Není už moc horších věcí, než když se rozbije auto člověku na dovolené s autem, anebo má havarii. Pojišťovny se proto rozhodly klientům nabízet i krátkodobé havarijní pojištění.

Krátkodobé havarijní pojištění mohou využít na cestu po Česku i do zahraničí. Levná tato pojištění nejsou, ale případné problémy vyřeší. A to nejenom dovolenkářům, ale i sezonním řidičům a motorkářům. Toto havarijní pojištění zahrnuje finanční ochranu jak při poškození vozidla, tak například při krádeži vozidla, včetně běžných asistenčních služeb, které jsou součástí každého standardního havarijního pojištění.

Krátkodobé havarijní pojištění

Havarijní pojištění na dovolenou nenabízejí všechny pojišťovny. Některé ho považují za příliš rizikové. Celkem oprávněně předpokládají, že na letní cestování by si ho pořizovali řidiči, kteří si za volantem moc nevěří. Většina pojišťoven ale přesto toto pojištění nabízí, i když za cenu, že ceny se u jednotlivých pojištění značně liší.

Příklad Škody Fabia 1.4 Combi

Pro řidiče Škody Fabia 1.4 Combi z roku 2008 je možné si měsíční pojištění pořídit za 450 Kč i za 1 000 Kč. Roli hraje řidiče, jeho zdravotní kondice, hustota dopravy v místě jeho bydliště, asistenční a další služby zahrnuté v pojištění. Důležitou roli v ceně hraje i to, zda  je pojištění uzavřeno pouze pro území v České republiky. Nebo území celé Evropské unie, případně i území mimounijních zemí. Velie důležitá je i výše spoluúčasti.

Vyplatí se pojistit auto krátkodobě?

V případě dovolené se může vyplatit nějakou tu stovku navíc za havarijní pojištění dát. Je ale třeba také vědět, že za samotnou se však mohou skrývat i nepříjemná překvapení. Například pojišťovna sice nabídne řidiči pojištění za 800 Kč, bude však vyžadovat vstupní prohlídku auta, která vyjde na 1 250 Kč, přičemž u krátkodobého pojištění tuto prohlídku platí klient.

Tento typ havarijního pojištění představuje výhodu především pro ty řidiče, kteří své vozidlo často nevyužívají a sjednání plnohodnotného havarijního pojištění na celý rok se jim nevyplatí. Stejně tak to může být vhodným řešením pro ty, kteří havarijní pojištění sjednané nemají, ale v případě náhlé a náročnější cesty do zahraničí si jej urychleně sjednat chtějí, byť jen na určitou dobu.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here