Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR [SP ČR] se letos odehrává z virtuálního studia a online. Tématem je podpora státu ekonomice v současné covidové krizi. Svaz vyhodnotí i 15 výzev, které prezident svazu na loňském sněmu předal předsedovi vlády. Ostatně i premiér Andrej Babiš [ANO] na sněmu vystoupí.

Sněm SP ČR lze od 13:00 sledovat na této adrese. SP ČR na sněmu akcentuje aktuální situaci. Na úvod sněmu vystoupil prezident SP ČR Jaroslav Hanák, který poděkoval vládě za to, co se jí povedlo, ale i vyjmenoval mnoho oblastí, kde Česká republika zaostává. Na jeho řeč reagoval premiér Babiš, podle kterého jeho vláda obstává v současné situaci dobře.

Letošní 25. Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR bude online

Svaz průmyslu a dopravy rovněž tradičně udělil ceny za rozvoj průmyslu a regionu. Ocenil úspěšnou malou a střední firmu a uvedl někdejšího ředitele společnosti Třinecké železárny Jiřího Cienciala do galerie osobností průmyslu. Novinkou letošního sněmu byla Cena za Průmysl 4.0. Přihlásit se mohly firmy se zajímavým inovativním projektem spojeným s celkovou digitální transformací firmy nebo nasazováním jednotlivých prvků Průmyslu 4.0.

Kvůli aktuální epidemiologické situaci byl sněm, který se tradičně koná v době Mezinárodního strojirenského veletrhu v Brně přenesen do online prostředí a odvysílán z virtuálního studia. Členové SP ČR se do virtuálního prostředí přihlásí pomocí unikátního kódu, díky kterému budou moct pokládat dotazy do diskuze formou chatu.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here