Wood & Co. otevírá nový realitní fond pro drobné investory

1151
wood
Foto: Wood & Company

Finanční skupina Wood & Company nabídne v březnu drobným investorům nový nemovitostní fond Wood & Co. Realitní – otevřený podílový fond. Minimální investice je 100 korun. Skupina cílí na výnos sedm až devět procent p. a.

Skupina už spravuje Realitní fond Wood & Company pro kvalifikované investory. V jeho případě činí minimální vklad jeden milion korun. Fondy spolu s podfondy spravují majetek v objemu cca 23,7 miliardy korun.

„Nový fond Wood & Company Realitní – otevřený podílový fond bude investovat souběžně s již existujícím fondem do stávajících i nových nemovitostních projektů ze segmentu kancelářských budov a maloobchodních center v Česku, na Slovensku a v Polsku,“ uvedla firma.

Právě Polsko aktuálně patří k vyhledávaným trhům tuzemských investorů. Což pro FinTag.cz potvrzuje zástupce nemovitostního fondu skupiny Partners Trigea Tomáš Trčka.

„Potíž domácího trhu je, že je totálně přeprodaný. Když se objeví na trhu nemovitost v Praze, tak je to prakticky výjimka,” uvedl.

Fond Trigea nyní v Polsku koupil rozsáhlý distribuční park City Logistics Wrocław II. Podle Tomáše Trčky se polská ekonomika řadí k největším ve střední Evropě a je šestá nejsilnější v celé Evropské unii. Srovnatelné nemovitosti jsou v Polsku výrazně levnější než u nás.

Realitní fond Trigea koupil další logistický park v Polsku

„Aktuálně jednáme o nákupu nově postavené, plně pronajaté nemovitosti se sedmiletou dobou nájemních smluv. Výnosově se pohybujeme hodně nad sedmi procenty. Pokud bychom stejnou budovu kupovali dnes v Praze, pohybovali bychom se někde okolo pěti procent. Obecně lze říci, že je mezi námi a Polskem rozdíl jedno až dvě procenta v závislosti na lokalitě a typu nemovitosti,” upřesňuje.

Co nabízí nový nemovitostní fond pro retailové investory

Podle zástupců nemovitostních fondů inflace jejich výnosy neohrožuje. Naopak ji dokáží efektivně přenést do nájemních smluv u komerčních budov. Například podfond fondu kvalifikovaných investorů Wood & Company, který se zaměřuje na kancelářské budovy, loni připsal investorům korunové zhodnocení 14,35 procenta. Podfond investující do maloobchodních center dokonce 21,07 procenta.

Je třeba ale mít na mysli, že jde o fondy kvalifikovaných investorů, které mají jiné podmínky, než mají běžné nemovitostní fondy pro drobné investory. I ty ale dokáží podle Miroslava Nosála, člena představenstva Wood & Company Realitního OPF, přinést zajímavé zhodnocení.

Jsme přesvědčeni, že českým investorům přinášíme atraktivní příležitost, jak si prostřednictvím nového retailového fondu sáhnout na investice do komerčních nemovitostí a zároveň těžit ze zkušeností nejlepšího týmu odborníků ve střední Evropě,“ říká.

Výhoda nového retailového fondu podle něj spočívá v synergických efektech s fondem kvalifikovaných investorů.

Minimální investice do fondu Wood & Company Realitní – otevřený podílový fond, jak už bylo řečeno, je 100 korun. Doporučený investiční horizont činí alespoň pět let. Investovat do fondu bude možné přes online investiční platformu opPortunity od Portu, která zveřejní podmínky prodeje v průběhu března.

O fondu a skupině Wood & Company

Realitní fond Wood & Company pro kvalifikované investory podle vyjádření společnosti patří mezi lokální lídry v segmentu komerčních nemovitostí s více než 355 000 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Po akvizici Green Point tvoří portfolio realitních podfondů Wood & Co. osm budov v Bratislavě, šest budov v Praze a jedna ve Varšavě.

Než by české fondy investovaly u nás, raději investují v Polsku

Samotná Wood & Company patří k významným tuzemským investičním skupinám s působností na středoevropském trhu. Společnost vznikla v roce 1991 a má kanceláře v sedmi velkých evropských městech. V Praze, Bratislavě, Varšavě, Miláně, Bukurešti, Dublinu a Londýně. Společnost se zaměřuje na poskytování služeb v oblastech korporátního financování a kapitálových trhů, obchodování s cennými papíry a správy majetku.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here