Na trh vstoupí nová banka. Bude to Partners Banka

1453
Partners_Banka
Fotografie I, II: Skupina Partners

Finanční skupina Partners potvrdila, že po více než dvou letech prověřování splnila podmínky České národní banky pro získání bankovní licence. Udělení bankovní licence očekává již toto září. Nová Partners Banka pak zahájí provoz v pilotním režimu.

Podle ředitele finanční skupiny Partners Petra Borkovce Partners Banka zahájí činnost do konce letošního roku v pilotním provozu. Ostrý provoz, kdy skupina banku plně otevře veřejnosti, Petr Borkovec očekává na jaře příští rok.

Poradenství a bankovnictví k sobě patří. Bankovnictví řeší operativní krátkodobé peníze, běžné výdaje a platby. Poradenství se zabývá dlouhodobým bohatnutím a zajištěním životního standardu. Propojením obou světů získá klient snazší cestu ke kontrole svého finančního života,“ vysvětluje Petr Borkovec.

Potvrdil, že nová poradenská banka ponese název Partners Banka. Výjimečná je podle něj mimo jiné v tom, že klientům nabídne plné mobilní bankovnictví. Půjde tedy o banku plně v mobilu. Partners tak už třeba vůbec nepočítají například s internetovým bankovnictvím.

„Digitální bankovnictví začalo na internetu, ale dnes se už přelilo do mobilu. Dneska čisté internetové bankovnictví vlastně už ani neexistuje. Pro všechny vaše online transakce využíváte mobilní aplikaci banky minimálně k ověření a potvrzení dané transakce. Banka si zase přes svou mobilní aplikaci ověřuje vás,“ uvedl v nedávném podcastu FinTag.cz lídr projektu Partners Banky Marek Ditz s tím, že dalším specifickým rysem banky je, že využije stoprocentně cloudovou technologii.

Čtvrtá banka na trhu dle počtu obslužných míst

Podle zástupců Partners se ale i tak nejedná „jen“ o další online banku, ale o finanční aplikaci pro správu všech finančních produktů a poradenských nástrojů. Na jednom místě tak klient získá informace o stavu svých investic, nastaví si platbu nebo porovná nabídku povinného ručení, protože se mu zrovna blíží výročí smlouvy. Banka poslouží i jako podpora již existujícím Partners poradcům, kteří už mají své klienty.

„Pracujeme s pobočkami Partners po celé republice, těch bude zhruba 150. A v portfoliu skupiny Partners je zhruba 120 tisíc domácností, které přes nás sjednaly minimálně pět finančních produktů. A tak předpokládáme, že jsou s Partners spokojeni, přičemž my jim nabídneme šestý produkt, banku,“ vysvětlil v podcastu FinTag.cz Marek Ditz.

Nová Partners Banka sází výhradně na cloud a mobil

To mimo jiné značí, že klient banky nebude odkázán jen na mobilní aplikaci. I nadále bude moci využívat osobní a individuální péči finančních poradců Partners. Klientům bude navíc k dispozici pobočková síť Partners. Banka se po svém spuštění tak stane čtvrtou největší bankou, co se týče počtu obslužných míst.

„Noví klienti banky, kteří nemají svého poradce, si budou moci v aplikaci vybrat finančního profesionála podle svých představ. V apce budou profily nejzkušenějších poradců s informacemi o komplexnosti jejich služeb, objemech, certifikacích, vzdělání a zkušenostech,“ upřesňuje Marek Ditz.

Co nabídne nová Partners Banka

Podle zástupců Partners bankovní aplikace dnes obsahují vše potřebné. Od klasických bankovních služeb, úvěrových produktů nebo pojištění, přes možnosti investic a správy portfolia, až po nabídky dovolených nebo zážitkových pobytů.

„Problém je, že většina společností nabízí v aplikaci pouze malou část toho, co lze s daným produktem nebo službou ve výsledku dělat a plnou správu umožňují až v rámci internetového bankovnictví,“ říká pro FinTag.cz vedoucí digitálních kanálů nové banky Hana Wallenfelsová.

Upozorňuje, že nová Partners Banka tyto problémy odstraní. Argumentuje tím, že do bankovních aplikací se postupně přenáší celý ekosystém bank. Sem patří hlavně investice, pojištění, spoření a úvěry. V aplikaci tak klient vidí, jak už bylo řečeno, například vývoj svého investičního portfolia a sjednané pojistné produkty s přehledným zobrazením pojištěných rizik. Další dostupnou funkcí jsou srovnávače pro cestovní, auto pojištění, pojištění majetku aj.

„Klient si tak může sám porovnat nabídky různých institucí a vybrat takový produkt, který mu bude vyhovovat. Po spuštění Partners Banky bude pak ve stejné aplikaci dostupná i bankovní část. Pokud si klient propojí účty z jiných bank díky evropské směrnici PSD2 do naší aplikace bude mít celý svůj finanční svět na jednom místě – to je náš cíl,“ uzavírá Wallenfelsová.

–RED–

Aktualizace 28.8. 2023: Finanční skupina Partners splnila všechny podmínky České národní banky a získala bankovní licenci. Nová banka ponese název Partners Banka.

1 komentář

  1. Že by další kampelička ? Velké banky vlastní hráči ze západu a i tam končí přemrštěné poplatky co musí zákazník “banky” zaplatit. U francouzské KB je nepoměr v poplatcích u nás a ve Francii, stejný vlastník. Nezaspaly i tady všechny popučové vlády ? Jestli jsou v Česku 2. banky čistě české je asi moc, ale i u těch majitel odvádí daně někde v Karibiku na ostrově. Který už si koupil i s vládou ostrova.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here