Eva Hájková odešla z Mastercard do leasingového Rentalitu

975
Eva_Hajkova
Eva Hájková nově vede poskytovatele leasingu na koncová IT zařízení Rentalit. / Foto: Rentalit

Po dvou letech od založení společnosti Rentalit, která patří do skupiny J&T Finance Group, došlo k výměně v jejím vedení. Na pozici výkonné ředitelky v dubnu nastoupila Eva Hájková. Vystřídala tak Petru Jelínkovou.

Eva Hájková před svým nástupem do Rentalitu, který nabízí operativní leasing na koncová IT zařízení, působila ve společnosti Mastercard International. V ní zastávala pozici Loyalty and Merchant Manager pro Českou republiku a Slovensko. Předtím pracovala pro britskou konzultantskou firmu Pepper Consultants.

„V Mastercard jsem měla na starosti věrnostní program Priceless Specials. Zároveň jsem byla v úzkém kontaktu s našimi partnery, obchodníky. Ať už šlo o malé a střední nebo velké firmy. Mastercard je skvělá nadnárodní firma, po pěti letech jsem ale cítila, že je čas na změnu,“ říká Eva Hájková pro FinTag.cz.

Ke změně práce ji přesvědčil CEO J&T Leasing Vlastimil Nešetřil, když ji položil jednoduchou otázku. Zeptal se jí, zda operativnímu leasingu na mobily a počítače pro malé a střední firmy a živnostníky věří jako produktu.

To bylo hlavní, co zjišťoval. A protože mám už druhé auto na operativní leasing, a jsem s tím spokojená, protože nemusím nic řešit a každé dva-tři roky mám auto nové, odpověděla jsem, že ano,“ popisuje blíže Eva Hájková.

Úkolem je edukace trhu a rozšíření cílové skupiny

K úkolům Evy Hájkové v Rentalitu bude patřit edukace trhu ve věci možností operativního leasingu na koncová IT zařízení, ale i podpora značky Rentalit.

„Ze strany malých a středních firem, ale i živnostníků o naši službu zájem je. To vidíme již nyní. Jednak si tím šetří cash flow, ale zároveň k přístrojům dostávají i plný servis včetně pojištění. Ano, samozřejmě, někdo může říci, že je to drahé, že přístroje nevlastní, ale my nabízíme all inclusive službu, nikdo nemusí nic řešit,“ říká.

Rentalit má dle jejích slov navíc velice dobrý přístup k výrobcům těchto zařízení. Což se odráží nejen v rychlém zajištění, výměně v případě potíží, ale i ve finančních podmínkách operativního leasingu.

Leasing na počítače a mobily šetří cash-flow firmám i OSVČ

Důležitý argument pro operativní leasing na mobily a počítače je dle ní i práce Rentalitu na jejich znovuvyužití poté, kdy je svým klientům obmění. To znamená, že přístroje jsou vyčištěny, repasovány a dále nabídnuty na sekundárním trhu. A to formou odprodeje nebo třeba veřejně prospěšným společnostem.

„Určitě je to lepší, než když si tyto přístroje firmy nebo živnostníci všelijak skladují, aby je po čase stejně vyhodili, protože pro ně nenajdou uplatnění,“ tvrdí Eva Hájková.

Přičemž odkazuje na výsledky průzkumů. Z nich vyplývá, že jen 16 procent drobných podnikatelů někdy prodalo svůj počítač či notebook. A 66 procent z nich pak někde doma skladuje vyřazený notebook. 30 procent z nich skladuje doma dva i více starých notebooků.

Rentalit a jeho další kroky

Podle Evy Hájkové společnost Rentalit po počátečním budování nyní vstupuje do nové fáze. Ta zahrnuje hlavně práci na podpoře značky, prodeje a další vylepšování produktu.

„Můj názor je, že operativní leasing na mobily a počítače fakt funguje. Ostatně i ve svém okruhu mám známé, které ho využívají. A kdybych před Vánoci o službě věděla, možná bych si také nekupovala nový mobil,“ dodává Eva Hájková.

V případě propagace Rentalitu sází na online reklamu a spolupráci s influencery. Příkladem budiž cukrářka Iveta Fabešová a moravské vinařství Kolby Reisten.

„Důležité jsou ale i zkušenosti našich již stávajících klientů. S nimi natáčíme videa a umísťujeme například na YouTube. Je ideální, když oni sami představí naši službu,“ vysvětluje Hájková.

Dodejme, že Eva Hájková vystudovala Vysokou školu finanční a správní [VŠFS] v Praze. K jejím předním koníčkům patří psychologie a astrologie.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here