru výběrem pro ně vhodných produktů od desítek finančních institucí,“ upozorňuje ředitel Partners Banky.

Každý klient si bude moci v bankovní aplikaci vybrat svého osobního poradce podle svých preferencí. Těch je společností Partners aktuálně certifikovaných 1 900 a nyní procházejí školením na poskytování bankovních služeb a jejich propojením se stávající nabídkou skupiny Partners.

„Kromě čísla na poradce dostane klient i číslo na call centrum. Tam ho nepřivítá chatbot či virtuální průvodce, ale ochotný člověk,“ říká Ditz.

160 poboček po celé České republice

Osobního kontaktu se klientům Partners Banky dostane i na více než 160 pobočkách. Skupina nyní pracuje na rebrandingu takzvaných Partners Marketů na Partners banky.

„Naše franšízové pobočky mají za sebou už přes deset let na trhu. […] Jejich počet neustále roste. Těšíme se na to, že brzy budeme mít třetí či čtvrtou největší bankovní síť u nás,“ tvrdí šéf banky.

Nová Partners Banka sází výhradně na cloud a mobil

A cíle nové Partners Banky nejsou rozhodně malé. Zástupci skupiny uvedli, že do deseti let chtějí mít více než půl milionu klientů. Start banky naplánovali do tří fází. Ostrý provoz banka zatím „pro pár desítek zaměstnanců“ spustí již letos v listopadu.

„Následně postupně rozšíříme počty interních spolupracovníků a poradců až do plného Friends and Family provozu. Do něj se v lednu a únoru zapojí celá síť Partners a rodinní příslušníci,“ vysvětluje Marek Ditz s tím, že veřejnosti se banka plně otevře v prvním čtvrtletí roku 2024.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here