Live Trading: Od scalpingu po swingové obchodování

827
Live Trading
Foto: XTB

Společnost XTB se v posledních letech prosazuje s investicemi do akcií a ETF bez poplatků. Nadále se ale soustředí i na aktivní tradery. Pro ně stále vytváří vzdělávací a analytické materiály. Jako je Live Trading.

Pravidelný pořad Live Trading na Youtube kanálu XTB vysílá nepřetržitě již od roku 2013. O co se v něm jedná? A stojí za pozornost?

„Tento projekt byl založen před deseti lety jako poměrně jednoduchý koncept: ukázat veřejnosti, jak profesionální tradeři obchodují v reálném čase se skutečnými penězi. Projekt si klade za cíl dokázat, že trading není žádný nesmyslný gambling, ale že se se správným chováním a strategií může jednat o zajímavou, potenciálně profitabilní alternativu k dlouhodobému investování,” uvádí v tiskové zprávě XTB.

Tyto snahy se podle společnosti bezpochyby dají považovat za splněné. Live tradingový účet se za celou dobu své existence dostal do celkové ztráty jen v pandemickém roce 2020. Tradeři se nové situaci ale rychle přizpůsobili a poslední roky byly opět pozitivní. Například loňský rok 2022 skončil v zisku 23 procent. Což je vzhledem k negativní situaci na trhu, kdy se většina dlouhodobých investorů pohybuje v červených číslech, skvělý výsledek.

Live trading: O co jde

V současnosti se Live tradingu účastní tři Senior Account Manažeři XTB – Martin Jakubec, Petr Zýma a Stanislav Viktorin. Každý pracuje se svými obchody. Zájemce tak vidí různé přístupy v rámci tradingu, to od scalpingu až po swingové obchodování.

Vše na mnoha různých instrumentech jako jsou Forex, akciové indexy, komodity nebo třeba kryptoměny. Pokud se tedy o obchodování zajímáte, Live trading může být zajímavým studijním materiálem pro nováčky, ale i dobrý srovnávací benchmark pro ostřílené tradery.

Apple stáhl ruské obchodní platformy MT4 i MT5

Pořad se vysílá živě vždy v úterý a ve čtvrtek od 9:00 na Youtube kanálu XTB. Všechny díly jsou následně dostupné ze záznamu. Minulý týden XTB tradeři natočili speciální díl, kde kompletně rozebírají úspěšnost obchodování na trzích v roce 2022. Tento díl už je dostupný ZDE.

–Adman´s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here