Nová éra XTB: Investiční plány, úroky z volných prostředků i frakce

693
XTB
Foto: XTB

V technologickém sektoru firmy neustále inovují, aby zůstaly relevantní a plnily očekávání klientů. Platí to i pro brokerskou společnost XTB. Broker XTB již letos představil několik nových významných produktových novinek.

V tomto článku se podíváme na ty nejzásadnější z nich a přiblížíme si, kam společnost XTB směřuje v blízké budoucnosti.

Úrok z neinvestovaných prostředků

Začněme od konce. Nejčerstvější novinkou je úrok z neinvestovaných prostředků. Platí od 6. 11. 2023. Díky této službě společnost vyplácí všem českým i slovenským klientům úroky z jejich volných prostředků na měsíční bázi. V současnosti je tato možnost dostupná pro účty vedené v EUR a USD. České koruny se přidají v blízké budoucnosti.

Výše samotných úroků je variabilní, aktuálně se klienti těší z úroku až 5 % pro dolary a až 3,8 % pro eura. Úročení není nutné jakkoli aktivovat, má na něj nárok každý klient, podobně jako tomu je u klasických spořících účtů v bance. Vaše peníze tak díky úročení „pracují” i v čase, kdy čekáte na další investiční příležitost.

Investiční plány

Druhou zásadní novinkou posledních týdnů bylo představení Investičních plánů. Tento produkt, si dává za cíl co možná nejvíce zjednodušit dlouhodobé investování. V rámci investičního plánu si tak klient vybere svá oblíbená ETF, nastaví si, jaké procentuální zastoupení by každé z nich v plánu mělo mít, a poté jen pravidelně investuje zvolenou částku do daného plánu. Platforma pak sama rozděluje prostředky a nakupuje všechny požadované ETF podle nastaveného rozložení. Navíc Investiční plány nejsou spojeny s žádným speciálním poplatkem. Vztahují se na ně stejná pravidla jako na běžné akcie a ETF u XTB, tedy obchodování bez poplatků až do měsíčního objemu 100 000 EUR.

V současné době jsou Investiční plány v počáteční verzi. V blízké budoucnosti jsou pro tento produkt naplánovány další vylepšení, jako například kompletní automatizace celého nákupního procesu a mnoho dalšího.

XTB již dlouho není pouhým CFD brokerem

Z těchto nových služeb je jasné, že XTB již dlouho není pouhým CFD brokerem, kterým kdysi bývalo. Trading bude vždy součástí byznysu společnosti, nicméně v posledních letech se společnost rozrůstá stále více i do investiční sféry, a to s jasným cílem – stát se „one stop shop” pro vše týkající se financí. Již nyní má k tomuto cíli dobře nakročeno.

Pro tradery je dostupná vlastní obchodní platforma a celá řada CFD instrumentů od komodit přes kryptoměny, až po indexy a CFD pákové akcie i ETF. Na druhé straně mají investoři možnost nákupu skutečných akcií a ETF bez poplatků i ve Frakcích nebo Investičních plánech a nyní navíc díky úročení volných prostředků Vaše peníze ani nemusí být přímo zainvestovány, aby vydělávaly.

Velká online investiční akce XTB  >

I přes mnoho nových služeb zůstane edukace u XTB stěžejním aspektem. Stále nabízí mnoho vzdělávacích akcí a materiálů. Aktuálním příkladem je Online investiční konference. Ta se uskutečnila na konci listopadu.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here