Nový fond Double Speed nabízí investice s pákou

1958
Double_speed_rizikovy
Foto: Pixabay.com

Finanční skupina Partners otevřela nový akciový fond Double Speed rizikový. Fond nabízí unikátní investiční strategii s cílem dvojnásobného zhodnocení oproti hlavním akciovým trhům. Partners hovoří o dlouhodobém výnosu kolem 15 % ročně.

Double Speed rizikový umožňuje pravidelné investice již od 500 korun. Fond cílí na zkušené i začínající dlouhodobé dynamické investory, kteří hledají nadprůměrný výnos při akceptování přiměřeně vyššího rizika. Podle ředitele skupiny Partners Petra Borkovce je fond optimální pro pravidelné investování.

„Fond patří k investičním nástrojům s vysokým rizikem [SRI 6 – ze 7stupňové škály], dlouhým investičním horizontem [5 let a více] a samozřejmě zároveň s vysokým potenciálem dlouhodobého zhodnocení,“ vysvětluje.

Fond skupina nabízí bez vstupních poplatků. Což odpovídá filozofii většiny Partners fondů. Skupina si účtuje výstupní poplatky. Ty v čase ale klesají až na nulu. V prvním roce držení fondů činí výstupní poplatek pět procent. S každým dalším rokem držení poplatek klesá o procento. Po pěti letech je tak výstup z fondu zdarma. Manažerský poplatek skupina stanovila na maximálně dvě procenta. Nyní je ale nulový.

Double Speed rizikový: Dvojnásobek díky páce

Fond Double Speed rizikový využívá pákového efektu známého z nemovitostního trhu. To znamená, že navyšuje expozici vůči akciovým trhům v průměru na dvojnásobek. Tím může dosáhnout až dvojnásobných výnosů oproti běžným akciovým fondům.

„Akciové trhy dlouhodobě rostou kolem osmi procent za rok, pak dává smysl koupit akcií více. Otázkou je, kde sehnat peníze navíc. To jsme vyřešili tím, že si prostředky může půjčit samotný fond a klient se nemusí o nic starat,“ vysvětluje vedoucí portfolio manažer Partners investiční společnosti Martin Mašát.

Strategie fondu tak podle něj spočívá v nákupu akciových pozic pomocí půjčky. Tento postup zvyšuje jak dlouhodobý výnos, tak hrozí i prohloubením ztráty. To však za předpokladu, že portfolio manažeři nesprávně poskládají portfolio fondu. V tomto ohledu Martin Mašát zdůrazňuje, že fond plánuje globální investice a primárně prostřednictvím ETF bez regionálního a sektorového omezení kvůli zachování vysoké diverzifikace.

„Řízení takové strategie vyžaduje nejen znalost akciových trhů, ale také důkladné řízení měnového a úrokového rizika a schopnost propojit oba světy pomocí komplexních burzovních nástrojů,“ doplňuje Mašát s tím, že fond bude mít vyšší volatilitu než diverzifikované globální akciové fondy.

Výsledná volatilita podle něj ale nebude o mnoho vyšší než u speciálních akciových fondů typu technologií či okrajových regionálních fondů. Martin Mašát dále upozorňuje, že při dlouhodobém investování volatilita trhů ztrácí na důležitosti. A časem převáží, jak uvádí, dvojnásobná výkonnost fondu.

Fond nabízí Partners i Conseq

Pro volbu investiční strategie s finanční pákou se skupina Partners inspirovala v zahraničí, kde tyto fondy nabízejí investiční společnosti vybraným klientům. Fond již registrovala u České národní banky a má svůj ISIN.

„Aktuálně je v nabídce Partners a brzy se objeví i na platformě Conseq. Investovat lze v korunové i eurové třídě,“ říká Petr Borkovec.

Skupina Partners spustila nový realitní fond Merity

Pochvaluje si, že v segmentu investic skupina nadále přináší kreativní a inovativní koncepty. A zprostředkovává široké veřejnosti způsoby investování, jež dosud bývaly v nabídce jen pro omezenou skupinu investorů či jen pro velmi bohaté investory.

„Nikdo jiný na českém trhu nic podobného nemá a nenabízí. Plníme tak jednu z vizí skupiny Partners. A to je zpřístupňovat finanční produkty všem klientům bez rozdílu a zjednodušovat je,“ tvrdí ředitel Partners Petr Borkovec.

–Adman’s Choice–

2 KOMENTÁŘE

  1. Doporučuji si ten článek z 2016 přečíst, hlavně tedy část “pro koho jsou pákové ETF vhodné a pro koho ne”, tam se třeba dozvíte důležité detaily článku 🙏🙈. Nebylo by lepší si to nejdřív přečíst než to postnout?😂

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here