S účinností od letošního ledna spojily v České republice síly auditorské firmy BDO a Moore Stephens. Na českém trhu bude firma i nadále působit pod názvem BDO. Nově tak bude mít česká BDO cca 450 zaměstnanců a tržby přesahující půl miliardy korun.

S Moore Stephens se sloučily stávající divize BDO Audit a BDO IT. Fúze s Moore Stephens zároveň upravila i strukturu jednotlivých společností BDO na českém trhu. Zde byla zastoupena firmami BDO Audit, BDO Tax, BDO Účetnictví, BDO Appraisal services, BDO IT, BDO Advisory a třemi regionálními společnostmi.

„V minulosti fungovaly společnosti BDO jako nezávislé subjekty. Spojení s Moore Stephens je, mimo jiné, ideálním okamžikem ke sjednocení jednotlivých auditorských firem, které již dnes úzce spolupracují, a také k těsnějšímu připojení konzultační firmy BDO IT,“ vysvětluje řídící partner BDO v České republice Petr Slavíček.

To potvrzuje výkonný ředitel BDO pro Evropu, Střední východ a Afriku [EMEA] Trond-Morten Lindberg. Podle něj začleněním různých služeb BDO do jedné společnosti významně změní způsob, jakým firma poskytuje služby svým klientům.

O Moore Stephens

Spokojen je i řídící partner Moore Stephens v České republice Miroslav Jandečka. Podle něj sloučením firem dochází k vytvoření velké lokální firmy podporované velkou mezinárodní sítí.

„Vize jedné velké, plně integrované firmy, která slouží jak místním, tak mezinárodním prosperujícím podnikům, a která zároveň přiláká ty nejlepší profesionály na trhu, mi dodává inspiraci do nadcházejících let,“ tvrdí.

Moore Stephens, která je nezávislým členem mezinárodní poradenské sítě Moore Stephens, je v majoritním vlastnictví českých partnerů. Zaměřuje se na služby pro české dceřiné firmy zahraničních, převážně německých, podniků a také na české firmy. Finanční, účetní, daňové, právní a znalecké služby nabízí prostřednictvím kanceláří v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Domažlicích a Jindřichově Hradci. Zaměstnává cca 250 lidí.

Jak funguje česká BDO

Na českém trhu BDO působí od roku 1991. Klientům nabízí auditorské, účetní, daňové a poradenské služby. Loni v květnu se její daňová část skupiny spojila s poradenskou společností Fučík & partneři. Následovala také účetní část BDO. Firmy v minulém období dosáhly konsolidovaných tržeb v hodnotě přesahující 300 milionů korun. Společnost BDO poskytuje služby v rámci mezinárodní sítě nezávislých členských firem a je koordinována belgickou společností s ručením omezeným Brussels Worldwide Services BVBA.

BDO je obchodní název pro stejnojmennou síť a pro každou z jejích členských firem. Příjmy z poplatků členských firem v této síti, včetně členů jejich exkluzivních aliancí, činily v roce 2019 celkem 9,6 miliard USD [více než dva biliony Kč]. To je více než desetiprocentní meziroční nárůst. Tyto účetní, daňové a poradenské firmy poskytují služby prostřednictvím 80 087 odborníků z 1591 kanceláří ve 162 zemích.

Každá z BDO International Limited [řídící subjekt sítě], Brussels Worldwide Services BVBA a jednotlivých členských firem jsou samostatnými právnickými osobami a nenesou žádnou odpovědnost za jiné takové právnické osoby a jejich činy nebo opomenutí. Nic v úpravách nebo pravidlech sítě nepředstavuje nebo nenaznačuje vztah s agenturou nebo partnerství mezi společnostmi BDO International Limited, Brussels Worldwide Services BVBA a/nebo jednotlivými členskými firmami sítě.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here