Stavební spoření pro děti nabízí mnoho slev a výhod

568

Stavebení spoření pro děti nabízí mnoho výhod. Většina stavebních spořitelen nabízí speciální akce určené dětem a mládeži. Některé ze stavebních spořitelen odpouštějí poplatky za sjednání smlouvy, jiné spořitelny poskytují vyšší úročení u vkladů. Místo obvyklé 1% sazby třeba i 1,5% sazbu.

Děti a mládež mohou ve stavebním spoření získat za šest let garantované zhodnocení vkladu přesahující i 3,5 % ročně. To ale jenom za podmínky, že rodiče pošlou do stavebního spoření alespoň 20 tisíc ročně a dosáhnou tak na maximální možný roční státní příspěvek ve výši 2 000 Kč a nepřeruší spoření po dobu šesti let. V případě dřívějšího ukončení spoření se vrací státní příspěvek, a to i ten, který už spořicí mají připsaný na účet.

Nejvyšší úrok ve spoření pro děti a mládež aktuálně poskytuje Raiffeisen stavební spořitelna. Ta nabízí speciální tarif JUNIOR S 181, který je určen pro mladé do 25 let. Jeho předností je momentálně vůbec nejvyšší 1,5% úroková sazba na trhu u stavebního spoření pro děti a mládež. Pro její získání není navíc potřeba plnit další dodatečné požadavky.

Mopísek i Prémie

Modrá pyramida nabízí dětem do 10 let spoření Mopísek, na které láká nulovým poplatkem za uzavření smlouvy. Tarif je ale omezen cílovou částkou, která nesmí překročit 150 000 Kč. Modrá pyramida má v rukavu ale i další nabídku v podobě spoření Mopy junior určeným dětem a mládeži od 11 do 21 let. Jeho zvýhodnění spočívá v nižším poplatku za uzavření smlouvy. Ten je 0,5 % cílové částky. Jedná se tedy o 50% slevu. I zde ale smí být cílová částka nejvýše 150 000 Kč.

V tomto ohledu pak odborníci u Modré pyramidy upozorňují na stavební spoření Prémie 2 000 Kč, které je určeno jak dětem, tak dospělým a díky 2000 prémii je prosto poplatku za uzavření smlouvy. Smlouva až do cílové částky 200 000 Kč je tak zcela zdarma.

Vklady jsou u Modré pyramidy úročeny základní sazbou 0,5 %. K ní lze v prvních šesti letech získat dalších 0,5 % jako úrokový bonus. Ten se vztahuje jen na zůstatek do částky 300 000 Kč a je podmíněn pravidelnými vklady po dobu nejméně šest let. Každý rok je tak třeba na účet stavebního spoření vložit alespoň 0,5 % cílové částky za každý ukončený kalendářní měsíc.

Kamarád za nulu poplatku

Výhody pro děti a mládež nabízí i Českomoravská stavební spořitelna. Pro děti do šesti let nabízí nižší poplatek za uzavření smlouvy. Do cílové částky 200 000 Kč je smlouva o stavebním spoření zdarma. Pro vyšší cílové částky je poplatek jedno procento z cílové částky snížené o 200 000 Kč.

Vklady Českomoravská stavební spořitelna úročí základní sazbou 0,5 %, ke které je možno v prvních šesti letech získat úrokový bonus 0,5 %. Podmínkou pro získání bonusu je spoření po dobu nejméně šest let a spoření nejméně 0,5 % cílové částky měsíčně, což lze „zařídit“ i mimořádným vkladem. Nově Českomoravská stavební spořitelna nabízí i odpuštění poplatku za sjednání smlouvy ve výši 2 000 korun pro dospělé.

Stavební spořitelna Wüstenrot dětem a mládeži nabízí spoření Kamarád. To spočívá v nulovém poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření pro mladé do 23 let. Smlouva může mít cílovou částku 150 000 Kč nebo 300 000 Kč. Wüstenrot úročí vklady základní sazbou 0,5 %, ke které je možno získat bonus 0,7 % za prvních sedm let spoření. Pokud klient spoří nejméně 6 % nejvíce však 9 % cílové částky ročně. Wüstenrot tedy požaduje delší dobu spoření než ostatní stavební spořitelny, na druhé straně však nabízí vyšší úrok.

 

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here