Delta Air Lines obnovila lety z Prahy do New Yorku

274
delta_air_lines
Foto: Letiště Praha

Na Letiště Václava Havla Praha se vrátila americká letecká společnost Delta Air Lines. Po více než dvou letech tak mají cestující přímé letecké spojení mezi Českou republikou a Spojenými státy. Spoj létá vždy jednou za den.  

Podle údajů Českého statistického úřadu [ČSÚ] byly pro Českou republiku v roce 2021 USA největším mimoevropským zdrojovým trhem příjezdové turistiky s 44 000 návštěvníky. Pro srovnání v roce 2019 Česko navštívilo téměř 600 000 Američanů.

„Jsme velmi rádi, že se dnes poprvé od roku 2019 vracíme do Prahy. Plný let dokazuje zájem o cesty do tohoto krásného města,“ uvedl regionální obchodní ředitel společnosti Delta Thomas Brandt na palubě obnoveného spoje z New Yorku.

Na Letiště Václava Havla Praha se vracejí letecké společnosti

Upozornil, že za obnovením linky stojí i dubnové uvolnění všech vstupních restrikcí spojených s koronavirem při příletu do USA.

„Těšíme se na úspěšnou letní sezónu, kdy Prahu spojíme s New Yorkem i dalšími vzdálenějšími destinacemi. A podpoříme cestovní ruch obou našich zemí,“ dodal.

Obnovení pravidelné linky Delta Air Lines vítá i Praha

Obnovení přímé linky do New Yorku přivítali i zástupci pražského letiště. Podle předsedy představenstva Letiště Praha Jiřího Pose na pražském letišti patřila přímá linka do USA k vůbec těm nejatraktivnějším dálkovým leteckým spojením v roce 2019.

„Obnovení linky do a z USA ocení zejména čeští cestující, kteří po dvouleté přestávce získají pohodlné a rychlé spojení na východní pobřeží Spojených států,“ uvedl Pos.

Obnovené lety společnosti Delta mezi Prahou a letištěm JFK v New Yorku
Let č. Odlet Přílet
DL211 Praha ve 13:45 New York-JFK v 17:00
DL210 New York-JFK ve 21:30 Praha v 11:45 [další den]

[Zdroj: Letiště Praha]

Delta Airlines na trase nasadila letadla Boeing 767-300 s 25 místy ve třídě Business Delta One, 35 místy ve třídě Delta Comfort+ a 165 místy v hlavní části kabiny. Společnost Delta Air Lines je přední americkou globální leteckou společností. Hlavní sídlo má v Atlantě.

USA vyžadovaly přísná protiepidemická opatření

USA ještě donedávna vyžadovaly po cestujících očkování a čerstvý test na koronavirus současně při vstupu do země. Jedině tak se po příletu na americké území vyhnuli přijíždějící povinné karanténě. Podle agentury AP byly americké restrikce zdrojem frustrace. Obzvláště pak mezi evropskými činiteli. Evropská unie a Velká Británie totiž otevřely hranice plně očkovaným Američanům podstatně dříve.

Cestování do USA podmiňuje očkování a negativní test zároveň

Protipandemické restrikce zavedl ještě bývalý americký prezident Donald Trump. Po nástupu Joea Bidena se opatření o něco zpřísnila. Ještě na konci loňského roku Washington nepovoloval vstup většině cizinců cestujících ze zemí schengenského prostoru, Velké Británie, Číny, Indie, Jihoafrické republiky, Íránu a Brazílie.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here