Slavomír Beňa je místopředseda představenstva UniCredit Bank

423
UniCredit_Bank
Slavomír Beňa / Foto: UniCredit Bank

Novým místopředsedou představenstva a náměstkem generálního ředitele UniCredit Bank se stal současný ředitel firemního bankovnictví Slavomír Beňa. Beňa pracuje ve skupině UniCredit již 27 let a začínal na Slovensku.

Slavomír Beňa střídá v pozici Marca Iannacconeho. Ten se posouvá na pozici člena představenstva HypoVereinsbank zodpovědného za divizi Klientská řešení v německé UniCredit Bank AG [HypoVereinsbank] skupiny UniCredit. Slavomír Beňa bude i nadále ředitelem firemního bankovnictví.

„Slavomír hraje klíčovou roli v řízení firemního bankovnictví v naší bance – na strategické i provozní úrovni. Za dobu svého působení v naší skupině prokázal profesionální kvality, vynikající vedení a výraznou orientaci na zákazníka,“ uvedla ředitelka UniCredit Bank pro střední a východní Evropu Teodora Petkova.

„Díky svým výjimečným výsledkům v oblasti firemního bankovnictví a hlubokému porozumění naší bance je ideální volbou na pozici místopředsedy představenstva. Jsem přesvědčen, že jeho vedení bude mít zásadní vliv na další úspěch a růst společnosti,“ doplnil Jakub Dusílek, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.

Kdo je Slavomír Beňa

Slavomír Beňa pracuje ve skupině UniCredit sedmadvacet let. Mezinárodní kariéru zahájil na Slovensku v roce 2001. Tam získal zkušenosti v oblasti řízení finančních trhů a controllingu. Následně působil na pozici ředitele řízení finančních trhů v HVB Bank v Srbsku a v Černé Hoře. O čtyři roky později se přesunul do Slovinska, kde pracoval jako ředitel řízení finančních trhů.

V roce 2010 se stal ve skupině UniCredit ve Vídni ředitelem pro vztahy s finančními institucemi v regionu střední a východní Evropy. Následně působil jako zástupce globálního ředitele pro řízení vztahů s finančními institucemi. Od roku 2018 působí na pozici ředitele firemního bankovnictví v UniCredit Czech Republic and Slovakia.

Teodora Petkova se vyjádřila i k přesunu Marca Iannacconeho. Ten má podle ní více než 20 let zkušeností v bance. Téměř 18 let přitom strávil na seniorních pozicích spojených se střední a východní Evropou.

„Jeho nové jmenování je také důkazem rozvoje a možností růstu v tomto regionu,“ vysvětlila Petková.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia

UniCredit Bank zahájila svoji činnost v České republice 5.11. 2007. Vznikla integrací dvou bankovních domů HVB Bank a Živnostenské banky. Od prosince 2013 v České republice a na Slovensku poskytuje bankovní produkty a služby pod jednotným obchodním názvem UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. UniCredit Bank.

Českou bankovní asociaci povede Jan Juchelka z KB

Banka je součástí skupiny UniCredit, která působí v sedmnácti zemích Evropy. Jako řízený subjekt tvoří koncern se svým jediným akcionářem, společností UniCredit S.p.A. Ta je řídící právnickou osobou vůči dceřiným společnostem a sídlí v italském Milánu.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here