Petr Jarůněk povede Fincentrum & Swiss Life Select

1418
fincentrum
Nový generální ředitel českého Fincentra & Swiss Life Selectu Petr Jarůněk / Foto: Fincentrum & Swiss Life Select

V polovině letošního března převezme řízení finančně poradenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select Petr Jarůněk. Po 16 letech práce pro firmu se tak stane její generální ředitel. V této pozici naopak skončí Filip Duchoň.

Duchoňovi Chief Executive Officer International [CEO] Swiss Life a předseda dozorčí rady Fincentrum & Swiss Life Select Nils Frowein poděkoval následovně: „Chtěl bych poděkovat dosavadnímu generálnímu řediteli Filipovi Duchoňovi, že provedl úspěšně transformaci společnosti a spojení obou divizí do jedné silné firmy Fincentrum & Swiss Life Select.“

Podle jeho názoru se pod Duchoňovým vedením společnost Fincentrum & Swiss Life Select stala leader na českém trhu finančního poradenství. A taktéž dle jeho slov určuje trendy. Například v oblasti digitalizace a komplexnosti finančního plánování a poradenství.

„Jsem přesvědčen, že nový generální ředitel Petr Jarůněk na tyto kroky úspěšně naváže a využije k tomu své dlouholeté zkušenosti. A to nejen z finančního poradenství, ale i například řešení IT aktivit a zavádění nových technologií,“ dodal CEO International Swiss Life Frowein, jenž je původem z Německa.

Kdo je Petr Jarůněk

Petr Jarůněk vystudoval obor Management a ekonomika telekomunikací a dopravy na Českém vysokém učení technickém v Praze. Mimo jiné strávil rok v rámci studijního výměnného programu v Ramapo College of New Jersey v oboru International Studies and information technologies. Ve společnosti Fincentrum & Swiss Life Select působí od roku 2006, tedy téměř 16 let.

„Naše společnost se při svém růstu opírá o zkušenosti a silné zázemí mateřské skupiny Swiss Life. Díky zkušenostem švýcarského akcionáře s více než 160letou tradicí a silným kapitálem vytváříme naším poradcům silné zázemí. A současně můžeme klientům poskytovat ty nejkvalitnější služby, které reflektují aktuální trendy ve finančním poradenství,“ řekl Petr Jarůněk.

Jarůněk v oboru začínal jako běžný poradce a postupně se propracoval až na pozici zemského ředitele divize Fincentrum. Po dalších sedmi letech ve firmě získal pozici Senior Zemského ředitele. Vedle práce pro klienty se zabýval profesním rozvojem kolegů, řešením IT systémů a strategickým rozvojem společnosti.

„Věřím, že za mého budoucího působení v příštích letech tuto pozici zejména v IT extrémně posílíme. A že jak pro naše poradce, tak klienty přijdeme s dalšími novinkami, které nebudou mít na českém trhu konkurenci,“ představil svou vizi Jarůněk, k jehož zálibám patří hra na kytaru, lyžování a windsurfing.

Co je Swiss Life, který vlastní české Fincentrum

České Fincentrum je součástí finanční švýcarské skupiny Swiss Life. Ta spravuje aktiva v hodnotě 254 mld. CHF [cca 6 bil. Kč], zaměstnává přibližně 8 600 osob a zhruba 14 000 profesionálních finančních poradců. Akcie Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu a jsou zařazeny do hlavního indexu Swiss Leader Index [SLI]. Ten zahrnuje 20 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku. České Fincentrum je známé zejména díky svému každoměsíčnímu zveřejňování ukazatele úrokových sazeb u hypoték Fincentrum Hypoindex. Ten využívají mnohá česká média, nikoli však všechna. Některá z nich raději pracují s Hypobarometrem České bankovní asociace [ČBA].

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here