Trading vs. investování: Kde jsou rozdíly, co je pro vás?

690
investovani
Ilustrace: XTB

Pokud se zajímáte o téma financí, investování a tradingu, ale nikdy jste nevěděli, kde začít nebo třeba už máte zkušenosti, ale chtěli byste si oprášit základy, XTB připravilo ve spolupráci s Michalem Stiborem 6dílný video kurz.

Kurz se zaměřuje především na fundamentální aspekty dané problematiky. O co jde? Kurz Trading vs. investování vám poskytne ucelený pohled na příležitosti, které finanční trhy nabízejí. Michal Stibor je zkušený profesionál, který má hluboké znalosti o obchodování a investování. Kurz začíná úvodem do světa finančních trhů, to je místo plné příležitostí. Témata jednotlivých epizod jsou:

  • Vítejte ve světě finančních trhů.
  • Cesta tradera.
  • Cesta investora.
  • Proč se z traderů stávají dobří investoři.
  • Za vším hledej emoce.
  • Citáty světových finančních guru.

Kurz seznamuje posluchače se dvěma hlavními cestami, kterými se mohou zajemci o finanční trhy vydat. Nabízí se cest obchodníka a tradera nebo investora. Případně kombinace obou přístupů.

Investování je dlouhá cesta. Cesta tradera je dynamická

Cesta obchodníka je představena jako dynamická a vzrušující. Michal zdůrazňuje, že k úspěchu v této oblasti je třeba vzdělání, zkušeností a disciplíny. Obchodník rychle reaguje na pohyby cen a vyhledává krátkodobé obchodní příležitosti. Video ale zdůrazňuje význam dlouhodobého investování a vyhledávání hodnotových příležitostí. Zdůrazněna je také potřeba systematického vzdělávání a správného řízení rizik.

Další část kurzu se zabývá tím, proč jsou obchodníci dobrými investory. Michal uvádí, že obchodníci se často učí řídit své emoce a využívat své zkušenosti z aktivního obchodování k dlouhodobým investicím. Zmíněny jsou také výhody kombinace obou přístupů. Analytik správně poukazuje na význam emocí v obchodování a investování. Vysvětluje, že za vším, co se děje na finančních trzích, stojí lidské emoce, které mohou mít velký vliv na rozhodování. Tento aspekt je klíčem k pochopení a ovládání finančních trhů.

Jeden mozek nestačí, platí i v tradingu

Celkově kurz poskytuje zajímavý vhled do světa finančních trhů a možností obchodování a investování. Součástí kurzu jsou také například citáty světových finančních guru a jejich rozbor pro praktické poučení.

–Adman’s Choice–

Kurz Trading vs. Investování je po přihlášení dostupný ZDARMA na odkazu: https://cz.xtb.com/kurz-tradingu-vs-investovani.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here