Kalousek se nemýlil, cpou se koláči a lidem sypou drobky

222697
kolace
Z nespotřebovaného jídla poslanců těží senioři díky předsedkyni Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové z TOP 09, která spolu se svým stranickým kolegou Martinem Plíškem spolupráci s potravinovou bankou iniciovala. / Foto: TOP 09.

Kouzlo nechtěného vyvolává výrok Miroslava Kalouska [TOP 09], který v roce 2020 pro FinTag.cz uvedl, že „hrozí změna systému, kdy se stát stane kořistí několika mála úzkých skupin, které se budou cpát koláči, ale lidem budou sypat drobky“.

Uvedl to v rozhovoru Cíl Andreje Babiše je změna systému, říká Miroslav Kalousek v polovině roku 2020 na adresu tehdejší vlády Andreje Babiše [ANO]. V něm na otázku, co ohrožuje ty, kteří ve volbách zvolí Andreje Babiše, odpověděl: „Hrozí změna systému, kdy se stát stane kořistí několika mála úzkých skupin, které se budou cpát koláči a lidem budou sypat drobky.“

I proto se angažoval v plánu na sestavení koalice mezi protibabišovskými stranami pro následující sněmovní volby. A jeho plán vyšel. I když hnutí ANO jako strana získalo nejvíce hlasů, vládu nesestavilo. Před vládou Andreje Babiše tehdy Miroslav Kalousek varoval následujícími slovy.

„Jeho a cílem této vlády je v Česku vytvořit takový systém, který bude vyhovovat těm největším oligarchickým skupinám. Cílem jeho vlády je tu vytvářet taková pravidla, která bude vykládat a kontrolovat zase a jen jeho vláda. To znamená, že rozhodne o tom, co je a co není legální. A tak kroky mílovými znovu míříme k nedemokratickému, ale dnes už ne socialistickému, ale korporátnímu státu,“ vysvětlil tehdy pro FinTag.cz Miroslav Kalousek.

Jak je to s koláči a drobky o tři roky později

Je-li politika i o symbolech, stojí za povšimnutí skutečnost, kdo nakonec „drobky“ lidem rozdává. A to doslova. Je to právě Kalouskova TOP 09, která si na lidi vzpomněla se zbytky ze stolů “mála úzkých skupin.”

Již koncem loňského roku oznámila předsedkyně strany TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, že Sněmovna navazuje spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Spolupráce vypadá tak, že každý týden – s výjimkou prázdnin – potravinová banka dostane nespotřebované jídlo z Poslanecké sněmovny. A jak stojí v tiskové zprávě Sněmovny, jde hlavně o obložené chlebíčky, zákusky, saláty, ale i ty Miroslavem Kalouskem zmíněné koláče.

Snažit se o co nejmenší plýtvání mi přijde naprosto přirozené. Přes veškerou snahu se ne vždy veškeré potraviny spotřebují, ale jsou využitelné. Proto jsem iniciovala spolupráci mezi Poslaneckou sněmovnou a potravinovou bankou. Jsem ráda, že tímto způsobem Sněmovna pomáhá a věřím, že i inspiruje,“ pochlubila se tehdy Pekarová Adamová.

Potravinové banky dostanou od EU 69 mil. Kč na provoz

Pokyn ke spolupráci s potravinovou bankou vydal její stranický kolega a bývalý poslanec za TOP 09, nyní vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny, jehož do funkce v tajné volbě vybrala komise složená ze zástupců poslaneckých klubů napříč politickým spektrem, Martin Plíšek. Jen za jeden měsíc potravinová banka dostala od Sněmovny jídlo za zhruba 33 tisíc korun.

„Potravinové banky jako neziskové organizace distribuují potraviny dobročinným organizacím. Mám radost, že se podařilo zajistit, aby jídlo, které jsme povinni nabídnout k rychlému občerstvení při sněmovních akcích a které se nakonec – z různých důvodů – nestihne prodat a zkonzumovat, dostane k lidem v nouzi, především seniorům, rodičům samoživitelům a lidem bez domova,“ vysvětlil tehdy Martin Plíšek.

Poslanci nespotřebují potraviny za 33 000 měsíčně

Podle aktuálních zpráv z médií se spolupráce poslanců s potravinovou bankou v praxi osvědčuje. Na sněmovní zbytky stojí senioři dlouhé fronty a ne vždy se na všechny dostane [viz foto Deníku N]. Sněmovna potravinové bance od loňského září, kdy se na spolupráci dohodly, dodala potraviny za více než 330 tisíc korun. A opět jde hlavně o chlebíčky, slané a sladké zákusky, koláče, ale i zeleninové saláty nebo jogurty. Prostě vše, co se v takzvaných gastroprovozech Poslanecké sněmovny nespotřebuje. Podle šéfky potravinové banky Věry Doušové jsou poslanecké zbytky pro klienty banky vždy příjemné zpestření.

„Už jsme si je vycvičili, že každý pátek čekají, že přijdou dobroty. Teď, když jsou prázdniny, jsou zklamaní,“ popsala ředitelka v článku Poslanci už chlebíčky nevyhazují, dopřávají si je senioři, který před několika dny přinesly Seznam Zprávy.

Podle ní v pátek, kdy pro potraviny do Sněmovny pracovníci banky jezdí, si pro potravinovou pomoc chodí právě senioři.

Pan kardinál Vlk nám řekl, sestry, dělejte, co můžete

„Jsou to věci, které si nemohou dovolit. Občas tam jsou i sladkosti,“ uvedla Věra Doušová, aniž by znala výrok Miroslava Kalouska o koláčích.

Dodala, že Poslanecká sněmovna je zatím jedinou státní institucí, která poskytuje bance nespotřebované potraviny. A je to skutečně významný donor. Při celkové hodnotě dosud darovaných potravin 335 tisíc korun poslanci seniorům nechávají jídlo, co už nesnědí, za v průměru 33 tisíc korun měsíčně.

Odbor gastronomických služeb Kanceláře Poslanecké sněmovny, jak redakci FinTag.cz sdělila mluvčí Sněmovny Martina Lustigová, vynaložil na nákup potravin a zboží jen za období 9/2022 až 6/2023 v průměru 1 300 000 korun měsíčně. Jednalo se o více než 2 300 položek od 64 dodavatelů. Přičemž v tom, jak zdůraznila mluvčí Sněmovny, je „samozřejmě započítáno i závodní stravování pro asi 360 zaměstnanců Kanceláře Poslanecké sněmovny“.

Daniel Tácha

97 KOMENTÁŘE

  1. Recitátor komunistických básniček Mirda K. oslavující SSSR je typickým vatikánským sektářem. Kam vítr tam plášť, za jakéhokoliv režimu, pro svůj osobní osoh vždy udělat maximum. Už cvakal u soudu 12 roxor za své podvody, pak se narychlo jako zasebevraždil jeho švagr a ten vše odskákal, svedli to vše jen na něho, přitom ten poslední v této Mirdové mafii. Chudák byl mrtvý, nemohl se u soudu bránit. Jen barák Mirdy měl hodnotu přes 200 mil. kč v té době, dle odhadce, to se nepočítalo co bylo uvnitř a co vlastní v daňových rájích ? Když se hřál na výsluní, (taky ve zločinné vládě) tak kdo mu šáhl na voj. zakázky= stamilionové korupce, musel jít od válu atd. No a Markétka chce mít to samé co její učitel i … Mirda. Bez jakékoliv zodpovědnosti za své kydy, špatná rozhodnutí … se pletařka MPA nechala navolit na šéfku sněmovny za 250 000kč+ kdejaké výhody včetně dvou osob. řidičů k dispozici 24 hod. denně, to taková špína není sama, holt novodobá šlechta !

    • Kdyby jen chlebíčky, 5kolkoví soudruzi ze sněmovny mají nový fígl. Jejich rodinní příslušníci si chodí do sněmovních hospod s ešusy pro velmi bohaté obědy za min. cenu … nebo si jídlo berou jako na večeři !! Jak se nechtěně prolátlo do slušných medii. Nevím jestli už to někdo z … nezatrhl. Už za učitelů této 5smečky zakázali novinářům i TV vstup do těchto hospod. — Jak kdysi řekl p. Okamura, v těchto hospodách se dělá ta pravá politika a ne ve sněmovně před kamerami s diváky na ochozech, proto v lavicích nikdo nesedí a dorazí jen kvůli hlasování, to i o ničem .. Ostatní je šméčko pro bezpáteřní i poslušné novináře režimu, ale i naivní voliče ODS, Trop, Stánkařů … apod. populisticky lživých pol. stran.

  2. Myslím, že tyto potraviny mají malou trvanlivost a když jsou celý den vystaveny v kantýně a pak převezeny do potravinové banky už jsou závadné. Zajímalo by mě, kolik lidí už mělo zdravotní problém.

    • To si myslíte že ty chlebíčky jsou jen tak venku? Ani poslanci nemají salmonelu nijak zvlášť v lásce takže jsou v chladící vitríně jako v lednici. A v lednici vydrží nezávadné klidně 4 dny. Oschnou, ale jinak jim nic není. Majonéza se dnes dělá s trvanlivostí rok, po otevření 3 týdny. To je tím že vajíčka neviděla ani z rychlíku…

      • Nemáte pravdu, i když jsou chlebíčky v lednici, jsou určeny k rychlé spotřebě a nemohou se konzumovat po 4 dnech v lednici. Musely by bát ošetřeny vakuově. Je to hnus a já bych si ty chlebíčky ráda vzala, abych je celé té naší proradné vládě mohla plácnout do ksichtu. Když chtějí šetřit, ať chodí do práce najedení a pokud mají v práci hlad, ať si něco koupí a bylo by po plýtvání. Chtěla bych vidět tu vyvalenou Markétu, jak těmito chlebíčky krmí své rodiče.

        • Svatá pravda a ještě jsou snad za týden? Nebo oni pracují a jedí jenom v pátek. Úplná nehoráznost a urážka těch lidí.

          • P. vlasta. Někteří poslanci nepracují ani pátky a u zbytečných senátorů je to v docházce do … ještě v horším. Procenta docházky se vždy uveřejní jen u p. Babiše, další … z 5kolky jsou velmi objektivními medii nedotknutelní. Co placené výlety těchto … do světově známých destinací ? Každý se chce za erární peníze podívat na památky v Peru, Mexiku, Tchajvanu, Emirátů, Islandu … ubytování vždy v luxusu. Vždyť tyto vyču… výletníky bez rozmyslu i někdo zvolil.

    • jenom v obchode se prodávají i druhy den,páni posranci by se opupínkovali a blcci si pro to chodí stát frontu,Slovy maléko kluka pri stahobání králika…se pobleju.–Toskova trilogie

    • ChaChaCha, to se nikdy nestane, aby měli zastupitelé sami sebe (nikoliv lidu) chlebíčky za 18 Kč když je mohou mít za 3,50 Kč. Jak by potom ti bez přidané funkce k ničemu vyžili s platy cca 200 K včetně náhrad?

        • P. petr. Čertví jak to nyní s cenami ve sněmovně vůbec je. Narychlo jsem našel, smažák s bramborem +tatarka- 78 kč, špagety oglio olio -93 kč. Ze dne 13.5. 2022. Jinak tyto cenovky ze sněmovních hospod těžko dohledatelné. Asi 5kolka ví proč ! Ale za éry vlády ANO-Babiš ? Tak to ve velmi objektivních mediích i na netu není problémem jídelní lístek sněmovny i s cenami najít. Heslo dnešních 5hadů už vyřvával i opilec Havel z balkónů .. “nejsme jako oni, budeme ještě větší svi..” Což po Silvestru 1989 dokázali ! Před 2. roky bylo slyšet po náměstích i z čt24 to samé.

    • Přesně tak, samozvolení “nadlidé” by měli sami chtít platit to co normální lidi nebo raději více!
      Bezohledu na stranickou příslušnost.
      Kde se vzal ten precendens , že v sněmovně jsou ceny jiné? Tedy mnohem nižší??? Proč??

    • Za vlády ANOfertu byli Socani koaliční parner. ANO jako soukromý podnik pana Babiše řeší přesně (a pouze) to co Babiš chce (je mu doporučeno poradci). Proto je výsledek poněkud chaotický. Jinak pokud myslíte socani obecně (s malým s) tak jediní kdo (možná) socani nejsou je Trikolóra a ta se nikam nedostala. ANO a pětikolka jsou socani jako Brno včetně ODS(nebát se a krást).

  3. Jsem důchodce, ale než bych měl stát frontu na dropky ze stolu paní Pekarove, tak raději chcípni hladem. Ne, nejsme na kolenou, ryjeme drzkou v zemi.

    • Tak tak, ale kdo potom volil tuto 5smečku hyen ? Nechci se vás nijak dotknout, ale mohli to být i mladí z vaší rodiny … Zmasírovaní milionem chlípníků, ekoterostickými aktivisty, komedianty kdysi komunisty Svěráky, propité Holubové apod. lůzy … antibabiš, antivše co není podle naší scestné demagogie “demokratů”.

      • Máte pravdu, ale nejhorší je že kdyby byly zítra volby koho chcete volit. Za těch 30 let demokracie se tomu západu pořád vzdalujeme.

        • P. petr. To je právě ono, koho ? V kostelíčku to ovečkám vysvětlí dle … a dnes jsou v této sektě 4. pol. strany z 5kolky. Tak kdo zbývá, když někteří voliči se nechali zfanatizovat od … za vše může p. Babiš, p. Okamura prý je nacionalista. Socani s komouši asi vyjeli i svou chybou. Nové pol. strany jsou- budou velmi objektivními medii+ čt24 pomlouvány na povel 5kolky. Možná cesta, ANO+ ODS, pokud z ODS vyhodí tyto nynější černok..ky, kteří jsou ve vládě, to i ze senátu a budou nahrazeni Kubou, Zahradilem apod. politiky. Nikdy bych nevěřil, že se mě 33.let po puči89 bude svými názory zamlouvat p. Konečná, poslankyně EU. Ta těmto novodobým bolševikům dává pěkně zabrat, vždy na rozhovory perfekt připravená s fakty na stole atd. I proto ji nynější farizeji- fialkovci, včetně koupených moderátorů nemůžou přijít na jméno.

      • Pamatuji si, jak leckteří se před 20lety chlubili, že jedou za Mirdou na MO pro “přístřešky” . Ale, že je to vše takový provázaný hnus mi tehdy a až do teď nebylo jasné.

      • Cha cha.. napsal zpovykaný fialový papoušek. Trollingmane, přesně jste ukázal myšlení zfanatizovaných voličů 5hadů. Pokud nemáte slušnou odpověď ani protiargument k p. Šoustalovi, nastupuje vaše tkz. spisovná čeština, že se nestydíte sám před sebou. Na žádných netových debatách se na “toto” … dávno nehraje, používají to jen d..ní voliči 5hadů. Chytráku z havlo VUMLu. Navíc hlupáku, když už, tak .. neryjte a ne Neryjete … vševěde, má tam Pán ještě 1. překlep, no a co ? Smyslu jeho příspěvku to nijak neuškodilo ! Kdo chce pochopil a rejpal z povolání bude …

        • Ty máš dost Jidřichu. Pořád jsem přemýšlel, kdo vymýšlí ty nesmyslné konspirace, a našel jsem tě. Už můžu v klidu spát, protože ubohost tvého kalibru je jen ve tvé hlavě, a možná na tvé nástěnce na WC. Ubližuješ si. Běž na houby, do lesa, do klidu, ptáci, slunce vítr, zelená tráva, modrá obloha, možná potok, tam se uklidníš.

          • Šestnáctý … Nelžete tak sprostě, vy a přemýšlet, proboha čím ? vy máte hlavu jen na čepici a místo mozku se vám tam honí Péťovy větry. Pravda bolí co ? Napřed si něco zjistěte a nevěřte jen čt24, seznamu, 5kolce , Pávkovi apod. spodině.

  4. Ono hlavně je vrchol drzosti, že jeden chlebíček v poslanecké sněmovně stojí – a navíc při naprosto nehorázných poslaneckých platech – jen zlomek toho, kolik stojí v běžném obchodě (přičemž na této nespravedlnosti má lví podíl viny zkorumpovaná a vlastizrádná provládní sebranka).

    • Tak tomu s cenami bylo už za křišťálově čistého Standy, to ještě nebyl premiérem. Jeho manželka měla jen náhodou pronajaté všechny bufety s hospodami v budově, opravdu jen čistě náhodou, že ! To bylo v časech, kdy potřebovali odstranit neschopného spejbla Špidlu. Poslali kývače na kdejakou skopič.. škodit do EU. Tak dopadne ještě horší spejbl narcis Péťa, ale na rozdíl od špidlína toto je Peťanův cíl, zašít se do totalitní EU, aby republice škodil ještě více než dnes. Podle zadání smečky z Aspenu i bavorských vatikánských sektářů, (tj. i Poselt.) čehož je taky členem ! Prozradil to na tohoto povedeného k… před pár lety jeho spolužák z teologické VŠ, když se vrátil z USA.

    • To je velký nesmysl, který rozšiřují lidé jako jste vy. Kalousek nikdy nedal 40 kč jako valorizaci důchodcům. První byla Zemanem jmenovaná úřednická vláda v roce 2014 a pak ještě jednou Babišova vláda v roce 2016.

      • Babišova vláda nám zvedla důchody o tři tisíce, během pár let a jen tak mimochodem v r. 2016 Babiš co by ministr financí hospodařil s přebytkem více než 60 mld., což je absolutní rekord nahony vzdálený Kalouskovi a všem dalším rádoby ministrům financí. A ano, Kalouskova valorizace byla po 40 Kč. Kdo nemá hosipu, dobře si to pamatuje.

        • P. Vostatek. Na to si dávejte velký pozor, tyto fakta stup.. voliči 5hadů i Pávka nechtějí slyšet. Takové jako vy s rozumným, hlavně pravdivým názorem, tupí fialkovci s kontrášovci okamžitě nazývají rusofily, dezoláty, babišovci a i jinak sprostě osočují.

  5. Jestlipak víte proč je v poslanecké kantýně jídlo tak levné? Pro to, že žrádlo pro sv..ě bylo vždy nejlevnější.

  6. To je zvláštní, kolik nenávisti většina diskutujících na této platformě ze sebe vyplodí a to kvůli v podstatě pozitivní zprávě. Kolik myslíte, že stálo jídlo v PS za Zemana, Klause, Paroubka, … , Babiše a teď Fialy? Pořád relativně stejně samozřejmě, tak proč teď je kvůli tomu takový humbuk? Protože se to hodí opozici k jakémukoli očernění současné a bohužel hodně nedokonalé vlády. Ale zrovna tohle ji fakt vyčítat nejde. Přemýšlejte prosím, než se bude “spravedlivě” pohoršovat. A jinak si spočítejte, že když dávají do potravinové banky měsíčně jídlo za 33.000,-Kč, tak to znamená, že nespotřebovali cca za 60,-Kč / osobu a měsíc. Kolik z Vás “spravedlivých” vyhodí za měsíc jídlo za víc ? A dáváte ho případně potřebným ? Troufnu si tipnout, že asi ne. Pokud ano, předem se omlouvám. A pokud někdo bude tvrdit, že spotřebuje úplně všechno, co si koupí, tak patří mezi tak 0,5% opravdu potřebných. Ale ti tady diskutovat nebudou.

    • P. Zdeněk. Vyvedu vás z omylu, na tyto nízké ceny ve sněmovních hospodách dávno upozorňovali komunisti i s SPD. Hned byli nazváni .. čím hůř, tím líp pro velmi “demokratická” media i v té době pidi pol. strany. To bylo před nástupem supr vlády ANO- Babiše. Mimochodem, p. Babiš tento sněmovní šlendrián nejen v hospodách kritizuje dodnes. Další fakta si o tomto nefér … vy “spravedlivý” najděte na netu i tisku už sám ve starých článcích.

      • Ale určitě to nebylo v době, když dělali komunisté a SPD a hnutí ANO tzv. hlasovací mašinu, to bylo v době menšinové vlády hnutí ANO, kdy SPD a KSČM odhlasovali všechno co Babišovo hnutí ANO navrhlo- bylo to za koryta ve vedení Parlamentu ČR a domluvil to tehdejší prezident Zeman. Nakonec za to po právu všichni zaplatili.

        • P. Zbranek. Před SPD byl Úsvit, ale pořád p. Okamura, to ještě ANO neexistovalo a ti dva upozorňovali i na podvodné kumulace funkcí atd. Proto byli “politiky” z pidi stran pomlouváni, sprostě osočováni ! Hnutí ANO ve svém pol. prohlášení ukradlo 50% z pol. prohlášení Okamury, to je přece známá věc. Jen to vše pěkněji zaobalili a nebyli tak tvrdými v prosazování … i proto měli i mají úspěch u voleb. U nás demokracie nástupem opilce na hrad roku 1989 zase skončila ! Tak se před 2. lety smečka hladových vlků mohla vrhnout na jednoho zajíce.

    • Dobrý den, zaujal mě váš názor “A jinak si spočítejte, že když dávají do potravinové banky měsíčně jídlo za 33.000,-Kč, tak to znamená, že nespotřebovali cca za 60,-Kč / osobu a měsíc. “, při počtu 200 poslanců to nevychází na 320 tis, ale na 12 tis, kolik lidí jste počítal, že tam sedí? Jinak jasným plýtvalo se vždycky, o tom žádná a je potřeba méně nakupovat a nechat trochu starost, aby neumřeli hlady, na pánech poslancích. Každopádně, tvrzení představitelky neziskovky o lidech, že si je “vycvičili, a že každý pátek již čekají, že přijedou dobroty” se hodně nepovedlo. Může být šikovná zdravotní sestra, asi bude čistotná, ale rozumu jí moc nadělíno nebylo.

  7. Článek nechápu. To jako bylo dříve lepší, když se potraviny vyhazovaly do kontejneru? Plýtvání jídlem je bohužel problém všude. Na jednu stranu to má řada lidí těžké, většina společnosti ale velkou část nakoupených potravin vyhodí. Další velkou část vyhodí supermarkety, protože to neprodali. A část je vyhozena už na cestě do obchodů – ovoce/zelenina nesplňující normy či potraviny, které se zkazí při přepravě. Ideální by bylo tomuto vyhazování zabránit, často to ale nejde. A potravinové banky jsou velmi dobrým nástrojem, alespoň část těch potravin zachránít a zpřístupnit je těm, kterým to pomůže. Ano, parlament by měl v první řadě kriticky analyzovat, proč se potraviny nespotřebují a objednat méně. Ale nějaké zbytky budou vždycky a zpřístupnit je potravinovým bankám je to naprosto nejlepší řešení. Za to lze ty iniciátory jen pochválit.

    • P. David. Tady bych to viděl jinak. Obědy vařit na počet kolik tkz. poslanců přišlo do “zaměstnání”, chlebíčky max. 2. na osobu, chlast prodávat za cenu na Staroměstském náměstí nebo vůbec. Kdo může chlastat v práci ? … no je toho více co by se po puči89 mělo změnit, např. i náhrady mzdy, žádný plat. Stejně každý poslanec má ještě 2 až 50 prac. placených kšeftů. Vrchol byl poslanec místopředseda KDU z Brněnské MU, ten měl “bočáků” 52. No a tak dál u těchto pol. vyžírek můžeme pokračovat.

  8. Kdyby lidi v 89 roce věděli, jak to bude vypadat za 33 let, tak by se na nějaké převraty zdaleka vykašlali. Jenomže za tu dobu se zde vytvořily jiné skupiny, které mají eminentní zájem na současném stavu, takže i ty obyčejné lidi různým strašením přesvědčí, že žili v něčem hrozném, a teď se mají nejlíp. Je to podobné, jako když Vás banka za klíčenku přesvědčí k nějakému produktu, na kterém ve výsledku proděláte tisíce, ale to byste si museli sami udělat kalkulaci, což většina lidí raději ani nechce vidět.

  9. Ano tak to je správné tak to má byt, netřeba kritizovat a závidět třeba vládě krásný bufet přetékající lahůdkami, vždyť ti chudáci musí vstávat před sedmou a nestačí se v tom pracovním frmolu ani nasnídat a přece nikdo nechce aby s prázdným žaludkem rozhodovali o věcech ve prospěch této republiky, neznáte vy závistivci rčení že sytý hladovému nevěří, to samé v poslanecké sněmovně, přece nechcete aby se budovou parlametu potáceli hladové postavičky s děsem v očích, a na lačný žaludek se špatně chlastá…….to jste jěště neviděli loby v europarlamentu…….

    • P. Balů. V euparlamentu se vidí celá 5kolka, to bude u voleb do tohoto nesmyslu ještě bratrovražedný boj. Vaňková jim ukázala cestu, kdo nedá lajnu, nemá šanci. Kdo nešňupe nejen bílý prášek v 5kolce-senátu nemá tam co dělat. Jak jim ukázal opilec véna před roky s komedianty na koloběžkách ! U agresora NATO je to v bledě růžovém jak opět dokazuje Pávek na hradě se svou partou loutkovodičů.

  10. Je to tak! Fialový koaliční dobytek se opevňuje na dobytých pozicích. A chystá změny zákonů tak aby ho už nikdo nikdy nemohl vyhodit ze sedla. Sami u koryt mlaskají, dohazujíc kšefty spřízněným šíbrům. Zatímco okradeným důchodcům milostivě posílají nedojedené zbytky ze svých stolů. U kterých žerou k prasknutí za peníze daňových poplatníků. Ten kdo bude znovu volit tento arogantní dobytek. To nemůže mít v hlavě v pořádku.

  11. Je hrozně ale opravdu hrozně těžký psát na tuhle vládu slušně. Ale k tématu. Nešlo by to spíše směřovat k tomu aby nebyly potřeba potravinové banky. Musí mít p.Pekarová 300000 tis měsíčně?😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪.Strašně moc si přeji aby se vám všem z petikolky dostalo za dostiučinení.+Rychetský i Kalousek.

  12. Jarko, Vy budete s odpuštěním …, protože máte plnou … dobytka, ale nazýváte jimi ty nepravé. Pravý dobytek hledejte mezi agrobarony Babišem a Tomanem a jejich pohůncích z Agrární komory. To jsou lidi, kteří mohou a dnešní drahotu a inflaci, protože po domluvě s většinou supermarketů způsobili zdražení většiny potravin. Je to logické a normální člověk si to dovede spočítat. V roce 2021, kdy vládla menšinová vláda hnutí ANO, měli tito velkozemědělci-myšleno agropodniky zisk 5 miliard, zatímco v následujícím roce 2022 byl jejich zisk 22 miliard. Takže kdo asi mlaská při jídle a kdo je ten arogantní dobytek. Vy to asi nepochopíte- nemáte na to kapacitu. [redakčně upraveno]

    • Zbranku vy jste … bez odpuštění. Kdo nevyje jako vy, tak hned ho sprostě urážíte, jízlivě rejpete … bez argumentů. Narcis Péťa nastoupil k moci 17.12.2021. Tak jak si p. Babiš přihrál miliardy v roce 2022 ? Vás prolhané fialkovce vůbec nezajímá, že Babiš Agrofert dávno nevlastní, Arofert pěstuje řepku jen na 12% celkového objemu, tak kdo bere zločinné dotace ? Vy … arogantní dob..ci s IQvéna pořád řvete jen své lži o řepce. Co jiní dotační podvodníci z 5kolky ? A že jich je, včetně faráře Fialy.

    • Pamatuji si, jak leckteří se před 20lety chlubili, že jedou za Mirdou na MO pro “přístřešky” . Ale, že je to vše takový provázaný hnus mi tehdy a až do teď nebylo jasné.

  13. Ale určitě to nebylo v době, když dělali komunisté a SPD a hnutí ANO tzv. hlasovací mašinu, to bylo v době menšinové vlády hnutí ANO, kdy SPD a KSČM odhlasovali všechno co Babišovo hnutí ANO navrhlo- bylo to za koryta ve vedení Parlamentu ČR a domluvil to tehdejší prezident Zeman. Nakonec za to po právu všichni zaplatili.

  14. nevím, jak někteří nechápou, že vláda neprodává potraviny, ale stále vládu osočují z drahoty. Prosím, podívejte se kdo ty potraviny vyrábí, co do nich dává a potom přemýšlejte , proč jsou takové , onaké a hlavně drahé. Od agrobaronů-zejména od ex premiéra- nic už roky nekupuji, jídlem neplýtvám, ale za to vím, jak chutné opravdové kuře i uzenina, nebo jogurt. Je to náročné namáhavé i drahé. Ale vyplatí se to. Věřte mi. Hezký den. Sláva

    • P. slava. ex premiér na toto už nemá žádný vliv. Polské kuřecí, hovězí maso které se nejen k nám dováží je z USA, vedeno jako … Made in EU. Naše firmy využily ceny, spíše podceny, nic víc za tím není, jen se vše účelově svádí na Babiše. Nadnárodní podnik z Minesoty koupil největší mrazírny v Polsku a tak se dostali s amíckými kuřecími i hovězími přebytky na evropský trh. Dánsko Česko předběhlo ve “výrobě” vepřového masa už dávno. To i vinou stupidního zrušení “prasečáku” nejen v Letech, atd.

  15. Kalousek se bojí Babiše, protože se jedná o schopného podnikatele. Když Fischer uspěl s kandidaturou do Senátu PČR, tak na něj všichni útočili kvůli jeho úspěšnosti s cestovní kanceláří…

    • P. Jan. Asi to budou i koláče z kasáren na nám. Republiky. To byl jeden ze supr podvodů tehdejší Mirdovy moci. Při tomto kšeftu jak pro koho, se pěkně nabalíkoval i Bas= Drahoš. Kdysi neúspěšný i všehoschopný … na prézu, prosazovaný stejnou smečkou hyen co jsou dnes u moci, ale kontráše Pávka už si 5smečka prosadila. Poslušného Base si na dohnití odložili do zbytečného senátu.

  16. Politik je to nejodpornejsi, co tahle zeme zplodila. Kdyby moje dite projevilo sebemensi touhu stat se politikem, povazoval bych to za sve osobni selhani. Jsou to bytosti nehodne nazyvat se lidmi. Prolhane, zlodejske, podle a celkove mravne zkazene. Jestli nekdo vite o slusnem politikovi, napiste jeho jmeno.

    • Vliji vám naději do žil! Podívejte. Politika je ve své podstatě správcovství celé skupiny obyvatel sdružených ve státě. Tu práci někdo dělat musí a ti, kteří ji dělají, nespadli z nebe. Jsou vzorkem nás všech. Před sto lety bychom mohli říci, možná jsme s některými i zpívali na kůru, jak to zaznělo ve filmu Někdo to rád horké ve scéně kolem vraždy Čárliho párátka. Když však lidé dostanou moc a k tomu peníze, má to na jejich mozek stejný vliv jako droga. Četl jsem o tom rozsáhlé pojednání a věřte mi, je tomu tak. To je příčina toho, že politici zhusta jednají, dělají a uvažují, jako by v dané zemi snad ani nežili. Nakonec jste určitě musel slyšet případy, že když se někdo dostal k moci a penězům, jako by se z něj najednou stal jiný člověk. To je právě ono. Každá droga má vliv na mozkovou činnost. A pokud tito neměli řádnou výchovu ve smyslu hodnotového ukotvení, což tomu s poměrně liberálním přístupem k výchově tak i je, tak většina z nich skončí tak, že voliči nad jejich nápady řeknou, že snad zešíleli. Proto máme zavedený systém, který rozhodně nemůže zaručit, že se vše správně děje, ale zaručí, že jednou za čtyři roky můžeme říci: „Tak fešáci, konečná, vystupovat!“ Mohu vás ujistit, že i toto se v pojednání rozebíralo a bylo tam doloženo, že takto postihnutí politici nesmírně duševně trpí. Skutečně! Na to pojednání jsem si vzpomněl, když jsem tenkrát, když Úsvit skončil, slyšel pana Černocha v DVTV, jak říká, že by byl strašně rád, kdyby nějaká strana měla o jeho služby zájem a byla ochotna ho přijmout. A při tom byl jedním z těch, kteří zcela veřejně jednali tak, že na svého předsedu (byl to tehdy Úsvit a předsedou byl pan Okamura) dávali trestní oznámení, že Úsvit tuneluje. Já, kdybych toto udělal, tak bych pak raději chodil kanálama a ne se ještě v DVTV podbízet, jak bych byl strašně rád, když by mě nějaká strana přijala. Ale drogově závislý (na moci a penězích) bude o svoji drogu bez skurpulí žebrat zcela veřejně a vůbec mu to nepřipadne divné. Můžete si ten rozhovor vyhledat. Takže o politicích jako celku si nedělat velké iluze, k volbách chodit, emoce nechat doma, rozum však rozhodně ne a měnit je a měnit je, jak kolotočář dětičky na kolotoči. Musíte vzít v úvahu, že fůra z nich pak spadne finančně (tak, jak to cítí oni) na dno a co je pro ně to nejhorší, že už pak za nimi nechodí prosit lobisté, pochlebovači a podobní, kteří jim hladí ego, jací že jsou úžasně mocní a moudří lidé. A pokud následně musí začít pracovat, tak rozhodně ne s takovými výhodami a takovým způsobem, jak to praktikují ve sněmovně. Nechodit k volbám je problém i v tom, že každá strana má voličské jádro, které volí vždy stejně. To je případ KDU-ČSL. Jejich početní význam u voleb tím naroste a svojí volbou by pak byli schopni politiku zabetonovat. Zabetonovat tak, že jejich strana dostane nutný počet hlasů za všech okolností a z kola nikdy nevypadne, což je na zmíněné KDU-ČSL nádherně vidět. A pak, což je vůbec to nejdůležitější, že když politika vlivem neschopných politiků selže, začnou mluvit zbraně. To je dnes případ Ukrajiny s velkými důsledky i pro nás. A na celém světě politiky schopné rozhodovat o činech a tím globálně ovlivňovat světové dění, nemá jen Rusko, jak se nám snaží právě naši vládní politici podsouvat.

  17. Abych řekl pravdu nemyslím si že je rozdíl mezi Babišem a Klausem se Zemanem, ti tak rozdělili naší zemičku mezi 5 rodin a občanům sypali jen drobky a to pěkně vysušené.

    • P. František. Naší zemičku rozdělila smečka77+ černo..ci v čele s opilcem Havlem už u převratu89. To o čem jste napsal jsou následky této jejich vlastizrady na slušném národu … Poněvadž těmto gaunerům z balkonů tisíce lidí uvěřilo. To byla jejich velká chyba … dnes už neopravitelná vinou i kolaborační 5kolky.

  18. Což abyste, pí Pekarová, nechala nakoupit za těch 33 t. (nebo se tam vy lidumilové uskrovněte a vražte do toho aspoň 100 tis.) čerstvé potraviny a ještě čerstvé je předali potravinové bance. Vypadalo by to přece jen o trochu lépe, než když jim dáváte zbytky v kdovíjakém stavu a ještě se s tím chlubíte. Podle mně je to takto až nechutné.

    • Potravinové banky od nájezdu tkz. UA utečenců zejí prázdnotou. Jak je známo z TV i tisku. Vedoucí těchto bank se o těchto ua… zmínila, jejich SUV stojí za rohem, party těchto … naberou trvanlivé potraviny, plechovky s kdečím a zmizí … do jiné výdejny.

  19. „Už jsme si je vycvičili, že každý pátek čekají, že přijdou dobroty”. Vycvičili jako psy? Jak tohle může říci do veřejného prostoru šéfová potravinové banky ?

  20. Nebýt toho, že ty zbylé potraviny dostanou senioři, byl by to vděčný nápad pro další škrty. Konečně taky u těch, kteří sami hlásají uskromňování. Kdyby se mělo vyhodit jídlo ne za 33 tisíc, ale jenom za 10 tisíc, ušetříte 23 tisíc. x12 je to 276 000 ročně. Nejde to sice do miliard, ale něco se za to učitě pořídit dá.

  21. Jestli na tohle je tato vláda hrdá, tak již úplně ztratila soudnost.To má být výsledek dvouleté vlády této účelové koalice v čele s neúspěšným premiérem-politologem, ten místo řešení triskního stavu našeho hospodářství se věnuje různým návštěvám ať v tuzemsku tak i v zahraničí ,co tam vyřeší se nedozvíte, vždyť on tvrdí že vše dělá dobře, jen my -občané to nechápeme.Takže dále hrdě hlásejte, jak hospodárně nakládáte s tím ,co spadne ze stolu naší vrchnosti pro chudé- díky paní Pekarová Adamová , máte ještě nějaký nápad v šuplíku,aby svět viděl jak se má jít za zářnými zítřky.

    • P. Pavel. — Fiala jako silně věřící .. je vystudovaný teolog se zaměřením, historie katolické církve, napsal 5 knih o této sektě a k tomu si založil i svou ne.ziskovku. I pro tuto sektu pracoval a pracuje dodnes. Takže lhát, slibovat se učil už ve škole … i tak knihy smrdí močo.. někde ve sklepě, stejně jako knihy nějakého Havla … Dnes už i wikipedie se snaží neříkat celou pravdu, za jakým účelem ? Přitom ještě při cinknutých volbách byly tyto informace o skoro farářovi- nevysvěceném, na netu.

  22. Tak bodejť by v restauraci Sněmovny nezbývaly potraviny – když tam stojí polévka 15,- Kč a podobně ! Takové sociální stravování pro potřebné není nikde jinde v naší zemi…

    • Web PrahaIN. cz. Článek ” Za kolik jedí poslanci …”. Na dotaz ve sněmovně, novináři dostali jídelníček z nové sklepní restaurace Demokracie. Hospod je tam několik, ale jen tento lístek byl k nahlédnutí a výmluvy k tomu…, stačí si najít na netu tento článek.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here