Bezrealitky.cz, největší český portál pro přímý prodej a pronájem nemovitostí bez zprostředkovatele mění majitele. Od skupin MMS Digital, Rockaway a Genesia Investments ho koupil investor Marek Rosenbaum. Cena, kterou zaplatil za sto procent ve společnostech Bezrealitky a Bezrealitky Slovensko, není známa.

Marek Rosenbaum doposud působil na pozici člena dozorčí rady společnosti MMS Digital. Ta ve společnosti Bezrealitky dosud držela majoritní 51% podíl. Marek Rosenbaum uvedl, že jedním z jeho hlavních cílů je nyní zpřístupnit v plně online prostředí možnost uzavření prodeje včetně výhodného financování.

„Posilujeme tým a jsme připraveni obsloužit i nové typy klientů. Budou jim například k dispozici osobní asistenti, kteří je v případě zájmu provedou celým procesem prodeje,“ uvedl Marek Rosenbaum.

Dodal, že je připraven rozšířit i počet nabízených nemovitostí a poskytnout k nim největší množství dat a informací na trhu včetně tržního ocenění. Plánuje i službu pro rychlý odkup nemovitosti přímo Bezrealitkami. S novými službami chce masivně expandovat do zahraničí. Po Slovensku plánuje vstup do Polska, Maďarska i na další trhy CEE.

Bezrealitky loni dosáhly zisk 40 milionů

Bezrealitky vykazují růst už několik let za sebou. Za poslední tři roky jim stouply tržby o bezmála 250 procent. Z 11,5 milionu korun v roce 2016 na 40 milionů korun v loňském roce. Letos Bezrealitky očekávají překonávání 50milionového obratu.

V současné době má portál asi 10% podíl na trhu s prodeji rezidenčních nemovitostí a 20% podíl ze všech pronájmů. V Praze pak drží až 40% podíl. Bezrealitky jsou aktivní i v Plzni, Brně a Ostravě. Poslední kvartál, ve kterém se přes Bezrealitky pouze v Česku pronajalo až 12 000 domů a bytů a prodalo skoro 2 000 domů a bytů, byl nejsilnějším v historii společnosti. Službě se dařilo i na Slovensku, kam vstoupila v roce 2019.

Byznys Bezrealitky roste podle zástupců portálu především na úkor realitních kanceláří. Samotný přímý trh – prodej a pronájem s vyloučením prostředníka – za poslední rok vzrostl o 14 procent. Podle současných vlastníků je to důkaz úspěšné disrupce českého realitního trhu, která s sebou zároveň nese potřebu pro přerod ze startupové fáze do plně stabilizovaného byznysu.

Hendrik Meyer ve vedení společnosti zůstává

Vedením portálů bude i nadále pověřen tým Hendrika Meyera, který stojí za jeho současným růstem. Ten říká, že s Markem Rosenbaumem má plnou shodu v tom, kam Bezrealitky dále směřovat.

„Soustředíme se nyní na dovršení kompletní digitalizace našich realitních procesů, což je model, který bude na nových trzích unikátní. Naším cílem je nabízet na realitním trhu nesrovnatelně kvalitnější a výhodnější službu pro všechny. I nadále si budeme zakládat na dostupnosti, jednoduchosti a hlavně transparentnosti celého procesu dohody mezi zájemcem a majitelem,“ tvrdí.

Bezrealitky jsou na trhu od roku 2007. Každý měsíc v průměru prodají cca 800 nemovitostí a cca tři tisíce jich pronajmou. Hodnota dosud prodaných nemovitostí dosáhla téměř 30 miliard korun.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here