Pandemie covidu-19 je urychlovač revolučních trendů. Související inspirativní vize i praktické tipy, jak se k tomu postavit, nabídne příští středu ALTER EKOnomické fórum stejnojmenné konzultační společnosti s mediální podporou FinTag.cz.

Kapitalismus se [z]mění, zaznívá stále hlasitěji. Co konkrétně bude napříště jinak a na jaké výzvy a příležitosti se připravit? Právě na tyto otázky se zaměří čtvrté ALTER EKOnomické fórum – “český Davos”, které se online formou uskuteční již 12. května.

Hlavní řečník bude John Kay, jeden z nejrespektovanějších britských ekonomů, autor knihy “Greed is Dead.” John odstartuje dopolední program, který bude jako tradičně věnován vizím a trendům. Odpoledne pak nabídne detailní analýzu vybraných výzev, kterým manažeři a majitelé firem dnes čelí, a nástin možných řešení. To vše v rámci workshopů, jejichž cílem je předat prakticky využitelné zkušenosti.

ALTER EKOnomické fórum 12.5.: Workshopy

Tématem, které je v současné době každodenně skloňováno, je vedení firem a lidí, tedy leadership. Workshop se zaměří na praktické tipy a zkušenosti majitelů firem v této oblasti. Konkrétně se jeho účastníci mohou těšit na nové poznatky z přístupu vedení firem ke strategii, formování týmů a k dlouhodobému udržení firemní kultury. Nebude chybět ani diskuze o předání firmy manažerům či rodině. Workshop povede přední český mentor a kouč s nekonvenčním pohledem na diskutované téma.

Leadership v době [ab]normálu
  • Moderátor: David Vrba, mentor, kouč & infopreneur
  • Petra Rychnovská, partner, ASB Group
  • Vladimír Finsterle, majitel, Pears Health Cyber​

Úspěšná firma budoucnosti by měla mít vizi, pružnost a učenlivost, která není limitována hranicemi Česka. Měla by umět potlačit vlastní ego, inspirovat se od lídrů na trhu a sledovat vlastní limity. Důležitou kompetencí je také agilita praktikovaná například skrze plánování formou potenciálních scénářů a schopnost mezi jednotlivými scénáři „přepínat“, tedy být dostatečně adaptabilní. Jak něco podobného ve firmě implementovat a připravit ji tak na potřeby a příležitosti 21. století se dozvíte na tomto workshopu z dílny společnosti specializující se na inovace.

Úspěšná firma zítřka
  • Moderátor: Jiří Devát, partner, IdeaSense
  • Michal Reynaud, Chief Innovation Officer, IdeaSense

Workshop je určen nadšencům do obnovitelných zdrojů a demokratizované, decentralizované energetiky. Představí vizi, jak by na konci 21. století měla fungovat evropská energetika, a to s pomocí diskuze zakládajícího partnera GWL Michala Klečky, Pavla Podruha známého z projektů iBatt.energy a Český soběstačný dům, a v neposlední řadě “tvrdého byznysmena” Jana Palaščáka, zakladatele projektu CO2IN a Amper Market.

Energetika pro 21. století
  • Moderátor: Michal Klečka, spolumajitel, GWL​
  • Pavel Podruh, zakladatel projektu, Český soběstačný dům
  • Jan Palaščák, generální ředitel, Amper Holding

Workshop cílí na budoucnost globálního obchodu. Zeptá se, zda je současné zpomalení globalizace jejím oslabením, anebo jen skončila vlna hyperglobalizace, která kulminovala kolem roku 2009. Probere, jak ovlivňují obchod zvyšující se nejistoty ve světové politice a jak na ně vhodně reagovat. V kontextu pandemie dojde i na odolnost a případné zkracování hodnotových řetězců. A v neposlední řadě se zaměří na nové zásahy evropských vlád v oblasti Green Deal.

Budoucnost globálního obchodu
  • Moderátor: Pavel Hnát, proděkan, Fakulta mezinárodních vztahů VŠE
  •  Jan Procházka, generální ředitel, EGAP

Technologie a data neustále posouvají hranice možného. Platí to i pro strojírenství a výrobu, kde ve spolupráci s Microsoftem firmy implementují řešení pro automatizaci, robotizaci a datové řízení s cílem stát se Digitální továrnou 2.0. O tom všem se přitom dnes už jen nemluví… Relevantní technologie a data jsou totiž dostupná a využitelná. Účastníci workshopu zažijí reálná řešení pro moderní datově řízenou továrnu.

Technologie budoucnosti: Továrna 2.0
  • Průvodce: Michal Horáček, specialista Microsoftu na cloudové technologie ve výrobních firmách

Další, průběžně doplňované informace o ekonomickém fóru “Kapitalismus [p]o covidu” a možnost registrace najdete na stránce www.altereko.info/kostelec2021jaro.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here