Obrat firem Partners loni dosáhl 3,5 mld. Kč

658
partners
Foto: Skupina Partners

Skupina Partners loni dosáhla obrat ve výši 3,5 miliardy korun. Meziročně je to o 13 procent více. Letos by skupina ráda otevřela novou Partners banku. Její obsluha bude výhradně z mobilu. Chystá i vlastního obchodníka s cennými papíry.

Obrat hlavní společnosti skupiny Partners Financial Services loni činil 2,3 miliardy korun. Její zisk dosáhl 130 milionů korun. Jde o obdobná čísla, která společnost dosáhla předloni. Posílil segment pojištění a investic. Naopak propadly hypotéky. Na obratu se podílely 18 miliardami. Propad úvěrů dosáhl v rámci skupiny 60 procent. A pokles podle ředitele skupiny Partners Petra Borkovce dál pokračuje.

Výjimečný růst loni u Partners zaznamenala oblast životního pojištění. Částka 581 milionů korun v podobě celkového ročního pojistného na nových smlouvách životního pojištění představuje 16% růst. Na obratu firmy se pojištění podílelo částkou 31,5 miliardy korun.

Rekord padl v oblasti neživotního pojištění. Poradci Partners sjednali klientům smlouvy za 440 milionů korun ročního pojistného. 30% růst zaznamenalo pojištění vozů. O 40 procent vzrostlo pojištění majetku. Neživotní smlouvy činily 9,3 procenta z celkového obratu firmy.

Nová Partners Banka sází výhradně na cloud a mobil

32,9 procenta z obratu činí v poradenské společnosti investice. Jednorázové investice poradci Partners loni sjednali v objemu osm miliard korun. Průměrná jednorázová investice vzrostla na 216 tisíc korun. Zpomalil ale růst v pravidelných investicích [+5 %]. V pravidelných úložkách loni společnost zrealizovala investice v objemu 1,5 miliardy korun.

Výsledky sesterských společností Partners

Pozitivních hospodářských výsledků až na dvě výjimky dosáhly všechny další firmy skupiny. Obrat pojišťovny Simplea vyrostl o 51 procent na 635 milionů korun. Zisk firmy dosáhl 70 milionů korun.

Obrat Partners investiční společnosti, která investorům spravuje majetek za devět miliard korun, loni dosáhl 120 milionů korun. Zájem mezi klienty vzbudila nabídka konzervativního podílového fondu Partners Rezerva. Do něj investoři loni poslali 800 milionů korun.

Růst obratu zaznamenal i nemovitostní fond Trigea. Dosáhl zisku ve výši 30 milionů korun. Klientům spravuje majetek za šest miliard korun. Loni fond expandoval na polský trh, kde nakoupil několik nových komerčních nemovitostí a hodlá v tom pokračovat.

Než by české fondy investovaly u nás, raději investují v Polsku

Penzijní společnost Rentea loni získala 51 tisíc klientů. Pod správou má za necelé dva roky své existence tři miliardy korun. Výsledek společnosti podle Petra Borkovce nadále zůstává v červených číslech. Což je podle něj vzhledem k charakteru produktu přirozené.

„Zhruba deset milionů korun ztráty zaznamenala ale naše divize médií. Tam o tom nyní diskutujeme. […] Média neprovozujeme vyloženě kvůli zisku, ale zase ne, abychom generovali deset milionů ztrátu,“ uvedl Borkovec.

Výhled na letošní rok

Pro letošek plánuje ředitel Partners finanční obrat skupiny ve výši čtyř miliard korun. Tipuje, že obrat nových sesterských společností stoupne z miliardy na miliardu a půl.

„Je méně neznámých, než jakým jsme čelili loni, a můžeme být tedy spíše pozitivně překvapeni,“ řekl.

Podle něj by určitě letos překvapil restart hypotečního trhu. „Ale sázet se na to moc nedá,“ upřesnil.

Podle něj klíčový faktor pro úspěch Finanční poradenské společnosti a celé skupiny v letošním roce spočívá ve schopnosti získat „nový obchod a zapracovat a dostat do výkonu startující franšízanty a nováčky“. Loni skupina přijala 800 nových finančních poradců. Zároveň otevřela 40 poboček. Těch nyní formou franšíz provozuje 150 po celé republice.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here