Letošní 25. Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR [SP ČR] plánovaný na 5. října se uskuteční online formou. Jeho členové jej budou moci sledovat z virtuálního studia, i se ho aktivně účastnit. Přítomnost potvrdil předseda vlády Andrej Babiš.

Kvůli vysokým nárůstům covid pozitivních případů v Česku se letošní 25. Sněm Svazu průmyslu a dopravy uskuteční online přenosem z virtuálního studia. Obsah pravidelné akce se nemění a členové svazu budou moci do diskuzí i aktivně vstupovat.

„I v této nelehké době považujeme za důležité náš Sněm uspořádat. Chceme umožnit našim členům diskutovat s vládou o aktuální situaci. Jsem proto rád, že předseda vlády přijal mé pozvání a osobně přijde na Sněm do virtuálního studia,“ říká k chystanému online sněmu prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Dodává, že české firmy se chovají zodpovědně, omezují kontakty mezi zaměstnanci a nastavují speciální hygienická pravidla.

„Proto i my jdeme příkladem a náš Sněm zorganizujeme v bezpečném a hygienickém online prostředí,“ dodává.

Virtuální Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR

Členové svazu průmyslu i veřejnost budou moci dění ze studia sledovat od svých počítačů. Díky virtuálnímu řešení mají navíc členové svazu možnost s vládou diskutovat jako každý rok. Do virtuálního prostředí se totiž přihlásí jednoduše s pomocí unikátního kódu, díky kterému budou moct pokládat dotazy do diskuze formou chatu. Pro veřejnost bude sněm přenášet od jeho počátku až do konce Česká tisková kancelář [ČTK] na svých stránkách www.ceskenoviny.cz.

Obsah sněmu zůstává beze změny

Zástupci SP ČR na sněmu tradičně zhodnotí uplynulý rok, výrazně poznamenaný pandemií koronaviru a zároveň otevřou otázku, jak dál. Vyhodnotí také 15 výzev, které prezident svazu na loňském sněmu předal předsedovi vlády. Zohlední přitom aktuální situaci. S vládou bude diskutovat, jak by měl stát podpořit firmy, i s využitím evropských programů obnovy, aby pomohl ekonomice z těžkého období.

Jako každý rok dojde i na ocenění

Na letošním, byť virtuálním, sněmu zástupci svazu ocení osobnosti a firmy za jejich odvedenou práci. Tradičně udělí cenu za rozvoj průmyslu a regionu, ocení úspěšnou malou a střední firmu a uvede jednu osobnost do galerie osobností průmyslu.

Novinkou letošního sněmu je Cena za Průmysl 4.0. Svaz průmyslu ji vyhlásil na loňském sněmu a na tom letošním ji poprvé udělí. Přihlásit se mohly firmy se zajímavým inovativním projektem spojeným s celkovou digitální transformací firmy nebo nasazováním jednotlivých prvků Průmyslu 4.0 v různých oblastech fungování firmy. Z přihlášených projektů vybrala vítěze osmičlenná odborná porota.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here