Začátek září bude patřit Sběrateli. Od 6. do 7. září [sobota a neděle] se na pražském Výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech uskuteční největší sběratelský veletrh ve střední a východní Evropě. Ženy a mládež mají vstup na veletrh zdarma.

Veletrh Sběratel každoročně navštíví přes 12 000 návštěvníků. Z toho jedna třetina ze zahraničí. Návštěvníci si na veletrhu mohou nejen nakoupit sběratelské předměty, ale i si nechat ocenit své vlastní sběratelské kousky.  A to od nezávislých znalců. Případně je mohou na veletrhu přímo nabídnout k prodeji obchodníkům a aukčním domům.

„Od založení v roce 1998 je hlavním cílem veletrhu Sběratel vybudovat v Praze sběratelskou akci srovnatelnou s významnými veletrhy v západní Evropě. Každý rok na něm vystavuje a prodává přes 230 vystavovatelů z 35 zemí,“ říká Jindřich Jirásek ze společnosti Double Impact, která veletrh pořádá.

Veletrh Sběratel se koná pod záštitou České pošty, Svazu českých filatelistů a České numismatické společnosti. Akci provází jako každý rok bohatý doprovodný program [například křest dopisnice s fotbalistou Vladimírem Šmicerem, včetně jeho autogramiády] i několik souběžně pořádaných akcí se spřízněnou tématikou.

Vinyl & Stereo Expo

Jednou z akcí doprovázející veletrh bude například sobotní burza vinylových desek Vinyl & Stereo Expo.

„Letos jsme pro ni vyhradili vlastní halu. Akce se účastní prodejci z České republiky i ze zahraničí, například z Německa, Rakouska nebo Francie, kteří do Prahy stejně jako v minulých letech přivezou špičkový sběratelský materiál, raritní desky nebo signovaná alba. Součástí akce je také speciální sekce Rock & Metal Market, která je věnovaná jen metalové hudbě,“ upřesňuje Jindřich Jirásek.

Zajímavou atrakcí bude určitě start internetové aukce sochy zpěváka Aleše Brichty v životní velikosti, kterou dostal ke svým padesátinám a jejíž výtěžek zamíří na charitativní účely. Jeden z otců českého heavy metalu tak upozorní na plánovaný koncert 6. října v pražském Foru Karlín, kde oslaví šedesátku.

Vinyl & Stereo Expo probíhá souběžně s 22. ročníkem mezinárodního veletrhu Sběratel (6. – 7. září), který je největším setkáním sběratelů ve střední a východní Evropě a každoročně hostí více než 230 prodejců známek, mincí, pohlednic, medailí, zlata a dalších sběratelských artefaktů z celého světa.

Trading Expo & Alternativní investice

Jinou akcí je pátý ročník konference Trading Expo & Alternativní investice. Ta je součástí obou veletržních dní. Koná se v kongresovém sále výstaviště PVA Expo Praha a vstup na ni je po registraci zdarma.

„Řečníci mají za úkol rychle, svižně a bez reklamního balastu představit svůj obor zájemcům o alternativní investice tak, aby vzbudili jejich pozornost. Účastníci konference jim zase v následné diskusi položit konkrétní otázky,“ upřesňuje Jindřich Jirásek.

První den konference je zasvěcen především on-line obchodování na Forexu, ale také investicím do dividend, startupů nebo investování podle demografických trendů.

Druhý den je více věnován hmotné věci – investici do zlata, stříbra, nemovitostí nebo whisky. Výjimkou je přednáška společnosti Zonky o peer to peer investování.

Veletrh Sběratel nezapomíná ale ani na obchodníky a zapálené sběratele, kterým nabízí možnost zakoupení takzvané „dealerské vstupenky“. Ta jim umožní veletrh navštívit už ve čtvrtek od 16:00 do 19:00 hod. a v pátek od 9:00 hod a vybrat si z nabízených sběratelských kousků „jako první“.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here