Celou Direct pojišťovnu nově povede Michal Řezníček

9396
Michal_Reznicek
Michal Řezníček / Foto: Direct pojišťovna

Direct pojišťovnu nově povede Michal Řezníček. Ten v pojišťovně dosud působil jako obchodní ředitel. Zakladatel pojišťovny a majitel skupiny Direct family Pavel Řehák se z funkce ředitele pojišťovny posune do strategické podpory.

Zároveň se bude věnovat dalším firmám ve skupině. Do Direct family patří síť autoservisů a dealerství Direct auto, B2B byznys Fidoo a datová platforma Direct technologies. Skupina vznikla v roce 2015 koupí společnosti Triglav a založením Direct pojišťovny.

Důvod ke změně ve vedení pojišťovny je rychlý růst celé Direct family. Dneska pokrýváme více potřeb našich klientů na mnoha frontách. Tvoříme ucelený ekosystém, to vyžaduje více kapacity, pozornosti, energie a investic. A tuto pozornost budu dávat celé Direct family já,“ vyjasnil Pavel Řehák, který pojišťovnu řídil sedm let.

Podle něj se i tak ve strategii pojišťovny nic nemění. Michal Řezníček přebírá řízení pojišťovny na její každodenní bázi. Což i sám potvrdil.

„V DNA Direct pojišťovny se nic nemění. Navazuji na Pavlovu filozofii a Pavel bude nadále se mnou i pojišťovnou v kontaktu. Středobodem našeho světa je stále klient. Jemu pomáháme v různých situacích, aby nemusel na pojištění vůbec myslet. Klient a digitalizace jsou pro nás teď dvě klíčová témata pro další měsíce,“ uvedl.

Kdo je Michal Řezníček a kdo Pavel Řehák

Michal Řezníček vystudoval MBA na University of Pittsburgh. V pojišťovnictví a finančním světě se pohybuje více než 20 let. Dlouho byl součástí finanční skupiny PPF. V ní působil v eBance, Penzijním fondu České pojišťovny nebo v České pojišťovně. Zkušenosti sbíral především v obchodních manažerských pozicích obchodní sféry.

V České pojišťovně, kde působil osm let, se podílel na řízení a rozvoji obchodních týmů interní i externí distribuce, naposledy v roli vrchního ředitele externího obchodu. V roce 2014 přišel do VIGO Investments, kde byl partnerem. Spoluzaložil Direct pojišťovnu, v níž působil posledních osm let jako Chief Sales Officer [CSO] a člen představenstva. Je člen správní rady Direct nadace. Volný čas věnuje především rodině a golfu.

Pavel Řehák vystudoval mezinárodní vztahy na Vysoké škole ekonomické v Praze a MBA na Northwestern University. Sedm let pracoval jako konzultant v McKinsey & Company. Mimo jiné působil jako poradce České pojišťovny, kam nakonec nastoupil v roce 2006 a v letech 2010 až 2013 byl její generální ředitel. V roce 2013 Českou pojišťovnu opustil a založil investiční společnost VIGO Investments.

Součástí VIGO Investments je i Direct pojišťovna, kterou Řehák vedl od jejího vzniku v roce 2015. V roce 2021 založil Direct auto, síť autodealerství a servisů. Od roku 2022 působí i jako prezident správní rady Aspen Institute Central Europe.

Společnost posiluje a plánuje další růst

Celá skupina Direct family podle Pavla Řeháka plánuje i pro příští rok další růst.

„Už dávno se nepohybujeme jen kolem pojišťovny. Jsme tým lidí, kteří se snaží dodávat špičkovou péči a klientské zážitky v pojišťovnictví, službách spojených se životem s autem nebo ve finančních službách. Neustále se vyvíjíme a přemýšlíme, jak pomoct lidem dělat život lehčí,“ tvrdí Pavel Řehák.

V nejbližších měsících se chce Pavel Řehák soustředit hlavně na další rozvoj v oblasti aut a jeho propojení se službami pojišťovny. Po dealerstvích NH Car, KEI a Autotrio hledá další akviziční příležitosti a chystá se na rebranding. Název Direct auto pevně ukotví v prostředí českého automotive. Zároveň dealerství více propojí s pojišťovnou a zavede pro klienty služby jako Garance mobility či rychlé přezutí pneumatik PitStop.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here