Investiční fondy ve správě australské Macquarie Asset Management prodaly České Radiokomunikace [CRA] fondům Cordiant Digital Infrastructure. Cordiant Digital Infrastructure Limited je kotována na londýnské burze a investuje hlavně do infrastruktury digitální ekonomiky. Podrobnosti převodu nejsou známy.  

Britská investiční společnost Cordiant Digital Infrastructure dlouhodobě investuje do datových center, fibreoptických sítí a vysílacích a telekomunikačních věží v Británii, Evropě a Severní Americe. Její akcionáři jsou rozmanití, od soukromých osob až po správce fondů.

Současnou klientskou základnu Cordiantu tvoří globální pojišťovací společnosti, penzijní plány a rodinné kanceláře. Na rozdíl od tradičního soukromého nebo infrastrukturního fondu je kapitál Cordiantu ve stejném režimu jako každá jiná kótovaná společnost a nemusí být akcionářům splácen.

„Máme radost, že jsme zařadili do našeho portfolia zrovna České Radiokomunikace. Jsou národním šampiónem s bezkonkurenčním portfoliem aktiv v klíčové evropské zemi,“ uvedl předseda představenstva Cordiant Digital Infrastructure Limited Steven Marshall.

Australská investiční společnost Macquarie Asset Management v České republice i nadále vlastní prostřednictvím svých fondů společnosti GasNet. Ta je provozovatelem distribuční sítě plynu v celkové délce 65 000 kilometrů se 2,3 miliony přípojek po celé ČR.

České Radiokomunikace jsou výsadní tuzemská firma

Fondy Macquarie European Infrastructure Fund II [MEIF2], Macquarie European Infrastructure Fund III [MEIF3] a Macquarie Mercer Infrastructure Trust vstoupily do Českých Radiokomunikací již v roce 2011.

Od té doby České Radiokomunikace přešly na druhou generaci pozemního digitálního televizního vysílání [DVB-T2] a vysílání digitálního rozhlasu [DAB+] v ČR. Podnik aktuálně investuje do zavádění mobilních sítí páté generace [5G].

„Během posledních let jsme se proměnili z operátora televizního a rozhlasového vysílání ve vysoce vyspělou diverzifikovanou technologickou společnost. Ta vyniká unikátní infrastrukturou, technologickou excelencí a vysoce spolehlivými a bezpečnými produkty a službami, říká generální ředitel CRA Vít Vážan.

České Radiokomunikace jsou poskytovatelem telekomunikační, mediální a technologické infrastruktury a souvisejících služeb v České republice. Společnost provozuje síť 660 telekomunikačních vysílačů, z toho 86 využívaných pro šíření televizního a 97 pro šíření rozhlasového signálu, a 3 730 kilometrů optických kabelů. Kromě podpory celoplošného vysílání a konektivity nabízejí České Radiokomunikace rovněž cloudové služby a služby datových center.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here