Amundi spouští dlouhodobý investiční produkt DIP

714
DIP
Ilustrační foto: Pixabay.com

Společnost Amundi rozšiřuje svou nabídku na českém trhu o nový dlouhodobý investiční produkt – DIP. Prostřednictvím DIPu mohou nyní klienti investovat do téměř tisícovky fondů lokálních i světových správců, které Amundi nabízí.

Hlavní výhodou dlouhodobého investičního produktu je možnost čerpání daňové podpory. Fyzické osoby si mohou od základu daně odečíst každý rok při splnění daných podmínek až 48 tisíc korun. Což by ve výsledku mohlo znamenat úsporu až několika tisíc korun za rok na daních. Další atraktivní složkou je možnost příspěvku zaměstnavatele až do výše 50 tisíc korun každý rok, na které se nevztahují odvody sociálního a zdravotního pojištění.

„Dlouhodobý investiční produkt je vítanou změnou, která umožní střadatelům efektivně se zaopatřit na stáří, a vhodně tak doplní naše portfolio finančních a investičních produktů,“ říká Roman Pospíšil, místopředseda představenstva Amundi Czech Republic.

Daňovou úlevu lidé ale využijí jen v případě, že investici v DIPu udrží minimálně deset let a do dosažení věku 60 let [pravidlo 120/60].

DIP má své nedostatky, ale nabízí i výhody, říká manažer Amundi

Přesto podle Pospíšila DIP přináší důležitý psychologický faktor, který lidem umožňuje lépe definovat své investiční cíle. Podle něj tak mohou oddělit své investice na důchod a na jiné účely. Což je v rámci investování podstatné.

Pokud investoři znají své cíle a dokáží jim dodat potřebnou smysluplnost, mnohem snadněji je následují a mají menší tendenci panikařit v době vysoké volatility trhů,“ říká.

Pro klienty v rámci evidence DIP nevznikají žádné dodatečné náklady a řídí se smlouvou a standardními ceníky společnosti. Součástí produktu je doprovodný servis jako pravidelný reporting v aplikacích a výpisech, včetně vystavení potvrzení pro daňové účely.

DIP: Buď nová smlouva, nebo dodatek ke smlouvě

Kromě aktivně spravovaných fondů si mohou klienti Amundi vybírat ze široké nabídky indexových fondů. Ty nabízejí nízkonákladová řešení zaměřená například na investiční trhy v USA a v Evropě. Cílí ale i na rozvojové země nebo na japonský akciový trh, který nyní slibuje možnosti zajímavého zhodnocení.

Součástí naší nabídky jsou i korunové měnově nezajištěné fondy. Ty by mohly být pro českého investora v dlouhodobém horizontu výhodnější než cizoměnové fondy ETF, u kterých během nákupu vznikají náklady za směnu dolarů či eur. Možná je realokace mezi jednotlivými produkty či změna strategie, to za předpokladu, že tyto změny proběhnou v rámci smlouvy,“ říká k nabídce Martin Černý, manažer distribuce třetích stran Amundi CR.

Část svých pravidelných investic určitě převedu do DIPu

Do produktu DIP lze zapsat novou smlouvu a stejně tak i většinu existujících smluv. V druhém případě klient podepisuje smlouvu o dodatku ke smlouvě o podílovém fondu. Odborníci doporučují pro DIP uzavřít novou smlouvu. To proto, že si tím neuzamknou přístup k penězům na dobu deseti let.

Společnost Amundi je lídrem evropského trhu

Amundi je evropský lídr v oblasti správy aktiv a patří mezi deset nejvýznamnějších světových hráčů na poli investic. Svým více než sto milionům klientů – retailovým i korporátním – nabízí bohaté služby v oblasti finančních trhů a široký rozsah odborných znalostí pro aktivní i pasivní investiční řešení, doplněný o IT řešení. Společnost je součástí skupiny Crédit Agricole a její akcie jsou obchodovatelné na burze.

Amundi hlásí rekordní majetek pod správou, v přepočtu 53,2 bil. Kč

V současné době spravuje pro své klienty aktiva v celkové hodnotě přesahující 2 biliony eur. Celosvětově pak provozuje šest hlavních investičních hubů. To znamená šest centrál v klíčových regionech, jako jsou USA. Zaměstnává více než 5 500 zaměstnanců v 35 zemích.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here