XTB je již počtvrté za sebou Broker roku

1778
XTB
Foto: XTB

Minulou neděli [4.12.] skončilo hlasování letošní ankety Broker roku 2022. Již počtvrté za sebou vítězství obhájila společnost XTB. Hlasovala pro ni více než pětina všech zúčastněných.

V akci s jedenáctiletou tradicí o vítězi rozhodují přímo retailový investoři a obchodníci. První místo obhájila společnost XTB, druhé místo Purple Trading a na třetí pozici se umístila společnost RoboMarkets.

„Děkujeme moc za všechny hlasy, které nám pomohly opět získat tuto cenu. Vážíme si důvěry našich klientů a pevně věříme, že i do budoucna budeme volba číslo jedna pro investice,“ říká ředitel XTB CZ/SK David Šnajdr.

Zároveň dodává, že XTB má mnoho velkých plánů a chystá i několik konkrétních novinek [viz níže]. Zástupci XTB na začátek příštího roku připravují překvapení, která, jak tvrdí, investorům bezpochyby udělají radost. Prozradit detaily zatím ale nechtějí.

Frakční akcie

Zlomkové akcie a ETF se v posledních letech staly velmi populární a XTB na jejich zavedení pracuje dlouhou dobu. Ačkoliv jejich představení muselo být odloženo na příští rok, celý plán je již ve finální fázi. Ale očekávat je klienti mohou už v blízké době. Některé kroky vedoucí k jejich zavedení už byly dokonce implementovány – minimální hodnota, za kterou je možné akcii/ETF koupit, byla snížena ze 100 EUR/USD na 10 EUR/USD a pro české akcie pouze na 100 CZK.

Vylepšení platformy a reálné kryptoměny

S frakčními akciemi se zároveň pojí celková aktualizace obchodní platformy xStation. Vylepšení budou zaměřena hlavně na rozšíření možností dlouhodobého a pasivního investování. Široká škála funkcí pro krátkodobé obchodníky samozřejmě také zůstane.

Budeme rádi, když efekt inflace zmírníme, říká Vladimír Holovka

I když se investoři nyní pohybují na medvědím trhu, kde většina kryptoměn ztratila přes 70 procent své hodnoty, z dlouhodobého hlediska se tomuto sektoru nedá upřít rozšiřující se vliv a světová implementace. Z toho důvodu má XTB v plánu představit možnost nákupu reálných kryptoměn na dlouhodobé držení. V současnosti nabízí pouze kryptoměny CFD na krátkodobé obchodování.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here