Petr Pospíšil je nový ředitel PSN pro jižní Moravu

861
Petr_Pospisil
Petr Pospíšil / Foto: PSN

Brněnskou pobočku společnosti PSN [dříve Pražská správa nemovitostí, pozn. red.] nově povede Petr Pospíšil. Ten přes 17 let působil na vedoucích pozicích v oblasti prodeje nemovitostí, například ve společnostech Trikaya či Trigema.

V Brně bude mít Petr Pospíšil na starosti rozšiřování portfolia PSN v regionu jižní Morava a také přípravu revitalizace brownfieldu areálu Innogy v Brně na polyfunkční projekt. Což odpovídá strategii firmy posílit svou pozici v Jihomoravském kraji.

„Díky rozsáhlým a promyšleným investicím v posledních letech výrazně rosteme. U většiny našich projektů nejsme vázáni úvěry od bank. A proto financování nákupu není závislé na úrokových sazbách a rozhodování o nových akvizicích je vzhledem k českým vlastníkům velmi rychlé,“ vysvětluje jednatel PSN Max Skala.

Firma, která má silnou pozici v Praze nebo Hradci Králové, usiluje získat podíl na trhu v Brně a celé jižní Moravě. Podle Skaly zejména tam má nyní vedení společnosti velkou chuť nakupovat nemovitosti.

„Naše ambiciózní plány by měl realizovat právě Petr, který ve funkci regionálního ředitele skvěle zúročí své dosavadní bohaté zkušenosti s přípravou a prodejem bytových projektů,“ uvedl Skala.

Kdo je Petr Pospíšil a jaké má úkoly

Petr Pospíšil [43] se po studiích na brněnské Masarykově univerzitě věnoval obchodu a marketingu ve společnostech ORCO Property Group a Trikaya Czech Republic se zaměřením na brněnský trh. Nejvíce zkušeností s přípravou a realizací velkých projektů nasbíral ve skupině Trigema. V ní působil sedm let jako obchodní ředitel. Stál u prodeje téměř 1 200 bytů.

„PSN vnímám jako renomovanou společnost s 30letou historií, postavenou na týmu zkušených odborníků. […] Rád bych se zaměřil na nové akvizice na jižní Moravě a portfolio tak obohatil o zajímavé projekty, včetně nájemních a činžovních domů,“ říká Petr Pospíšil.

Na starosti bude mít rovněž správu aktuálně největšího brněnské projektu PSN, a to stávající areál Innogy o rozloze cca 45 000 m2, a jeho přípravu pro následnou revitalizaci. Brownfield se postupně v několika etapách promění v rezidenční oblast s byty a komerčními prostory pro obchody a služby. Cílem developera je oživení lokality zvané Cejl, ve které chce zohlednit celkovou vizi města.

„Zejména u velkých územních celků budeme brát samozřejmě v potaz urbanistický koncept. Chceme pomoct s realizací plánovaného rozvoje. Klíčové proto bude navázání úzké spolupráce s městem, samosprávou i přidruženými firmami,“ vysvětluje Pospíšil.

O společnosti PSN

Na českém trhu s nemovitostmi působí PSN již od roku 1991, do roku 2019 jako Pražská správa nemovitostí. Firma se od svého vzniku věnovala hlavně rekonstrukcím činžovních domů. Ty ve svém portfoliu drží i nadále. Prošla však velkým rozvojem a nyní se věnuje i nové výstavbě velkých rezidenčních a polyfunkčních projektů.

V přípravě má konverzi továrního areálu Koh-i-noor v pražských Vršovicích, přeměnu areálu Innogy v Brně nebo výstavbu polyfunkční budovy na místě bývalého Transgasu v centru Prahy na Vinohradech. Na ní spolupracuje se společností Penta Real Estate.

Penta Real Estate získala miliardu od Komerční banky

Mezi aktuálně realizované projekty patří Vanguard Prague – revitalizace původní továrny na 150 unikátních loftů, či Rezidence U Sv. Štěpána – rekonstrukce souboru tří historických měšťanských domů v centru Prahy. K významným nemovitostem PSN patří Tančící dům, Dům Módy na Václavském náměstí, budova Krakovská nebo City Empiria.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here