Bez cestovního pojištění do zahraničí jezdí každý čtvrtý Čech

272
pojisteni_do_zahranici
Foto: Redakce FinTag.cz

Pojištění do zahraničí – mnohý je nepříjemně zaskočen, když mu přijde účet za lékařskou péči v zahraničí. Anebo musí uhradit škodu, kterou v zahraničí způsobil na majetku nebo zdraví někomu jinému.

Náklady na léčbu v zahraničí jsou většinou vždy vyšší než doma. Proto je dobré zjistit si, v jaké výši se pohybují poplatky za ošetření právě v zemi, kam člověk jede a tomu přizpůsobit i své pojištění do zahraničí a nastavit si dostatečné pojistné limity.

Podle odborníků pro nenáročný eurovíkend postačí léčebné limity do dvou milionů korun, pro alpskou lyžovačku nebo cyklotripy je vhodné navýšení alespoň na pět milionů korun.

Pojištění do zahraničí

Pro cesty tam se rozhodně vyplatí investovat do pojištění s neomezenými limity. Pro všechny země přitom platí, že je nutné myslet na to, aby cestovní pojišťování do zahraničí zahrnovalo i náklady na případný převoz do České republiky. Důležité jsou i asistenční služby, protože ty řeší problémy přímo na místě. Dobrá asistenční služba zajistí například právní asistenci nebo překlad do místního jazyka.

V nabídce je i sjednání vyššího limitu pro pojištění odpovědnosti za hmotnou škodu nebo i zdraví jiné osoby. Kdo například vážně zraní ředitele nadnárodního konglomerátu, zaplatí mu platit nějen léčbu, ale uhradí mu i ušlou mzdu. Což se při srovnání mezd doma a jinde může stát úkolem na celý život.

Ošetření zubů je drobnost proti hospitalizaci a operaci

Dobré je i vědět to, že „triviálnost“, jako je ošetření zubů v zahraničí nebývá standardní součástí limitů na léčebné výlohy u cestovního pojištění. Jde o samostatnou položku s vlastními limity. Velice nákladné jsou hospitalizace, převozy do nemocnice, operace apod.

Hitem posledních let je i pojištění zavazadel v cestovním pojištění. Aby pojišťovna ovšem plnila, pojištěný si musí zajistit potvrzení o zcizení od místní policie. Pokud mu ale zavazadla „jen ztratí“ letecká společnost, ztrátu mu řešit přímo s ní. Na tyto případy se totiž cestovní pojištění většinou nevztahuje.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here