Vánoční veletrh Sběratel nabídne prase, U2 i Mira Žbirku

706
vanocni_sberatel
Foto I a II: Double Impact

Již 25. a 26.11. se v pražském hotelu Olympik Congress uskuteční vánoční veletrh Sběratel. Účast na něm potvrdilo 80 prodejců z celé Evropy. Ke koupi budou mince, bankovky, poštovní známky, pohlednice, antikvární zboží i další sběratelský materiál.

„Na veletrhu si můžete nejen doplnit sbírky, ale také najít inspiraci na vánoční dárky pro přátele a blízké. Každý kus nabízený na Sběrateli je originál s vlastním příběhem, který nejen přinese radost, ale do budoucna může být také zajímavou investicí. Akce se účastní přední prodejci a aukční domy,“ uvedl pro FinTag.cz Jindřich Jirásek z agentury Double Impact, která veletrhy Sběratel dlouhodobě pořádá.

Veletrh podle něj návštěvníkům již tradičně nabídne i možnost nechat si ocenit vlastní donesené sbírky od znalců z profesních organizací. To platí hlavně pro známky, mince, medaile či bankovky, autogramy, cenné papíry a další ceniny.

„Na veletrhu budou přítomní odborníci ze Svazu českých filatelistů, České numismatické společnosti, Klubu sběratelů autogramů i Muzea cenných papírů,“ doplnil Jindřich Jirásek.

Slavní irští U2, slavné „prase“ i vzpomínka na Mira Žbirku

K lákadlům letošního vánočního Sběratele patří kompletní aršík irských poštovních známek z roku 2002 věnovaný irským legendám populární hudby, jako jsou třeba U2 nebo Phil Lynott. I tento sběratelský kousek bude na veletrhu totiž k vidění. Aršík vznikl pouze jako vzor pro odsouhlasení jeho podoby slavnými umělci a následně měl být zničen. To se ale nestalo a dnes má hodnotu tisíců liber.

Na veletrhu se dále představí legendární motocykl ČZ 175 / 501, lidově zvaný prase, na známkovém kuponu od známého tvůrce poštovních známek Petra Ptáčka. Ten bude mít v pátek 25.11. od 15:00 hodin na veletrhu autogramiádu.

Co se týče bankovek, veletrh nabídne ke koupi pamětní list ve formě bankovky vydaný k nedožitým sedmdesátinám zpěváka Miroslava Žbirky.

Ukáží se i sběratelské série “Bájné země filmového plátna veletrhu Sběratel”. Ty představují fiktivní bankovky ze států, jež se objevují ve slavných filmech. Další fantaskní bankovkou v prodeji bude „1 Panther království Lugash“ ze slavné komedie “Návrat Růžového pantera“. V prodeji budou i československé nulové euro bankovky „Šťastné a veselé“.

Návštěva Sběratele otevírá dveře na veletrh Antique

Na vstupenku vánočního veletrhu Sběratel bude letos nově možné navštívit také veletrh Antique. Ten se koná od 24. do 27. listopadu na Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze a se Sběratelem se tak částečně časově překrývá. Stačí se vstupenkou [i znehodnocenou] z vánočního Sběratele prokázat u vchodu na Antique. Ženy a mládež do 18 let mají na veletrh Sběratel již tradičně vstup zdarma.

Dřív lidé měnili i byty, říká šéf veletrhu Sběratel

Dodejme, že veletrh Sběratel se v Praze koná třikrát do roka. V příštím roce proběhne Jarní veletrh Sběratel od 24. do 25. 3. 2023 v hotelu Olympik Praha, Podzimní veletrh Sběratel od 8. do 9. 9. 2023 na výstavišti PVA Expo Praha a Vánoční veletrh Sběratel pak ve dnech 24. – 25. 11. 2023 opět v hotelu Olympik Praha. Všech tří akcí se dohromady účastní přes 350 firem z celého světa. Navštíví je více než 16 tisíc lidí.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here