Motocykl roku je Honda Forza 350. Byť propadl u odborníků

3612
Honda_forza
Honda Forza 350 / Foto: Honda

Skútr Honda Forza 350 se stal absolutním vítězem letošní ankety Motocykl roku. To přesto, že v hodnocení odborné poroty příliš nezabodoval. Na druhém místě se v anketě umístil motocykl Ducati Diavel V4, třetí skončil motocykl BMW M 1000 R.

Honda Forza 350 s převahou zvítězila v hlasování veřejnosti. Což jí v absolutním pořadí zajistilo těsné vítězství navzdory tomu, že v hlasování odborníků skončila až 19. O vítězích v jednotlivých kategoriích i absolutním pořadí rozhodovala veřejnost a odborná porota. Poměr váhy hlasů propozice ankety stanoví v poměru 40:60 ve prospěch odborné poroty.

Hlasy odborné poroty na první místo vynesly BMW M 1000 R, na druhé Hondu XL 750 Transalp a na třetí Ducati Diavel V4. Anketu vyhlašuje Svaz dovozců automobilů a organizátorem je společnost ABF. Výsledky v jednotlivých kategoriích dopadly následovně:

Adventure
  1. Triumph Tiger 1200 Rally
  2. Honda XL 750 Transalp
  3. Harley-Davidson Pan America
Sportovní motocykly
  1. BMW M 1000 R
  2. Bimota KB4
  3. Triumph Tiger Sport 660
Skútry
  1. Honda Forza 350
  2. BMW CE 04
  3. Kymco CV3
Naháče
  1. Ducati Diavel V4
  2. Honda CB 750 Hornet
  3. Triumph Street triple 765 RS
Chopper
  1. BMW R 18 B
  2. Indian Scout Rogue
  3. Harley-Davidson Breakout
Cestovní motocykly
  1. Harley-Davidson Ultra Limited
  2. Harley-Davidson Road Glide
  3. Moto Morini Selemmezzo

Hlavní cenu vítězi předal ministr dopravy Martin Kupka [ODS] minulý pátek [3.3.] na výstavě Motocykl na pražském výstavišti PVA Letňany. Letos dovozci nominovali celkem 36 motocyklů v šesti různých kategoriích. Hlasovat mohla veřejnost po celý měsíc únor, její hlasy společně s hlasy odborné poroty rozhodly o vítězstvích v kategoriích adventure, cestovní, chopper, naháče, skútry a sportovní.

V porotě v čele s jejím předsedou Filipem Tichým zasedli Jan Altner, Jan Karásek, Jan Somerauer, Ivan Bezděk, Martin Molcar, David Suchan. Dále pak David Bodlák, Petr Poduška, Pavel Suk, Jaroslav Ducháček, Gabriela Pospíšilová, Jan Zajíček, Judita Dvořáková. A dále také Jan Rameš, Jiří Zlý, Tomáš Galbavý a Petr Slezák.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here