XTB YouTube Live: Cena nejsou pouhé svíčky a čísla na grafu

154
YouTube
Ilustrační foto: NASDAQ

I tento týden se uskutečnilo mnoho zajímavých živých vysílání na YouTube kanálu XTB. Mezi ty nejzajímavější patří například úterní live stream s Dominikem Stroukalem a Honzou Berkou. Probírali měnovou politiku centrálních bank.

Hned ve středu [27.9.] pak navázala druhá epizoda ze série live streamů „TOP 5 nástrojů Ondřeje Hartmana“. V prvním živém vysílání s názvem „To nejdůležitější k měnové politice pro investory a tradery“ jsme se s hosty Dominikem Stroukalem a Honzou Berkou nejprve věnovali hlavním cílům centrálních bank. To značí cílování inflace, stabilitu finančního systému nebo hospodářský růst a zaměstnanost. Diskutovali jsme, jak nezávislost centrální banky ovlivňuje cenovou stabilitu a její cíle. I to, kde se aktuálně na škále nezávislosti nacházejí centrální banky Turecka nebo Ruska.

Dozvíte se také, jak jednotlivé kroky ovlivňují investora, a na co by se měl investor u centrálních bank zaměřit. I v tomto případě se jedná o sérii, tedy čekají nás další dvě živá vysílání, ve kterých se budeme s oběma pány podrobněji věnovat institucím Federálního rezervního systému [FED], determinaci Evropské centrální banky [ECB] i naší centrální bance. Projdeme si jejich rozdíly a hlavní nástroje jejich měnových politik.

Techniky Price Action

V druhém živém vysílání z cyklu TOP 5 nástrojů Ondřeje Hartmana jsme se tento týden zaměřili na téma, které i my považujeme za základní kámen úspěchu nejen pro obchodníky, ale i pro investory – techniky Price Action. Ondřej Hartman nás provedl světem analýzy cenových pohybů a technik, které pomáhají k úspěšným obchodům na finančních trzích.

Základ Price Action, jak již samotný název napovídá, spočívá samozřejmě v ceně. Ondřej vysvětlil, že cena nese mnoho informací o tom, co se na trhu děje. Nejedná se jen o „pouhé svíčky a čísla na grafu“ – cena odráží kolektivní myšlení a emoce obchodníků. Analýza pohybu ceny může pomoci odhalit klíčové vstupní a výstupní body obchodů pro tradery, ale také pro investory.

Identifikace trendů je pro každého účastníka trhu zásadní. To platí bez ohledu na to, zda se orientuje na krátké cenové pohyby, nebo zda se soustředí na dlouhodobé investování. Ondřej nám ukázal několik jednoduchých, ale účinných technik pro identifikaci trendů. Právě ty jsou klíčové pro správné rozhodnutí, zda nakoupit, nebo prodat.

Formace hlava a ramena na XTB YouTube kanálu

Představili jsme důležité Price Action formace. Jako jsou například formace hlava a ramena, pin barů či inside barů. Tyto formace často využívají profesionální obchodníky k identifikaci potenciálně ziskových obchodních příležitostí. Ondřej nám ukázal, jak rozpoznává tyto formace. Jak je následně efektivně využívá při obchodování.

Nakonec jsme se probrali na praktické příklady obchodů a strategií založených nejen na technikách Price Action. Ondřej ukázal, jak lze tyto techniky aplikovat v reálném čase na konkrétních trzích.

Celé vysílání je skvělá příležitost pro každého, kdo se zajímá o obchodování či investování, aby se učil od jednoho z předních odborníků v oblasti Price Action analýzy. Pokud jste živá vysílání nestihli, nezoufejte – k dispozici je záznam obou streamů! První stream s Dominikem Stroukalem a Honzou Berkou je veřejně dostupný na YouTube kanálu XTB.

Záznam druhého streamu ze série TOP 5 nástrojů Ondřeje Hartmana je k dispozici po vyplnění formuláře na tomto webu XTB.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here